|
uszczelka tylnej klapy |
| Autor |
Wiadomość |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2009-03-08, 12:58
|
|
|
| zapasowa uszczelka wisi w garażu...może kiedyś i ja bede potrzebował:)była na giełdzi i nikt jej za 35zł nie chciał to się zlitowałem:D |
|
|
|
 |
przemas601
Gość
|
Wysłany: 2010-12-13, 21:03
|
|
|
Odgrzeję kotleta.
Z zakupem nowej uszczelki nie ma problemu,natomiast schody pojawiają się jak chciałem ją zamontować. Jak ją przykleić do nadwozia,czym? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-12-13, 21:33
|
|
|
| No Przemas To ty za takimi pytaniami ? :) |
|
|
|
 |
przemas601
Gość
|
Wysłany: 2010-12-14, 21:01
|
|
|
Jakiś nie ogarnięty jestem ostatnio ;)
Próbowałem na butapren,ale albo mnie zamroczyło od oparów,albo nie potrafię czytać instrukcji ze zrozumieniem ;)i całą robotę szlag trafił,jak zdjąłem docisk i otworzyłem klapę,to uszczelka odeszła od kleju,a do karocy też ledwo się trzyma. Mam też problem z jej przytrzymaniem do momentu sklejenia. PozDDRo |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-12-14, 23:33
|
|
|
| Może zabrzmieć głupio ale ja do jakiegoś odboju gumowego (nie pamiętam do czego) zastosowałem klej do butów i świetnie złapał gumę kauczukową z lakierem, tylko leciutko zmatowiłem lakier. Ale interes drogi bo opakowania bardzo małe. Był to jakiś specjalistyczny klej technicola! |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-12-14, 23:48
|
|
|
Trzeba stosować odpowiednie kleje!!!
Na przykład klej typu butapren - "OMNIPREN" guma/metal.
Nie mogę zrozumieć jak nie mogło się trzymać na klej typu butapren?
Smarujesz obie klejone powierzchnie, czekasz 20 minut i zaczynasz kleić. Wszystko!
Jak nałożysz klej i kleisz niezwłocznie to jasne że nie będzie trzymał. Ważna jest temperatura!!!
To raczej robota na lato jak jest 20 stopni.
Pozdrawiam.
JaJer |
|
|
|
 |
przemas601
Gość
|
Wysłany: 2010-12-15, 20:51
|
|
|
| Właśnie też mi się wydaje że problemem mogła być temperatura. Muszę nagrzać porządnie w garażu i zrobić kolejne podejście. |
|
|
|
 |
|
|