Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] Trampek nie chce odpalić.
Autor Wiadomość
JaJer
Gość
Wysłany: 2011-01-25, 01:19   

Witam
.... wystarczylo przlutowac by pękł sobie pozniej ale juz gdzie indziej

... bo to są nadszarpnięte zębem czasu, skruszałe przewody. Warto zrobić nową wiązkę (zaledwie trzy przewody) i wystarczy na kolejne 10-lecia.
Pozdrawiam.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-01-25, 14:16   

Ciekawe ja u siebie tego nie ruszałem i nawet mi styki nie zaśniedziały a niczym ich nie zabezpieczałem.

Damian drazk
Gość
Wysłany: 2011-01-25, 21:08   

To zależy od wielu czynników. Jak trzymasz samochód w ciepłym garażu i jeździsz tylko w słoneczną suchą pogodę to kiedy ma coś zawilgotnieć lub zaśniedzieć? :)

STOJAN
Gość
Wysłany: 2011-01-25, 22:41   

na mam takiego na podwurku i pali na dotyk mimo metrowego śniegu, niewiem skąd wy macie takie problemy i teorie. :D:D:D

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-01-25, 23:22   

Damian o takich luksusach jak by choć stanie pod wiatą na zimę to trabik i ja możemy tylko pomarzyć. Stojan a ty nie "cwaniakuj" bo jak cię usterki dopadną to się posypie, obym się mylił ale co ma się popsuć to na pewno się popsuje ;D

STOJAN
Gość
Wysłany: 2011-01-26, 07:45   

jeżdże trabem juz bardzo długo i jeszcze nigdy tutaj tematy nie założyłem poszukaj w historii. wiec słabią mnie tak dziwne teorie. wiesz wolałbym zebyś mi nie pomagał jeśli masz mi pisac takie głupoty. :P

JaJer
Gość
Wysłany: 2011-01-26, 10:40   

STOJAN:
Sam piszesz głupoty!
Może piszesz, aby pisać! może nawet nie wiesz jak wygląda moduł zapłonowy w T1.1?
Wyjmij wtyczkę parę razy, a za jakiś czas będziesz wiedział co to śniedź na stykach.
Po takich wypowiedziach widzę, ze nie warto dawać rad, skoro i tak większość wie lepiej. Chyba będzie to moja ostatnia wypowiedź na tym forum.
Na koniec dodam, że właściwie zdiagnozowałem opisywaną wcześniej usterkę!!!
Pozdrawiam.
JaJer - jeden z pierwszych założycieli klubu.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-01-26, 14:55   

Z panem powyżej lepiej się w dyskusję nie wdawać bo i tak ma racje a jak nie to i tak wyjdzie że ma i wiem to z autopsji! :D Jajer ty mi tu takich bezeceństw nie wypisuje bo co zrobią ludzie którzy wiedzą że lepiej posłuchać tych bardziej doświadczonych bo szybciej i sprawniej i bez nerwów nie wspominając o kosztach. A ja i tak twierdzę że jak coś może się popsuć to na pewno się popsuje a elektryka w samochodach wieczna nie jest nigdy.

Jakub K.
Gość
Wysłany: 2011-01-26, 17:17   

Panowie, bez spinek proszę.
Problem rozwiązany, więc nie ma co się spinać o to, kto i jak używa swojego trabanta :)

maxxx601
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 11:37   

Zauważyliście że większość problemów technicznych dotyczy 1.1? :D

RAV
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 16:34   

Jak się nie dba to tak jest ;P Jakoś ani 601 ani 1.1 mi problemów (odpukac) nie sprawiają :)

Chany
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 19:33   

Poza tym, spora liczba użytkowników 1.1 poza zlotami jeździ nimi również na codzień, a to przebiegi rzędu 10-20 tys rocznie.

Jakub K.
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 22:49   

Poza tym, spora liczba użytkowników 1.1 poza zlotami jeździ nimi również na codzień, a to przebiegi rzędu 10-20 tys rocznie.

Zgadzam się, u mnie w mieście jest 3 albo i 4 takie trampki, które są właśnie w 1.1 i non stop na mieście je widuje : )

maxxx601
Gość
Wysłany: 2011-01-28, 12:01   

Ja 601 naklepałem w pół roku 15kkm z tego 60% w zime, połowę z tego po b. kiepskich drogach... mało? A gazu nie mam :)
Przez ten czas pękło tylko mocowanie wahacza i wahacz.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-01-28, 14:58   

maxxx TYLKO??? :D No to ja jeździłem bez awaryjnie w porównaniu do ciebie bo miałem incydent z rozrusznikiem i padł alternator a i mam gazie heheheh ale śmigałem tylko około 7tyś. km i też sporo zimą.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi