Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
węgierskie części
Autor Wiadomość
Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 11:50   

Nadproża - syf
Zestaw pompy do 1.1 pod warunkiem że pompa nie jest wytarta - ok
Jaskółkę miałem w ręku, wyglądała luks. Gość który lata handlował klamotami potwierdzał że jest lepsza. Blacha podobno grubsza
Reperaturki nadkoli - pasują

magik
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 12:07   

o własnie reperaturki też kupowałem, lux ! jaskołka - potwierdzasz opinię Tyca , mówił to samo ze teraz jakieś lepiejsze :)

Qba
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 12:11   

A co z nadprożami nie tak?

magik
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 12:30   

moga nie pasowac :) tzn jak blacharz zdolny i pracowity to sobie poradzi

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 12:59   

A daj spokój. Ktoś kto miał fantazję nazwał to nadprożami do Trabanta. Blacharz dał radę,to fakt ale wygląda toto :X Za to oryginały pasują.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 14:22   

Szyba przednia laminowana - OK

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 15:29   

Ja lubię Węgry, Węgrów, mam węgierskiego szwagra i chrześnicę pół węgierkę, jadę na Węgry po świętach, nie mam żadnych zastrzeżeń do części węgierskich, a na dowód powiem, że mam w trabancie węgierską pompę hamulcową sprawną już rok poza tym węgierski tłumik od Barkasa, końcówki drążków, kilka linek, tulejki do wahaczy i wszystko jest ok :D
Kiedyś regenerowałem starą pompę hamulcową węgierskimi gumkami i wytrzymała kilka miesięcy, jednak jak się gówno psika dezodorantem to nadal jednak śmierdzi i jest gówniane :)

magik
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 16:34   

o to i szyby robią ? fajnie, trzeba było uszczelniać uszczelkę ?

przemas601
Gość
Wysłany: 2010-12-14, 21:08   

Kupiłem garnki w motireksie i muszę je przerobić,żeby pasowały do nich wkłady. No i nie mają śruby do mocowania,ani miejsca na nią. Podkładki pod garnki są odlane fatalnie,dużo nadlewów. Dysza spryskiwacza,która miała być kopia oryginału,nawet obok oryginału nie leżała. No i uszczelka klapy twarda i nie chce dać się przykleić.

Zweitakter
Gość
Wysłany: 2010-12-15, 13:46   

mam we warbie (2T) wegierskie tłoki, po obrobce termicznej pzred szlifem OK. pompa chebli dała ciała po miesiącu do bani uszczelki nieogradowane- to wynik sekcji zwłok, cylinderki hamulcowe tył działąją acz nie grzeszą trwałościa, po 25 kkm zdechli

Galant - YuLaS
Gość
Wysłany: 2010-12-16, 16:52   

co do pompy hamulcowej przerabiałem kilkukrotnie - jak przedmówca pisał - jak powierzchnia zużyta to gumki nie pomogą.
znaczek na maske - porażka płaski i szeroki

miedelnica
Gość
Wysłany: 2010-12-16, 21:50   

Reperaturki nadkoli to żart. 2 cm ze środka musiałem odcinać (motirex)
jedna strona przyszła srebrna (goła blacha), druga czarną farbą siknięta, więc chyba dwóch producentów. wyginana chyba ręcznie. nie pasuje. rant 3 razy grubszy, najbardziej zewnętrzne tłoczenie okrągłe a nie praktycznie ostro zgięte jak w oryginale. nie polecam

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2010-12-17, 16:50   

Nowa pompa hamulcowa ciekła bardziej niż inne używane trupy jakie miałem. Znaczek na maskę jest całkowitą porażką, chropowaty, wklęsły i w ogóle jakiś nie taki. klosze lamp z tyłu nie pasują rozstawem otworów

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-12-17, 19:16   

klosze lamp z tyłu nie pasują rozstawem otworów
moje dwa grosze: Białe szybko matowieją, czerwone świecą na różowo

Mariusz CK
Gość
Wysłany: 2010-12-19, 08:57   

węgierska krzywka wolnego koła ma całkiem inny kształt. przez co nie wytrzymuje za długo . wiem z doswiadczenia znajomego pozDDro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi