|
T353 układ chłodzenia |
| Autor |
Wiadomość |
Bross i Cost'a
Gość
|
|
|
|
 |
ryhu
Gość
|
Wysłany: 2007-03-21, 14:27
|
|
|
| Powinno byc podpięte w obieg chłodzenia. 1 do obudowy termostatu a 2 do pompy. Na zdjęciu nie ma dekielka z którego jest wyjście na pompę. A tak na marginesie, co to za wynalazek? Głowica chyba od Syreny, gaźnik polonezem mi zalatuje... |
|
|
|
 |
Bross
Gość
|
Wysłany: 2007-03-21, 16:50
|
|
|
to nie moje - głowica z syreny 105 gaźnik może ze skody albo z nowszego wartka 353/18 - Mam Podobny gaźnik ale nie z poldka.
to jak z tą 2ką ? ja mam zaślepkę i czy jest tam podgrzewany kolektor ? przy pomocy 1ki ? |
|
|
|
 |
ryhu
Gość
|
Wysłany: 2007-03-21, 17:57
|
|
|
| To jest właśnie podgrzewany kolektor. Tylko brakuje tam tego dekla z drugim wylotem. |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-03-22, 00:15
|
|
|
| Czyzby to autko otrzymałeś z łodzi bo kojaze ten silnik .....głowice z syreny + gaźniczek ze skody :d |
|
|
|
 |
Bross
Gość
|
Wysłany: 2007-03-22, 08:58
|
|
|
Picia To nie mój silnik.
mój silnik jest z Rudy śląskiej...
Mam i mam głowicę z 353 z pompą wody - ja się tłumaczyć nie będę - zdjęcie znalazłem na jakimś tam forum wziąłem je bo jest dobrze wykonane - zdjęcia mojego silnika są na PolskaJazda i GermanStyle.
Trabi jest z Katowic. i był tu od ponad 6lat. spędził prawie 4lata w garażu w remoncie...
Skoro mam podgrzewany kolektor a brak mi 2 wyjścia to coś jest nie tak co nie ? Musi być te 2gie wyjście podłączone ? (nie wiem nie znam się dlatego pytam) |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-03-22, 22:47
|
|
|
| Musi być klapka z drógim wyjściem ale skoro jej niemasz to najprawdopodobniej ci niewejdzie bo bedzie dotykała resora , ktoś ja wyją zeby nie wadziła ...lecz moge sie mylić , moze ktoś jej poprostu zapomniałl załozyć |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2007-03-24, 12:12
|
|
|
o jakiej klapce gadacie
Bross przecież masz podgrzewany kolektor |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2007-03-25, 14:35
|
|
|
| Tak ale mu brakuje, pokrywki z króćcem. Zamiast tego ma kawał blachy... |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2007-03-26, 18:47
|
|
|
| W moim wartburgu tez tam jest zaslepka ten niby kawałek blachy |
|
|
|
 |
Bross
Gość
|
Wysłany: 2007-03-27, 11:15
|
|
|
Chyba bedze po problemie. Kupilem caly silnik z odprzetem i wydechem w B.dobrym stanie.
silnki bez zaslepek full wypas tylko ten gaznik 1 gardzielowy :/ puki co niec nieruszam.
Nic w nim niestuka, nie puka ,glowica Ok, nic Nie cieknie i do nie dawna jaszcze jezdzil w Wartku.
Jest troche do przerobki ale bedzie Dobrze.
(brak PL znakow - cos nie tak z linux-em) |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2010-10-03, 17:24
|
|
|
| hey. Odgrzewając.. 353 z podgrzewaniem mieszanki nie wejdzie? Mam wszystko założone i właśnie opiera mi się na resorze. Jest jakiś patent na to czy trzeba zmienić na zwykły dolot? |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-10-03, 19:51
|
|
|
Ile Ci tam brakuje? Ja mam z ogrzewaniem ale do resoru są milimetry. Dolna śrubka spiłowana z grubości. Jak ci nie dużo brakuje to pokombinujesz dając podkładki pod tylną poduszkę skrzyni.
Na zwykły dolot nie zmieniaj bo dwugardzielowego gaźnika nie założysz. Jak za mało pochyliłeś silnik to co najwyżej wytnij ten trójkąt od ogrzewania.
Dawaj jakieś foty  |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2010-10-03, 20:13
|
|
|
| No trochę za dużo jest. O podkładkach nie myślałem. Na zwykły gaźnik nie mam zamiaru zmieniać ;) fotki mogę zrobić jutro :) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2010-10-04, 00:34
|
|
|
| to żeś coś źle kryzę powiercił. Ja dopasowywałem tak, żeby pasowało i żebym nic nie musiał kombinować. Mam od resora do kolektora kilka milimetrów. |
|
|
|
 |
|
|