Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dziwny zapach w czasie jazdy
Autor Wiadomość
T601S
Gość
Wysłany: 2010-10-24, 18:02   

W czasie dłuższej jazdy w moim Trabancie czuć dziwny zapach. Myślałem, że tłumik jest nieszczelny, ale sprawdziłem cały wydech i jest ok. Zastanawiam się co może być przyczyną, może silnik jest trochę zasmarowany i po dłuższej jeździe go czuć? czy ktoś Was miał podobny problem?

pinokio999
Gość
Wysłany: 2010-10-24, 20:38   

Jaki zapach? Raczej jak zapach kwiatów (może jakiś płyn do prania w bagażniku się rozlał) czy raczej jak odchody zwierząt (tu bym stawiał na to, że mieszkasz na wsi)

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-10-24, 20:39   

używasz ogrzewania? może to wina w ogrzewaniu leży.. albo po prostu śmierdzi wilgocią..

Pietrek "ELV15&a
Gość
Wysłany: 2010-10-24, 22:02   

W moim też szczególnie jak z kolegami jadę. Nie wiem co może być przyczyną :)

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-10-24, 22:23   

Duro w starym trabancie śmierdzi jakby ktoś się zesikał;)

magik
Gość
Wysłany: 2010-10-25, 06:59   

Zależy co i jak Wam pachnie. Trabant często jest wilgotny w środku. Na początek proponuję wyjąć wykładziny podłogowe filce i kanapy. Będziesz wiedział czy to z wnętrza cz z czegoś innego. U mnie na przykład długo śmierdziało ropą bo porzedni właściciel zalewał czymś podobnym profile zamknięte. Wiesz widziałem kiedyś gniazda polnych mysz w słupkach, więc opcji masz wiele :)

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-10-25, 07:09   

Duro w starym trabancie śmierdzi
BLUŹNISZ!

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-25, 07:29   

Kup 4 zapaszki tak jak ja, powieś wszystkie na lusterku, przemęcz kilka tygodni a obiecuję Ci że jak się już zeschną to będzie ok, nie będzie zbyt intensywny zapach ale będziesz go czuł wsiadając i napewno długotrwały ;) Przetestowane :D SADO-MASO ];->

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-10-25, 09:20   

Dymatorek, pamiętaj, że nic nie śmierdzi gorzej niż perfumowany gnój :D To jest dobra metoda, jak już znajdziesz źródło:P
Dziwny zapach to kiepskie sprecyzowanie, niestety. To mogą być nawet palone hamulce bo np. masz coś nie tak z ręcznym.
Chyba trzeba metodą eliminacji. Jak podpowiedział Magik, filce z podłogi i tapicerka do czyszczenia. Przejrzyj układ wentylacji, rozłóż, wymyj:)
Jak mi coś śmierdzi z aucie to zawsze sprzątam, piorę wietrzę i odpalam coś takiego lub temu podobne preparaty przepuszczam przez wentylacje. Nie ma nic lepszego niż zmasowany atak;)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-25, 09:39   

To fakt, z tym że ja w środku wszystko mam nowe, pachniało jeszcze sklepem więc że tak powiem - nadałem mu konkretny zapach i tak już zostało. W każdym bądź razie przed zmontowaniem nadmuchu wymyłem dokładnie orurowanie, szlamu i kurzu wyleciało co nie miara ;p Dot. Polówki, nie wiem jak wygląda nawiew w 2T ;)

magik
Gość
Wysłany: 2010-10-25, 15:32   

jesli chodzi o 601 to jesli za długo się jeździ z dziurawką to tłumik szmerów szlag trafia bo nasiąka mixolem ze spalin. W ścianki ma napchane coś a`la watolina

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi