Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kłopot z LPG
Autor Wiadomość
papieju
Gość
Wysłany: 2010-09-29, 06:23   

W moim 1.3 gaz ustawiony jest tak, że mocy wystarczająco (jak na dużego starego sedana) a spalanie na poziomie 7.5-8. Da się, trzeba tylko chcieć. A ja dalej polecam trop niezaślepionego dolotu.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-29, 08:47   

kuzyn co do tej zbyt ubogiej mieszanki to masz absolutną rację! Ale jakoś mój smigacz z 2 dorosłych na pokładzie i 2 dzieci to do żwawych raczej się nie zaliczał!Papieju a ty masz 1,3 to się nie odzywaj :D Ja też chcę 1,3 i skrzynke 5!!!!!!

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-09-29, 09:48   

Sugerujesz, że wartburg 1.3 ma w serii skrzynię piątkę?

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-09-29, 12:57   

Ale jakoś mój smigacz z 2 dorosłych na pokładzie i 2 dzieci to do żwawych raczej się nie zaliczał!

A jak przełączyłeś na benzynę to śmigał jak marzenie?

papieju
Gość
Wysłany: 2010-09-30, 10:21   

Mam silnik 1.3, ale w Wartburgu - ciężkim klocu o współczynniku oporu powietrza jak budka telefoniczna i ze skrzynią 4 biegową, made by Zwickau zresztą - więc osiągami nie grzeszy.
Auto na gazie nie powinno być zmulowne, zwykle jeżdżę na pusto i dynamika jest zadowalająca biorąc pod uwagę w/w czynniki, z kompletem nie ma kopyta jak na pusto, ale nie przesadzajmy, różnica nie jest wielka.
Nie wiedząc o co chodzi skręcili Ci gaz tak, że nie dość że nie masz mocy, to auto nadal będzie palić dużo. Po pół roku zapodasz temat o nowej uszczelce głowicy, bo uboga mieszanka w tych silnikach na gazie tak się właśnie kończy.
Moja rada - możemy gdybać na odległość. Nie wiem skąd jesteś, ja w swojej okolicy mam dobrego gazownika który potrafi dobrze wyregulować - jak u mnie, gdzie jest dobry kompromis między spalaniem a osiągami. Generalnie - zmień fachowca, bo ten się nie zna, a jako że to Trabant to robi na odj...b się bo po co się starać w wynalazku.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-30, 19:12   

cholera niema mojego posta! Nie Zbyszku nie sugeruje ze warburg ma skrzynie 5 tylko to ze ja bym chciał silnik 1,3 i skrzynkę 5 do swojego polo! A co do za ubogiej mieszanki to nie tylko uszczelkę ale również gniazda zaworów dostana po tyłku a to już gorsza sprawa. A co do roboty na odpier.... to święte słowa!!! :(((

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi