Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] pomocy, kierunki, awaryjne - przerywacz?
Autor Wiadomość
Luke
Gość
Wysłany: 2010-12-28, 13:18   

Żaróweczki wszystkie sprawne były. Przerywacz z Allegro jednak nic nie dał. Okazało się też że oryginalny był sprawny. Poprzedni właściciel coś nakombinował z elektryką, więc nie powiem dokładnie co było nie tak. Teraz już jest ok, trafiłem na kogoś kto mi pomógł i znów mrugam w lewo, w prawo i w lewo i w prawo jednocześnie ;)
Jedynie klakson nie działa ale mogę bez tego żyć :D

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-12-28, 13:24   

Luke ty możesz ale koleś na przeglądzie nie da Ci pieczątki.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-12-30, 13:08   

Ta a sprawdzał Ci ktoś kiedyś klakson? Albo szczelność instalacji? Ustawienia lamp i składu spalin nie wspominając?

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-12-31, 02:04   

Mam normalnego diagnostę i w starym malcu sprawdzał wszystko włącznie z wyciekami oleju no i nie wierzył że silnik po kapitalnym i zrobił test na sądzie i wyszło że ojciec ustawia silnik na gaźniku na słuch idealni. ehheehhe ale się wtedy kolo zdziwił, w polówce sprawdzał instalacje i się doczepił do mocowani rurki pod podwoziem a tego nie widziałem a fuszera jakich mało, rok później jak mu powiedziałem że sam robiłem poprawki całej instalacji to nie uwierzył. Co do świateł to zawsze mi poprawi, bez klaksonu to nawet ja sam nie jeżdżę i nawet wycieraczki i spryskiwacze sprawdza tyle o ile ale sumienny gość. Ostatnio zwrócił uwagę że troszkę za bardzo wspawywałem wahacze (że za duża modyfikacja) ale wie jak robię swoje samochody i podbił bez gadania. Ciekawe co powie na zawieszenie pneumatyczne bez homologacji?

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-12-31, 09:42   

Powie "To nie przejdzie" i zabierze dowód :P

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-12-31, 14:11   

sądzie a nawet na SONDZIE... sondzie bo SONDA. A nie sąda.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-01-01, 01:42   

Bartek a ty nie jesteś polonista przypadkiem? Przestań mnie ścigać bo wyłączę w ogóle kontrole błędów.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2011-01-02, 14:19   

Ale ja myślałem że cie do sądu z tym gaźnikiem zaprowadził :D I Anna Maria Wesołowska sprawdzała buehehehe

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-01-02, 16:45   

@XXL24H: Nie jestem polonistą tylko coraz bardziej sfrustrowanym elektrykiem... Sam czasem robię błędy. Ale nie w każdym poście po kilka... A że efekt upominania jest, widać po tym, że przestałeś nadużywać wykrzyknika :) W ogóle ktoś tutaj powinien tie ewidentne błędy zaznaczać na czerwono. Taki apel do naczalstwa :)

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-01-02, 16:50   

Aha aha. Zauważyłem, że w okresach kiedy czytam więcej książek robię mniej błędów niż kiedy zaniedbuje czytelnictwo. Taka moja rada dla Ciebie XXL24H: Jedna książka miesięcznie i zobaczysz efekt. I Ci którzy mnie znają wiedzą, że nie jest to złośliwość. Tak na zakończenie OT

Luke
Gość
Wysłany: 2011-01-05, 10:35   

To nieźle Cię tam maglował XXL24H, jednak to chyba była lekka przesada. Podobno nadgorliwość gorsza od faszyzmu :]
Klakson już działa nie zauważyłem kabelka, który się odczepił i schował by go widać nie było :P

A był kiedyś w tym Trabancie alarm i ostatnio załączał mi się jak wrzucałem wsteczny, była by to nowa przypadłość ale go odłączyłem na dobre. Po co mi syrena cofania, wyjąca na pół osiedla :P

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-01-05, 13:33   

Dla mnie normalka a po za tym wiem co z samochodem jest nie tak a w podwoziu to raczej nikt nie siedzi ;D A co do tej syreny to nie odłączaj będzie przeganiać ci pieszych (p..... św. krowy).

Ydtski1
Gość
Wysłany: 2011-01-29, 17:34   

Hej,

mi sie stało podobnie: po wymianie włącznika świateł przestały działać kierunki, wycieraczki, ogrzewanie. Działają tylko światła, awaryjne, klakson i... podgrzewanie tylnej szyby - i z elektryki nic więcej. Po jakimś czasie od odpalenia włącza się kontrolka ładowania (ale po zgaszeniu i ponownym odpaleniu gaśnie - więc to jakiś fake)

Żaden bezpiecznik nie wyskoczył.

Pomożecie?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2011-01-29, 18:46   

Kierunkowskazy, wycieraczki i ogrzewanie są na jednym bezpieczniku, także diagnoza jest prosta, brak +12 na tej linii, nie powiem Ci który to bezpiecznik bo na schematach na CT jest obrzygany szwabski bełkot a schematy napisane w ludzkim dla mnie języku czyli po polsku szukam już od miesiąca. Widzę że muszę wziąć sprawę w swoje ręce i zrobić porządne skany Rawskiego od A do Z w formacie PDF.

Ydtski1
Gość
Wysłany: 2011-01-29, 19:06   

otóż
- ja też szukam właśnie w necie tych podłych schematów po polsku... i nie znajduję. Wziąłem się nawet za tłumaczenie niemieckiej wersji, ale za słaby jestem w mowie teutońskiej

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi