Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
małe kółeczka na tylną oś
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2010-10-22, 07:10   

Chciałm napisać cos jako ciekawostkę. Nie wiem czy wiecie ale kiedyś masowo gineły tace z MC donald, czemu ? .... :) Służyły jako troleje zamiast kółek amatorom zimowego ślizgania. Chodziło o to że najeżdżało się dwoma tylnymi kołami na te tacki zaciągało się rękaw na stałe i jazda :D np po parkingu pod geantem. Zabawa przednia tylko szybko tacki zmienili na inne i już nie działa. :)

gonzo
Gość
Wysłany: 2010-10-22, 15:11   

można też na kawałkach duroplastu!

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-22, 15:19   

nie wiem czy nie lepsze by były dwie dojazdówki na tylną oś, mało roboty a efekt napewno ten sam i napewno trwalszy niż plastiki, pierwsza lepsza dziurka czy garbik i po zabawie.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-22, 15:22   

a jeszcze jak by były sliki to już w ogóle miód malina ale nie wiem czy to nie przerasta ich trwałości.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-22, 18:48   

Dały by radę spokojnie ale trzeba by zjechać bieżnik na łyso!

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-24, 16:33   

Z tymi dojazdówkami to trochę się rozpędziłem bo nie zrozumiałem idei bachura do momentu aż nie zobaczyłem w wiadomościach krótkiego nagrania jak policja ćwiczyła poślizgi. Potwierdzam że były to kółka obrotowe po dwa na każdą stronę. Tutaj natomiast po jednym ale to nie zmienia postaci rzeczy.

Kółka1
Kółka2

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-24, 16:39   

Osobiście dał bym jednak po dwa kółka na stronę z tego względu iż gdyż nie mam pojęcia w jaki sposób zablokowano tylne bębny lub tarcze ażeby się kółka nie majtnęły w którąś stronę, zaciągnięcie ręcznego "chyba" niewiele rozwiązuje więc kombinacja może być jakaś inna dla pojedynczego kółka.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-24, 18:38   

tak jak vr6 pisał to jest ramię które się blokuje o ramię wahacza widać co i jak na zdjęciu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi