|
części - zgaduj zgadula |
| Autor |
Wiadomość |
Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
|
Wysłany: 2010-10-14, 20:02
|
|
|
Wiktor, to "narzędzie" na Twoich zdjęciach wygląda mi na przyrząd do ręcznego taśmowania węży hydrantowych
Przykładowy link |
|
|
|
 |
Dawid
Gość
|
Wysłany: 2010-10-14, 22:57
|
|
|
| ...a ekranowane świece były/są stosowane np w pojazdach wojskowych w celu ograniczenia emisji zakłóceń, które wpływały by np na radiostację. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-15, 07:27
|
|
|
| a kto ma oryginalne trabantowe narzędzia podstawowe lub specjalistyczne?. Ja z chęcią cos zaprezentuję bo mam fajną kolekcję ale może Wy macie jakieś ciekawe ? oryginalne lub dorabiane.... |
|
|
|
 |
Kosiek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-15, 18:17
|
|
|
| Mam jedynie blokadę do ciężarków reulatora odśrodkowego i ściągacze do bębnów (dorabiany, ale z epoki:P i jeden orginał z nabitą datą 76) |
|
|
|
 |
Qba
Gość
|
Wysłany: 2010-10-15, 19:12
|
|
|
| Ja mam podnośnik. Nawet dwa - jeden działający a drugi zdekompletowany. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-10-16, 19:12
|
|
|
| Jak się chwalić to chwalić,ja mam wybijaki do tulejek wahaczy do 601,ściągacz do piast starego typu,ściągacz do piast nowego typu,zegarek do zapłonu warbiel- trabant,przyrząd do wymiany tulejek resora przedniego w 601,komplet rozwiertaków do tulejek przedniego zawieszenia w 601,jeszcze jak pamiętam to leżą gdzieś klucze specjalistyczne do skrzyni 353,i najważniejsze to koreczki do zatykania skrzyni 1.1 przy myciu takowej.A na zdjęciach od kumpelka,to chyba pierwszy znany ludzkości ruchator jest :) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-17, 08:01
|
|
|
dobra i ja sie chwalę
komplet oryginalnych narzędzi podstawawych, przyrząd do ciężarków zapłonu, oryginalne blaszki do przerw na świecach i przerywaczach,oryginalny próbnik 6V, ddrowska lampka serwisowa, ddrowska lampa stroboskopowa do zapłonu (wartburg trabant), oryginaslny ściągacz do piast, oryginalny ściągacz do bębnów, pudełko na żarówki Narva, karnister plastikowy 5L "Pneumant", skrzynka narzędziowa "Pneumant", oryginalna smorownica, oryginalny ściągacz do końcówek drażków, ściągacz jarzma magla dorabiany, sciągacz do tulejek resoru dorabiany, wciskacz tulejek wahacza dorabiany, ściągacz do koła pasowego wiatraka dorabiany, ściągacz koła zamachowego dorabiany, przyrząd do sprawdzania poziomu paliwa w gaźniku, przyrząd do napinania obudowy wiatraka oryg, kołyski do auta, oryg trójkąt ostrzegawczy w pokrowcu oczywiście jeszcze oryg lewarek i klucz do kół. Mam jeszcze sporo ciekawego wyposażenia dodatkowego ale to może w jakims innym poście :) |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2010-11-06, 16:56
|
|
|
ok. a co to:
klik
Myślałem że to jakieś patenciarstwo. Ale wśród ostatnio zdobytych części było identyczne. Składa się toto z wyciąganego pstryczka i zielonej kontrolki. Jedyne co mi przychodzi na myśl, to akcesoryjny włącznik awaryjnych |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-11-06, 18:31
|
|
|
| che che. takowy patent i chyba oryginalny spotkałem w deluxie z 84roku w desce z małym daszkiem. ponieważ tam nie ma miejsc na przełączniki producent zastosował dodatkowy panelik montowany do deski przykręcany po lewej jej stronie od dołu. Taki sam stosuję do h3 przu desce starego typu. To jedyne możliwe oryginalne rowiązanie bez wiercenia otworów w desce. Ja zamontowałem pod śrubę mocującą deskę na dole tuż przy uszczelce drzwi. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-11-06, 18:38
|
|
|
| co ciekawe ten deluxe miał dodatkowe kontrolki do kierunkowskazów P i L, Wszystko było na oryginalnych grubych kablach od 6V, oczywiście kontrolki też ddr zamontowane po obydwu stronach licznika. Ciężko stwierdzić czy byla to inwencja właściciela czy wersja na specjalne zamówienie. W każdym razie ten trabant to był pełen wypas włącznie z podwieszaną podsufitką i oryginalnym hakiem. W dodatku był to universal. Niestety skończył na policyjnym parkingu depozytowym i pewnie gnije do dzisiaj. |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2010-11-08, 08:02
|
|
|
| Ok, ok. Ale czy to wyłącznik awaryjnych ? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-11-08, 10:16
|
|
|
| chyba tak, nawet leży u mnie ta wiązka z niego razem z przełącznikiem, Przełącznik awaryjek wciskany z podswietleniem guzika. Też było rozróżnienie na 6 i 12-to voltove |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-11-08, 14:03
|
|
|
| Wygląda mi na ulotkę jakiś usług związanych z tapicerkami. Słabo znam niemiecki więc mogę tylko gdybać... :| |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-11-08, 18:09
|
|
|
Uważam ,że tutaj znajdę odpowiedz