|
dziwny zapach w czasie jazdy |
| Autor |
Wiadomość |
T601S
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 18:02
|
|
|
| W czasie dłuższej jazdy w moim Trabancie czuć dziwny zapach. Myślałem, że tłumik jest nieszczelny, ale sprawdziłem cały wydech i jest ok. Zastanawiam się co może być przyczyną, może silnik jest trochę zasmarowany i po dłuższej jeździe go czuć? czy ktoś Was miał podobny problem? |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 20:38
|
|
|
| Jaki zapach? Raczej jak zapach kwiatów (może jakiś płyn do prania w bagażniku się rozlał) czy raczej jak odchody zwierząt (tu bym stawiał na to, że mieszkasz na wsi) |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 20:39
|
|
|
| używasz ogrzewania? może to wina w ogrzewaniu leży.. albo po prostu śmierdzi wilgocią.. |
|
|
|
 |
Pietrek "ELV15&a
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 22:02
|
|
|
| W moim też szczególnie jak z kolegami jadę. Nie wiem co może być przyczyną :) |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 22:23
|
|
|
| Duro w starym trabancie śmierdzi jakby ktoś się zesikał;) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 06:59
|
|
|
| Zależy co i jak Wam pachnie. Trabant często jest wilgotny w środku. Na początek proponuję wyjąć wykładziny podłogowe filce i kanapy. Będziesz wiedział czy to z wnętrza cz z czegoś innego. U mnie na przykład długo śmierdziało ropą bo porzedni właściciel zalewał czymś podobnym profile zamknięte. Wiesz widziałem kiedyś gniazda polnych mysz w słupkach, więc opcji masz wiele :) |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 07:09
|
|
|
Duro w starym trabancie śmierdzi
BLUŹNISZ! |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 07:29
|
|
|
| Kup 4 zapaszki tak jak ja, powieś wszystkie na lusterku, przemęcz kilka tygodni a obiecuję Ci że jak się już zeschną to będzie ok, nie będzie zbyt intensywny zapach ale będziesz go czuł wsiadając i napewno długotrwały ;) Przetestowane :D SADO-MASO ];-> |
|
|
|
 |
Kosiek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 09:20
|
|
|
Dymatorek, pamiętaj, że nic nie śmierdzi gorzej niż perfumowany gnój :D To jest dobra metoda, jak już znajdziesz źródło:P
Dziwny zapach to kiepskie sprecyzowanie, niestety. To mogą być nawet palone hamulce bo np. masz coś nie tak z ręcznym.
Chyba trzeba metodą eliminacji. Jak podpowiedział Magik, filce z podłogi i tapicerka do czyszczenia. Przejrzyj układ wentylacji, rozłóż, wymyj:)
Jak mi coś śmierdzi z aucie to zawsze sprzątam, piorę wietrzę i odpalam coś takiego lub temu podobne preparaty przepuszczam przez wentylacje. Nie ma nic lepszego niż zmasowany atak;) |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 09:39
|
|
|
| To fakt, z tym że ja w środku wszystko mam nowe, pachniało jeszcze sklepem więc że tak powiem - nadałem mu konkretny zapach i tak już zostało. W każdym bądź razie przed zmontowaniem nadmuchu wymyłem dokładnie orurowanie, szlamu i kurzu wyleciało co nie miara ;p Dot. Polówki, nie wiem jak wygląda nawiew w 2T ;) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 15:32
|
|
|
| jesli chodzi o 601 to jesli za długo się jeździ z dziurawką to tłumik szmerów szlag trafia bo nasiąka mixolem ze spalin. W ścianki ma napchane coś a`la watolina |
|
|
|
 |
|
|