Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
T353 układ chłodzenia
Autor Wiadomość
Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 11:53   

skoro link nie działa i mnie w h robi to to wkleję a wy skopiujcie na pasek adresu
http://img340.imageshack.us/my.php?image=1ayy0.jpg

ryhu
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 14:27   

Powinno byc podpięte w obieg chłodzenia. 1 do obudowy termostatu a 2 do pompy. Na zdjęciu nie ma dekielka z którego jest wyjście na pompę. A tak na marginesie, co to za wynalazek? Głowica chyba od Syreny, gaźnik polonezem mi zalatuje...

Bross
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 16:50   

to nie moje - głowica z syreny 105 gaźnik może ze skody albo z nowszego wartka 353/18 - Mam Podobny gaźnik ale nie z poldka.
to jak z tą 2ką ? ja mam zaślepkę i czy jest tam podgrzewany kolektor ? przy pomocy 1ki ?

ryhu
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 17:57   

To jest właśnie podgrzewany kolektor. Tylko brakuje tam tego dekla z drugim wylotem.

picia353
Gość
Wysłany: 2007-03-22, 00:15   

Czyzby to autko otrzymałeś z łodzi bo kojaze ten silnik .....głowice z syreny + gaźniczek ze skody :d

Bross
Gość
Wysłany: 2007-03-22, 08:58   

Picia To nie mój silnik.
mój silnik jest z Rudy śląskiej...
Mam i mam głowicę z 353 z pompą wody - ja się tłumaczyć nie będę - zdjęcie znalazłem na jakimś tam forum wziąłem je bo jest dobrze wykonane - zdjęcia mojego silnika są na PolskaJazda i GermanStyle.
Trabi jest z Katowic. i był tu od ponad 6lat. spędził prawie 4lata w garażu w remoncie...

Skoro mam podgrzewany kolektor a brak mi 2 wyjścia to coś jest nie tak co nie ? Musi być te 2gie wyjście podłączone ? (nie wiem nie znam się dlatego pytam)

picia353
Gość
Wysłany: 2007-03-22, 22:47   

Musi być klapka z drógim wyjściem ale skoro jej niemasz to najprawdopodobniej ci niewejdzie bo bedzie dotykała resora , ktoś ja wyją zeby nie wadziła ...lecz moge sie mylić , moze ktoś jej poprostu zapomniałl załozyć

Placik
Gość
Wysłany: 2007-03-24, 12:12   

o jakiej klapce gadacie
Bross przecież masz podgrzewany kolektor

Sikor
Gość
Wysłany: 2007-03-25, 14:35   

Tak ale mu brakuje, pokrywki z króćcem. Zamiast tego ma kawał blachy...

Placik
Gość
Wysłany: 2007-03-26, 18:47   

W moim wartburgu tez tam jest zaslepka ten niby kawałek blachy

Bross
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 11:15   

Chyba bedze po problemie. Kupilem caly silnik z odprzetem i wydechem w B.dobrym stanie.
silnki bez zaslepek full wypas tylko ten gaznik 1 gardzielowy :/ puki co niec nieruszam.
Nic w nim niestuka, nie puka ,glowica Ok, nic Nie cieknie i do nie dawna jaszcze jezdzil w Wartku.

Jest troche do przerobki ale bedzie Dobrze.

(brak PL znakow - cos nie tak z linux-em)

Sebastian
Gość
Wysłany: 2010-10-03, 17:24   

hey. Odgrzewając.. 353 z podgrzewaniem mieszanki nie wejdzie? Mam wszystko założone i właśnie opiera mi się na resorze. Jest jakiś patent na to czy trzeba zmienić na zwykły dolot?

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-10-03, 19:51   

Ile Ci tam brakuje? Ja mam z ogrzewaniem ale do resoru są milimetry. Dolna śrubka spiłowana z grubości. Jak ci nie dużo brakuje to pokombinujesz dając podkładki pod tylną poduszkę skrzyni.
Na zwykły dolot nie zmieniaj bo dwugardzielowego gaźnika nie założysz. Jak za mało pochyliłeś silnik to co najwyżej wytnij ten trójkąt od ogrzewania.
Dawaj jakieś foty

Sebastian
Gość
Wysłany: 2010-10-03, 20:13   

No trochę za dużo jest. O podkładkach nie myślałem. Na zwykły gaźnik nie mam zamiaru zmieniać ;) fotki mogę zrobić jutro :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-10-04, 00:34   

to żeś coś źle kryzę powiercił. Ja dopasowywałem tak, żeby pasowało i żebym nic nie musiał kombinować. Mam od resora do kolektora kilka milimetrów.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi