|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Kłopot z LPG |
| Autor |
Wiadomość |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2010-09-29, 06:23
|
|
|
| W moim 1.3 gaz ustawiony jest tak, że mocy wystarczająco (jak na dużego starego sedana) a spalanie na poziomie 7.5-8. Da się, trzeba tylko chcieć. A ja dalej polecam trop niezaślepionego dolotu. |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-09-29, 08:47
|
|
|
| kuzyn co do tej zbyt ubogiej mieszanki to masz absolutną rację! Ale jakoś mój smigacz z 2 dorosłych na pokładzie i 2 dzieci to do żwawych raczej się nie zaliczał!Papieju a ty masz 1,3 to się nie odzywaj :D Ja też chcę 1,3 i skrzynke 5!!!!!! |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2010-09-29, 09:48
|
|
|
| Sugerujesz, że wartburg 1.3 ma w serii skrzynię piątkę? |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-09-29, 12:57
|
|
|
Ale jakoś mój smigacz z 2 dorosłych na pokładzie i 2 dzieci to do żwawych raczej się nie zaliczał!
A jak przełączyłeś na benzynę to śmigał jak marzenie? |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2010-09-30, 10:21
|
|
|
Mam silnik 1.3, ale w Wartburgu - ciężkim klocu o współczynniku oporu powietrza jak budka telefoniczna i ze skrzynią 4 biegową, made by Zwickau zresztą - więc osiągami nie grzeszy.
Auto na gazie nie powinno być zmulowne, zwykle jeżdżę na pusto i dynamika jest zadowalająca biorąc pod uwagę w/w czynniki, z kompletem nie ma kopyta jak na pusto, ale nie przesadzajmy, różnica nie jest wielka.
Nie wiedząc o co chodzi skręcili Ci gaz tak, że nie dość że nie masz mocy, to auto nadal będzie palić dużo. Po pół roku zapodasz temat o nowej uszczelce głowicy, bo uboga mieszanka w tych silnikach na gazie tak się właśnie kończy.
Moja rada - możemy gdybać na odległość. Nie wiem skąd jesteś, ja w swojej okolicy mam dobrego gazownika który potrafi dobrze wyregulować - jak u mnie, gdzie jest dobry kompromis między spalaniem a osiągami. Generalnie - zmień fachowca, bo ten się nie zna, a jako że to Trabant to robi na odj...b się bo po co się starać w wynalazku. |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-09-30, 19:12
|
|
|
| cholera niema mojego posta! Nie Zbyszku nie sugeruje ze warburg ma skrzynie 5 tylko to ze ja bym chciał silnik 1,3 i skrzynkę 5 do swojego polo! A co do za ubogiej mieszanki to nie tylko uszczelkę ale również gniazda zaworów dostana po tyłku a to już gorsza sprawa. A co do roboty na odpier.... to święte słowa!!! :((( |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|