|
[601] deska rozdzielcza |
| Autor |
Wiadomość |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-11-01, 09:07
|
|
|
| mam wyśmienity odkurzacz do prania tapicerek, ściąga wodę do sucha, odkurzacz pod nazwą RAINBOW, może ktoś się kiedyś spotkał. W 97 mój stary zbijał na tym kokosy a sam odkurzacz kosztował ok. 5 tyś zł :D Z resztą po 15 latach i tak kosztuje nie bagatela ok. 1500 zł używany :D Za gówniarza nie przywiązywałem do niego większej wagi, odkurzacz jak odkurzacz a teraz odegrał kluczową rolę przy doborze materiału, a że został mi sztruks i skaj to go wyrobiłem ;] No ale nie pozostawiłeś opinii ;p ja wiem że ze zdjęcia ciężko cokolwiek powiedzieć ale tak mniej więcej w skali od 1-10 :D |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2010-11-01, 14:20
|
|
|
| Te ramki to chromowane czy wypolerowałeś aluminium? Miałem kiedyś podobny pomysł z tymi kontrolkami w liczniku. Gdzie będziesz mocował radio? Sama deska to połowa (?) sukcesu. Ocena końcowa zależy od tego jak będziesz miał zrobiony cały środek. |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-11-01, 15:17
|
|
|
| Radio mam na podsufitce, ramki od zegarów wypolerowane na połysk, w miejscu gdzie była wnęka na radio przyjdzie aluminiowa ramka do której będzie przynitowana blacha obłożona skajem, w blaszce tej będzie otwór na grzałkę do petów - "nie palę" ale przydaje się żeby podłączyć telefon do ładowania czy mp4. A o przełączniku do światłe myślałem o takim który ma wbudowane włączenie świateł przeciwmgielnych tylnych i przednich pociągając go do siebie uprzednio po przekręceniu gałki na pozycje zapalenia świateł mijania. Odejdą mi wtedy dwa przełączniki, zostaną awaryjne, i od podgrzewania tylnej szyby. Na awaryjne myślałem żeby wyszukać guzik w kształcie trójkąta, wyciąć na jego kształt aluminiową ramkę i ją wypolerować a ogrzewanie tylnej szyby chyba upchne gdzieś pod spód, tak rzadko tego używam, nawet w zimie, że szkoda zachodu żeby rzeźbić dodatkowy otwór na przycisk. I tak by było najlepiej chyba ;) To taka moja koncepcja ;p Żeby nie było tak nasrane na tej desce, schludnie. |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2010-11-01, 21:04
|
|
|
| nie podoba mi się i koniec kropka. Mogłeś chociaż porządnie deske przygotować, bo już na zdjęciu widać że zostawiłeś dziure po popielniczce. Nie rób lipy. |
|
|
|
 |
Qba
Gość
|
Wysłany: 2010-11-01, 22:26
|
|
|
Fajne chromy i ładnie dobrane zegary i wskaźniki.
Podzielam zdanie Sebastiana, jeśli to dobrze skomponujesz z resztą wnętrza to będzie dobrze.(a kiedyś na jakichś zdjęciach z tego co pamiętam resztę wnętrza też masz w tym materiale)
MIE SIE wydaje mi się, że sztruks jest mało szlachetnym i estetycznym materiałem, ale to kwestia gustu.
P.S. Jak będę robił swoją, to wzorem będą mi deski ze starych hamerykańców:D http://www.allpar.com/ima...r-dashboard.jpg
P.S.2 też mam rainbowa xD |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-11-02, 05:59
|
|
|
| Popielniczka będzie, mi się przydaje więc ją zostawiłem, przeważnie służy mi jako schowek, skarbonka albo śmietniczek :D Również będzie w sztruksie tak żeby nie było jej widać. I jeszcze wajchy od ogrzewania będą przedłużone ana miejsce to też chciałem wstawić polerowane prostokąt z wyciętymi otworami na suwaki. To co wstawiłem to taki ogólny zarys, najbardziej mnie zastanawia jak to będzie jeździło, czy wygłuszy trochę i czy nie będzie rzęzić :D Może macie i racje że ten materiał troche tandeta ale chyba najbardziej wdzięczny w kamuflowaniu niedociągnięć lub nitów. Po założeniu wystaram się o fotki efektu końcowego ;) |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-11-08, 09:02
|
|
|
| Deska już prawie ukończona, pozostało podłączyć kontrolki i wstawić kilka klawiszy. Oprócz tego nim zabrałem się za deskę trampuś otrzymał łożyskowaną kolumienkę kierownicy oraz skrzynkę bezpiecznikową na 12 bezpieczników po 3 wsuwki na każdy, lutowania sporo ale efekt oszałamiający, żarówki zaczęły palić się pełną mocą to raz a dwa jak odpalam kilka rzeczy na raz to przestały one przygasać. Z nową kolumną prowadzi się o niebo lepiej, zrobił się czulszy w prowadzeniu i kierownica przestała wibrować na nierównościach i w ogóle o wiele ciszej i przytulniej bo już tak nie rzęzi ta deska. Czujnik temperatury chodzi jak marzenie, do prędkościomierza muszę kupić dłuższą linkę bo trabantowa jest kilka centów za krótka, jutro zdobędę pływak i myślę że do końca miesiąca się wyrobię :D Myślę że na tym już poprzestanę w modach ;) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-11-08, 10:14
|
|
|
| to teraz sprawdź czy wszystkie wskaźniki są dobrze wycechowane |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-11-08, 10:48
|
|
|
| Prędkościomierz troszkę zawyża ale to akurat wyjdzie na dobre dla silnika i portfela, wkaźnik temp włącza się prawie idealnie, wentylator włącza się przy 95*C natomiast wskaźnik pokazuje 90 ;) Trabantowe diody wcale nie były dokładniejsze ;p |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
|
|
|
 |
|