Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] falujące obroty, problem z odpalaniem
Autor Wiadomość
Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-02-13, 15:25   

Czy jeżeli zaopatrzę się w podręcznikowy 32 TLA to będę miał półautomatyczne ssanie czy muszę jeszcze coś zmieniać?

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-02-13, 17:12   

Zależy co masz zmienione w układzie chłodzenia. 32tla ma wodne grzanie bimetalu.

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-02-13, 19:21   

A odpowie mi ktoś jeszcze na 3 i 4 pytanie z pierwszego posta? :)

JaJer
Gość
Wysłany: 2011-02-13, 22:07   

Nie oszczędzaj na oleju!!!
Odkręcisz miskę, nasypie się Tobie syfu do oleju i chcesz potem na tym gównie jeździć?
Wymiana filtru oleju bez wymiany oleju mija się z celem!!! (kasa wydana niepotrzebnie)
Jak masz inwestować 10,00PLN w nowy filtr i narobić się przy jego wymianie to lepiej połóż tą dychę na chodniku przed domem i za tydzień sprawdź czy jeszcze leży. hi hi.
Pozdrawiam.

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-02-13, 22:31   

Wymiana filtru oleju bez wymiany oleju mija się z celem!!!
Wiem, dlatego na razie filtr zakupiłem ale wymienię razem z olejem i uszczelką miski. Napisałem o tym wcześniej, nie wiem dlaczego na mnie krzyczysz :P

połóż tą dychę na chodniku przed domem
nie mam chodnika przed domem :D mieszkam na wsi :P

JaJer
Gość
Wysłany: 2011-02-14, 00:18   

Odpowiedź na pytanie nr.3
Jak zobaczę to Ci powiem czy dobry kąt. (wirtualnie trudno)

Odpowiedź na pytanie nr.4
Jest możliwa wymiana, lub założenie nowej w warunkach domowych.

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-02-14, 00:29   

no właśnie ja potrzebuję zdjęcie oryginalnego mocowania i u siebie zrobie odnosząc się do tego. Najlepiej zdjęcie z boku. A co do tej sprężyny to gdzie ona się dokładnie znajduje?

qba_601
Gość
Wysłany: 2011-02-16, 23:17   

jesli mnie pamieć nie myli to w org. gazniku w 1,1 było takie ustrojstwo zwane mądrze elektromagnetyczna dysza wolnych obrotów, co prawda nie jest to "klasyczny" silniczek krokowy ale jakby nie patrzył spełnia jego role, wiec na upartego można by rzec że trabant miał silniczek krokowy :D

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-02-17, 00:55   

Tak ale silnik krokowy może regulować płynnie obroty a nasz elektromagnes albo działa albo nie a jak już wiele osób wie często nie działa ;D

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-02-17, 01:13   

czyli co w trampku reguluje wolne obroty?
A co do mojego, to dzisiaj poszedł do warsztatu na regulacje. Zobaczymy co z tego będzie. Najgorsze, ze dzisiaj mija mi termin przegladu. Ostatnio w ogole przestal odpalac po dluzszym postoju. Na pych nie ma problemu. Mam nadzieje, ze regulacja cos da. Bedzie przyplyw gotowki to kupie oryginalny gaznik TLA a poki co niech siedzi ten ICEV.

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-03-05, 13:46   

No to tak, gaźnik po regulacji, silnik chodzi równo lecz mam problem z zalewaniem świec. Przed regulacją tego nie było. Docisnę mocniej pedał i gdy silnik nie jest dostatecznie rozgrzany to gaśnie. Jak delikatnie dozuję to się wkręca na obroty. Co z tym zrobić? Denerwujące to jest strasznie bo przyspieszenie jest bliskie zeru, dociskam pedał a on się zaczyna dusić :/

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-03-05, 13:46   

a świece wymieniłem.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-03-05, 21:23   

Załóż nowe ngk gdyby same świece nie pomogły (w co wątpię to jeszcze kable i kopułka do czyszczenia).

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-03-06, 14:17   

świece zakładałem nowe NGK. Wymiana kabli i kopułki pomoże? jaki to ma wpływ?

JaJer
Gość
Wysłany: 2011-03-06, 16:44   

.... zacznij od sprawdzenia prawidłowości zapłonu.(pasek rozrządu i prawidłowośc ustawienia także)
To wszystko co powinienes zrobić, a następnie odpalaj silnik.
Wszelkie wymiany świec itp. niczemu nie pomogą.
Wymiana świec będzie miała taki sam skutek jak wymiana świec w samochodzie sąsiada - nadal silnik nie będzie pracował.
Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi