Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
kupuije trabancika
Autor Wiadomość
michałek
Gość
Wysłany: 2006-05-02, 10:59   

hej pomózcie wiem że teatm gdzieś był ale jakoś nie mogłem go odnaleźc :

1. na co zwrócic uwage tj gdzie patrzeć pod auto i na aucie żeby mi kitu nei wcisneli
2. o co chodzi z ta jaskółką gdzie na to patrzeć i an co zwrócić uwage rpzedewszystkim
3. jesli auto jest niezarejestrowane i jest to dwusów oczywiścei to czy da sie to zarejestrować jeszcze raz ??
4. co robić jak nie ma oc i przeglądu ?? czy trzeba pokrywac koszt oc keidy auto nei było opłacone ??

prosze o odpowiedz na te ptania w miare prosto i jasno

pozdrowionka

michałek
Gość
Wysłany: 2006-05-02, 11:07   

hej oki na temat oc znalazłem więc cofam jeden punkcik dotyczacy oc :)

shardac
Gość
Wysłany: 2006-05-02, 12:12   

Njapierw aprz na szpary miedzy duroplastami, jak sa duze krzwyzny - musialy byc zdejmowane - pytaj po co. Patrza na nadkola, gniazda amortyzatorow, zajrzyj do baganzika, potrza pod wykladzine wszedzie, pohamuj nim troszke, sprawdz jjakie slady zostawai, sprawdz od dolu jak wygladaja wszelkie belki, progi itp. (postukaj czyms, bo moze rzymac sie na biteksie).

Kuba Depa
Gość
Wysłany: 2006-05-02, 13:54   

http://forum.cartoontrabant.pl/forum.php?do=read&forum=technika&thr=14995
tam masz wszystko dokladnie opisane. Gratuluje wyboru;-)

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2006-05-02, 23:13   

LINK

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-05-04, 11:25   

najprosciej - podjedz do duzej stacji diagnostycznej /tam gdzie robią przeglady okresowe/ idz do diagnosty powiedz,że chcesz kupic samochod i zalezy ci na dokładnym sprawdzeniu /znaczy zeby czepliwy był/i nie potrzebujesz rachunku. Z doswiadczenia własnego /kupowanie samochodu ojca/ wiem,ze goscie potrafia byc bardzo dokładni. W oglądanym samochodzie diagnosta znalazł kupe rzeczy, które "przeoczył" zaprzyjaźniony mechanik. Pamietaj,że mechanik, u którego robisz /jesli to nie jest kumpel,z którym rozliczasz sie przelewem/jak bedzie widział,ze np. za pół roku coś ci padnie to moze nie powiedziec wiedząc,że zarobi na naprawie.

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-05-04, 11:29   

dla wyjasnienia - z tym,ze nie potrzebujesz kwita/rachunku chodzi o to,ze wtedy diagnosta wie ze nie jest ci to potrzebne np. do zarejestrowania/przerejestrowania traba i prawdopodobnie bedzie bardziej pedantyczny.A jak jeszcze pojedziesz po linii ze wozisz babcie staruszke, młodsze rodzenstwo i boisz sie zeby im sie nic nie stało...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi