Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupić idealnego trabanta? NIEMOŻLIWE !!!!!
Autor Wiadomość
Mati_1985
Gość
Wysłany: 2006-04-11, 20:53   

A tak a propos "idealnego traba"... kto wie ile by kosztowal nowy kolorek i lakier na traba? Chce mojego odnowic (jak juz go uruchomie...) :-)

Yankes
Gość
Wysłany: 2006-04-11, 21:19   

http://forum.cartoontrabant.pl/forum.php?forum=technika&do=read&thr=7698#M7698

A tak ogólnie to:
http://forum.cartoontraba...chnika&thr=9861

Pozdrawiam

Alan
Gość
Wysłany: 2006-04-12, 21:12   

Eagle wrote: "...mozna spotkac taie okazy ale nie sadze zeby ktos go sprzedawal a jak tak to na pewno nie "jak najtaniej..."

Zdziwił byś się - mniej niż "danina" na bezrobociu :-) . Tyle że takich okazji jest 1/10000. Znajomemu jakiś czas udało się dorwać Fiata 125p, 1300ccm, biegi w kierownicy, z przebiegiem 400km !!! Z folią na podłodze itp. Nieużywany. I dostał go za niecałe 2 tys. zł. - od jakiejś starej babcinki co jej mąż zmarł a Fiacik stał nie używany kilkadziesiąt lat! W super stanie. Nie uwierzylibyście.

Ogon
Gość
Wysłany: 2006-04-12, 23:56   

Powiem wam tak, ja swojego traba kupilem z przebiegiem niecalych 13.000 km, to byl orginalny przebieg (rok 1984), wydawalo sie ze jest naprawde w cudownym stanie, blacha, plastik, wszystko miod... do czasu pierwszych napraw. Plastik ma to do siebie, ze nie gnije i ukrywa to co sie pod nim znajduje, a znajdowala sie zgroza: pozjadane nadkola, progi "lekko" sie sypia itp itd. Dziwil mnie taki ladny stan deski rozdzielczej i tego calego plastiku... gdy sie przyjzalem to dziadzia zafajdal wszystko czarna farba, zostawiajac splywajace luje i wlosu z pedzla... nie oszczedzil nawet ekonomizera, po przyjzeniu sie plastika mozna bylo zauwarzyc dwa, rozne kolory. Dziadzia takze nie zalowal sobie farby na cala karoserie, popaćkał wszystko bezlitosnie, nawet alumioniowe listwy. Oczywiscie felgi psikniete sprayem... razem z oponami. Znamienity dziadzia pomyslal takze ze pojdzie z duchem czasu i kupi silikon... wygrzebuje go do teraz z najrozniejszych miejsc. Wiec naprawde, nie mozna sugerowac sie przebiegiem samochodu, tylko trzeba patrzec jak ostatni wlasciciel o niego dbal, bo to jest najwazniejsze.

Za to mojego drugiego traba dostalem za darmo, stal pod blokiem dwa lata!! nie odpalany, nie uzywany(przekulane 41.000 km, czerwiec 1990). Wygladal naprawde na stan oplakany... czalu czorny, brudny, zewszad wyciagalem liscie z calych dwoch jesieni. Gdy udalo mi sie nim "dojechac" (bylem holowany) do domu, po paru dniach przegladu bylem tak zaskoczony jak nikt: On ma blache w stanie fabrycznym, prkatyczniej nic nie ruszone przez rdze! A najlepsze, ze zaskakuje mnie do dzisiaj: Demontowalem z kumplem szczenki, w jednym bebnie mial orginalne szczeki from DDR!, gosciowi zajechal sie cylinderek i szczeki nie buyly nawet dotarte ;].

Wiec, tak jak juz powiedzialem, nie warto sugerowac sie przebiegiem, tylko poprzednim wlascicielem, bo idealy (pod swoim wzgledem) idzie jeszcze znalezc.

A co do farby, to wlasnie maluje tego drugiego trampa, farbe z autolaku "zorganizowalem" za ok 300 zl (dwa kolory), malowanie mnie wychodzi ok 100 zl. Jezeli ktos chetny i chce sie zalapac na tanie malowanie z farba dobrej jakosci, prosze o kontakt ;)

pozdro
Lord

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-04-14, 18:31   

a ja ostatnio zakupilem dziadunia z 67 roku i jak zobaczylem blache to umarłem i zmartwychwstalem i znow umarlem...
trabant ma 39 lat i blache idealną z wyjątkiem rdzy pod akumulatorem... a z zewnątrz wygląda jak strup
takze znajdują sie czasem okazje...
pozdrawiam

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-04-15, 11:46   

no czasem sie zdarza ale widzialem tez trabiego tylko sama bude bez silnika i skrzyni co lezal chyba z 7 lat ale po same szyby byl zapadniety w bagnie jakgo gosciu jakis odkupil i wyciaglismy go traktorem i na 20 osob hehe to jak wyjechal wydawalo sie ze nic z tego nie bedzie ciekawego ale jednak blotko ladnie go zakonserwowalo no prawie nuweczka sie wydawal jak patrzyles na konstrukcje tylko duroplasty troche gnic zaczely

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-05-04, 11:18   

stan mojego traba sprzedajacy okreslił jako znosny. w ciagu 2 lat i 65tys.km przebiegu robiłem w nim - podłogę wokól tunelu lewarka zmiany biegów/tunel próbował funkcjonowac bez kontaktu z reszta podłogi/(30zł), wymiana progów i nadprozy(150 zł),uszczelka pod głowica(200zł)i 2 x prawy tylny wahacz/ sie złamały/(60zł+150zł) i tyle(=590zł czyli miesiecznie srednio 24,58zł). Oprocz tego po spotkaniu z terenówką wymieniłem maske i grilla /ale to juz koszty ubezpieczyciela sprawcy/. Teraz czeka mnie robienie nadkola tylnego bo cos dziurke widze.Dla porównania kumpel ostatnio wymieniał zderzak w i zabulił 1000zł.

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-05-04, 11:26   

zderzak w alfie wymieniał; w oplu astrze II koszt podobny

Kosma
Gość
Wysłany: 2006-05-27, 22:18   

No ten co go teraz sprzedajesz to jak na swoje lata jest IDEALNY. Takie rzeczy się zdarzają...tylko mają swoją cenę. Ani ja ani Ty już następnego nie możemy kupic...i trzeba go sprzedać. I zobaczymi ilu będzie poważnie chcących kupic to cudeńko. Był jeszcze jeden tu wątek o "DZIADKOWYCH" trabantach...hahaha...ten oczywiście też DZIADKOWY...a cena dla mnie i tak śmieszna...3 pary modnych butów sportowych albo 245 litrów paliwa.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-28, 08:11   

prorok. W starych trabantach budy są nie do zjedzenia. Kumpel miał iedyś kombi z 68 roku w stanie tragicznym. Przez ostatnie 10 lat stal na podwórku i hasały sobie w nim kury czy inne tam zwierzęta hodowlane. Co do idealnego traba, ja z kumplem znaleźliśmy w okolicach naszego miasta idealną szejsetke kombi :) tylko dziadek nie chce sprzedać.

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2006-05-30, 18:24   

Podobno przez pierwsze dwa, czy trzy lata 601 tluczone byly ze szwedzkich blach i to one byly nie do zzarcia (tak slyszalem gdzies).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi