Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] Olej w gaźniku.
Autor Wiadomość
papieju
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 13:25   

Jakie przebiegi dziennie? Zdąży się wygrzać czy ledwo co? Że płynu nie ubywa nie znaczy że uszczelka dobra.

J.J.
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 13:30   

odłącz odmę i po problemie.
jeżdżę tak 5lat i mam spokój.

lethal
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 14:47   

Jak potrzebuje auta i tak na miejscu to zrobię jakieś 20 ~ 25km. (najkrótszy odcinek od zimnego ale to rzadko to jakieś 4km ale już niby zielona norma łapie :D) Co jakiś czas (co 2 lub co 4 tygodnie) autko leci w trasę jakieś 350km. Już mnie ta odma zaczyna właśnie powoli denerwować i myślę nad jej odłączeniem. Ale zastanawia mnie jeszcze to "masło". A olej w przyszłym tygodniu jadę wymienić to dalej zalać 10w40 czy jednak jakiegoś mineralka 15w40?

RAV
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 17:45   

Jeżdżę jednym 1.1 na półsyntetyku.Nie ma problemów z wywalaniem oleju w odmę,jedynie przy krótszych dystansach lekkie "masełko pod korkiem".Wiadomo niedogrzany.Jak go kupiłem miał odpiętą odmę ale wnerwiał mnie smród w aucie wnikający przez ogrzewanie.Zrobiłem od podstaw jak trzeba,nowy wąż od felicji o łagodnym kolanku i nic nie zamarza.W drugim 1.1 mam olej mineralny i też nie ma problemów.Inna sprawa,że on tylko na zlotu,zimą śpi w garażu ;)

lethal
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 17:55   

A u mnie pod korkiem 0 masełka ale w wężu od odmy i w odmie to już inna bajka. Nie wiem dalej co z tym olejem chodzi mi po głowie ten mineral ale nie wiem czy warto bo na półsyntetyku w sumie nic oleju nie brał.

qba_601
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 23:00   

co do odstojnika ... zwanego czesto odmą ... moje lekarstwo w dwóch autach było mianowicie takie ze ulepiłem sobie trójnik z rurek hydraulicznych do wody, dokładniej klejonych taki trójniczek i wstawiłem go zamiast odstojnika,
plus nie śmierdzi jak w przypadku "uwolnionej odmy"
minus - pary oleju osadzają się pod czapką gumowa i pod guma wszystko jest wilgotne od oleju ale delikatnie

oba auta jeździły na gazie, a po pierwszym zapchaniu które poskutkowało wywaleniem uszczelki i wszelakich uszczelniaczy w autku, powodem głównym wedle mojego podejrzenia był chrzczony olej, kupiłem wtedy elfa i dosłownie po dwóch dniach wywaliło, a mało nie jeżdżę,

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi