|
małe kółeczka na tylną oś |
| Autor |
Wiadomość |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-22, 07:10
|
|
|
| Chciałm napisać cos jako ciekawostkę. Nie wiem czy wiecie ale kiedyś masowo gineły tace z MC donald, czemu ? .... :) Służyły jako troleje zamiast kółek amatorom zimowego ślizgania. Chodziło o to że najeżdżało się dwoma tylnymi kołami na te tacki zaciągało się rękaw na stałe i jazda :D np po parkingu pod geantem. Zabawa przednia tylko szybko tacki zmienili na inne i już nie działa. :) |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2010-10-22, 15:11
|
|
|
| można też na kawałkach duroplastu! |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-22, 15:19
|
|
|
| nie wiem czy nie lepsze by były dwie dojazdówki na tylną oś, mało roboty a efekt napewno ten sam i napewno trwalszy niż plastiki, pierwsza lepsza dziurka czy garbik i po zabawie. |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-22, 15:22
|
|
|
| a jeszcze jak by były sliki to już w ogóle miód malina ale nie wiem czy to nie przerasta ich trwałości. |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-10-22, 18:48
|
|
|
| Dały by radę spokojnie ale trzeba by zjechać bieżnik na łyso! |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 16:33
|
|
|
Z tymi dojazdówkami to trochę się rozpędziłem bo nie zrozumiałem idei bachura do momentu aż nie zobaczyłem w wiadomościach krótkiego nagrania jak policja ćwiczyła poślizgi. Potwierdzam że były to kółka obrotowe po dwa na każdą stronę. Tutaj natomiast po jednym ale to nie zmienia postaci rzeczy.
Kółka1
Kółka2 |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 16:39
|
|
|
| Osobiście dał bym jednak po dwa kółka na stronę z tego względu iż gdyż nie mam pojęcia w jaki sposób zablokowano tylne bębny lub tarcze ażeby się kółka nie majtnęły w którąś stronę, zaciągnięcie ręcznego "chyba" niewiele rozwiązuje więc kombinacja może być jakaś inna dla pojedynczego kółka. |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 18:38
|
|
|
| tak jak vr6 pisał to jest ramię które się blokuje o ramię wahacza widać co i jak na zdjęciu |
|
|
|
 |
|
|