Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] clean look
Autor Wiadomość
XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-02-02, 22:58   

Jak w temacie. Jakieś ciekawe pomysły na posprzątanie tego bajzlu pod maską za wyjątkiem peszeli? To nie mają być fajerwerki z chromem i malowaniem lub chromowaniem całego silnika tylko trochę estetyki i przejrzystości pod maską? Może ktoś wrzuci swoje fotki?

Domator
Gość
Wysłany: 2011-02-03, 00:53   

Ja bym Ci proponował zrobić CL takiego z prawdziwego zdarzenia, masz do wywiercenia 5 otworków, to jak?

Ptak
Gość
Wysłany: 2011-02-03, 13:51   

załóż osłonę plastikową z Passata z napisem TDI :P

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-02-03, 14:08   

No Dymatorek chyba nic innego mi nie zostanie jak pochowanie wszystkiego w błotnikach i za podszybiem. Ale co z resztą tego bajzlu. Skąd wyprowadzić wiązkę na silnik żeby to chałowato nie wyglądało? No i gdzie można kupić kable wn na metry z okuciami?

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-02-03, 14:09   

A jakieś fotki to nie łaska?

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-02-03, 14:23   

Sorki Domator ale wtopiłem z twoim nickiem. Ale się będzie ciężko przestawić ;D Ptak tą osłonę to chyba zamiast maski ;D

Galant - YuLaS
Gość
Wysłany: 2011-02-04, 09:26   

Proponuję obejrzeć silnik kolegi Kamil-ON :

link do galerii
Pozdrawiam (oby Kamil miał więcej czasu na zloty.. :) )

Galant - YuLaS
Gość
Wysłany: 2011-02-04, 09:31   

zapomniałem dodać opis:
cewka zapłonowa umieszczona jest na silniku,
zbiornik wyrównawczy płynu chłodzącego umieszczony jest w nadkolu po zewnętrznej stronie,

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-02-04, 14:35   

No bardzo ładnie i eleganckie to minimalistyczne wykonanie. O tych zbiornikach nie pomyślałem ale z tym będę miał mały problem bo przedni trójkąt wzmocnienia idący do kielicha kolumny będzie trochę przeszkadzał ale za to męki worek od dużego fiata na płyn się zmieści! O tej cewce nie pomyślałem nawet żeby dać ją na silnik. Przydały by się bardziej szczegółowe fotki.

Jakub K.
Gość
Wysłany: 2011-02-05, 17:19   

temat umarł ? sam jestem ciekaw co i gdzie on to upchał :D

PozDDRawiam

Bross
Gość
Wysłany: 2011-02-06, 19:32   

To jest prawdziwy CL :D

na poważnie to kable w nadkola, moduł i sterowanie niżej - bliżej chłodnicy, akku do bagażnika lub pod siedzenie (zal od akku), cewke zapłonową - można na grila wmontować :D

Domator
Gość
Wysłany: 2011-02-06, 20:28   

Toż to taki "klin" miałem na myśli, ja u siebie nie zrobiłem czego bardzo żałuję. Apropo akumulatora w bagażniku, nie jest to nazbyt niebezpieczne w razie ew. zwarcia w instalacji? Czy zrobiłeś jakiś myk który zapobiega nagrzewaniu się plusowego przewodu idącego do przełącznika świateł i do skrzynki bezpiecznikowej??

PS. Zostawiłem ci Bross'u wiadomość na PW.

wnuq
Gość
Wysłany: 2011-02-06, 20:49   

Czy zrobiłeś jakiś myk który zapobiega nagrzewaniu się plusowego przewodu idącego do przełącznika świateł i do skrzynki bezpiecznikowej??

zastosował przekaźnik. To bardzo pomaga

Jakub K.
Gość
Wysłany: 2011-02-06, 21:09   

Nie wiem jak to się ma do normalnych przepisów ruchu drogowego (mowa o akumulatorze).
Z tego co wiem, regulamin przykładowo KJS zabrania przenoszenia akumulatora w inne miejsce, niż jest to robione seryjnie. Można zrobić taki myk, jeśli jest to w odpowiedniej zabudowie w komorze bagażnika, tak jak jest to np. stosowane w alfie bodajże 156. Wiem, że mercedesy "A" klasy mają pod fotelem. Przerabiał ktoś ten temat już ? Miał ktoś jakieś problemy z badaniem technicznym przy właśnie takim umiejscowieniem aku ?

PozDDRawiam.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-02-06, 22:28   

Któryś merc nie wiem co ale coś ala okular kombi miał aku pod tylną kanapą. A cenie sobie posiadanie bagażnika i prędzej przeniósł bym butle z gazem do komory silnika niż odwrotnie ;D A najprościej pogadać z kolesiem ze stacji diagnostycznej.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi