Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
T353 układ chłodzenia
Autor Wiadomość
Sebastian
Gość
Wysłany: 2010-10-04, 18:05   

Caly zestaw kupilem od Ksyciora. Nic samemu nie robilem. wyglada to tak: 1 2 3 a calosc tak i tak

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-10-04, 23:28   

Nieco za bardzo postawił silnik, ale nic straconego. Myślę że operując poduszkami uda Ci się podnieść z pół cm do góry. A to ogrzewania potraktujesz brzeszczotem i nie będziesz miał podgrzewania kolektora. Silnik na jednej poduszce u dołu? Jeśli tak to dobrze byłoby jakby była duża i sztywna bo przy przyspieszaniu silnik będzie się zbliżał do resora.

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-10-05, 10:17   

raczej się pochyla w stronę pasa przedniego podczas przyspieszania.

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-10-05, 14:52   

Qbs, na wstecznym tak ;)

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-10-05, 22:49   

no właśnie nie. Tez mnie to zdziwiło, ale jakoś jest to odwrotnie

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-10-06, 08:04   

Półosie wywierając moment do przodu przekręcają zespół napędowy w przeciwną stronę. Nie możliwe jest żeby przy przyspieszaniu zerwać tylną poduszkę skrzyni. Przednią i owszem. Nie zerwałeś nigdy przedniej poduszki? Przy przyspieszaniu laska biegów wchodzi do środka :)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-06, 08:26   

Kuzyn na logikę masz rację, to czemu po odkręceniu przedniej poduchy silnik wydaje dźwięk jakby coś chrupało, mieliło? Nie mogę sobie tego w fizyce wyobrazić jakoś ;p

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-10-06, 17:22   

Ja się opieram na spostrzeżeniach, a nie na logice, bo logika mówi, że powinien się odchylać do tyłu, jednak zauważyłem, że podczas srogiego przyspieszania silnik zbliża mi się do przodu (rozrusznik zapierał się o chłodnicę i zwierał dlatego to zauważyłem). Dziwne, ale prawdziwe :/

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-10-06, 19:44   

Hehe :D Sprawdź może czy Ci jaskółka nie odjeżdża
Mi przy przyspieszaniu kolektor stukał o resor. Teraz mam inne poduszki i nie stuka. Ale blok na dole opiera się o sanki i też hałasuje :)

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-10-07, 20:06   

Ja u siebie mam około 1,5cm od podgrzewacza paliwa na kolektorze ssącym do resora

ze zdjęć da się to zobaczyć...

po prostu ktoś kiedyś zmodernizował kolektor ssący i go nawiercił z boku wyprowadzając kruciec.

jak chodzi o łapę to mam taką ... -
silnik na 3poduszkach i również przy przyśpieszaniu pochyla się na pas przedni (co poważnie nadwyręża poduszkę ze skrzyni biegów bywa że urywa ).

co do chłodnicy bo ktoś pytał to idealna jest ze śkody 105 /120 koszt niewielki. (ja dałem 50zł za nową w ASO śkoda)

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-10-07, 22:59   

Jak uruchomię swojego to sprawdzę w którą stronę się pochyla... :/

Sebastian
Gość
Wysłany: 2010-10-11, 20:46   

To jeszcze zapytam o uszczelki. Musze wymienić przy pompie wody na górze silnika , przy króćcu od podgrzewania kolektora i przy kolektorze ssącym. Uszczelki zakładać 'suche' czy najpierw je zwilżyć płynem do chłodnic?

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 19:03   

Ja uszczelki zakładam 'suche' i zawsze mam OK
ew na wiktora reinza jak powierzchnia przylegania nie jest równa i nie ma możliwości jej wyrównania

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi