Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
RADY DLA LAKIERNIKA-AMATORA
Autor Wiadomość
Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 16:43   

toż piaskuj na dworze jak pogoda dopisze :D a wierze że nie zrobiłbyś gorzej niż fachowiec a i ze sprzętu uciecha nie mała ;)

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 19:56   

Dymatorek, piaskareczka za 5-7 stówek, a powietrze to co? będziesz gębą dmuchał? :D:D Kompresory typu 24 litry są za cienkie do tego:P

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 20:07   

czekać na większy podmuch wiatru ;p no o tym to nie pomyślałem ;]

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 20:44   

zawsze można robić na raty jak kompresor nabije :D

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 21:13   

Dymatorek, otwórz interes piaskarnię dla Trabanciarzy
Nie wszystkie rzeczy się robi samemu. Opon też sam nie zmieniam chociaż świetną breszkę można mieć już za cenę przekładki dwóch opon :)

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 21:20   

Na raty to mozna telewizor kupic :P
Oddaj to firmie co sie tym zajmuje i bedzie z głowy ja swojego piaskowalem w Łodzi 100pln/h w 3-4 h sie uporali chłopacy ;]

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 21:26   

Gdyby przyjąć, że w trakcie przerwy gdy kompresor nabija wypijać 1 piwko...to nawalisz się zanim cokolwiek zdziałasz:D :D
Dobre piaskowanie idzie przy 8 atmosferach, do tego jeszcze jakiś m3/min na wydmuchu. Jak masz w garażu taki kompresor, to faktycznie piaskować można samemu i nie urobisz się. :D:D:D
Zgłębiałem temat jakiś czas temu bo sam chcę trabika do nagości rozłożyć i lepiej oddać to komuś. Kiedyś telefonowałem do gościa co gdzieś na Wawrze w warszawie się mieści i krzyknął 700 zł za robotę tj. buda resory, wahacze, konstrukcje foteli itp.
Deklarował, że jeśli dostarczysz jakiś podkład antykorozyjny to jest w stanie tryskać. O cenie tej przyjemności nie rozmawiałem.
A po mojej stronie warszawy-gdzieś w Strzykułach, jeśli dobrze pamiętam, 200zł/h. Szacowali pracę na jakieś 3 godziny.
Stan na początek roku. W obydwu przypadkach, transport własny.

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 21:34   

TrabiVR6, a piaskowałeś tylko budę? czy jeszcze jakiś szpej? bo 100zł/h kusi:D i bardziej mi by się opłacało za różnice w cenie założyć haczyk do swojego osła, przyczepkę mam bez opłat od znajomych.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 11:19   

ja mam sprężarkę która ma zbiornik na około 80-100l i agregat 2 tłokowy z silnikiem 3kw ale i tak sobie nie poradzi bo oglądałem w zakładzie gdzie piaskowali same tłoki były o 2 razy większej średnicy o zbiorniku nie wspominając. Co prawda kumpel handluje sprężarkami przemysłowymi i pewnie by mi takiego luja 400 kg pożyczył (z transportem) ale jak mam to robić na ogrodzie to dzięki za taki syf a o garażu którego nie mam nie wspomnę. Dolicz do tego jeszcze maskę i piasek i wcale nie jest to tak tanio! A trabika rozbiorę zamiast sanek przykręcę dyszel, podepnę światła i cheja za polonezem truckiem. Tylko kwestia za ile i żeby do miasta nie wjeżdżać!

Qba
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 16:52   

Alibo na przyczepkę, jak się mieszka w mieście...

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 19:23   

Kosiek

Piaskowałem: budę,ramy drzwi,maskę i atrapę Zapłaciłem coś około 500 pln wliczając transport.Jak będziesz zainteresowany dam namiar na kolesia

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2010-09-20, 21:41   

Panowie, takie małe pytanko, mianowicie czym pomalować osłony silnika i filtr powietrza? Czy zwykły lakier akrylowy wytrzyma, czy raczej nie?

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2010-09-20, 22:16   

Temat się ożywil, więc i ja zadam pytanie.
Sprawa wygląda następująco- podloga z nalotem rdzy (bez dziur). Mam plan z grubsza to oczyścić, odtluścić i maznąć brunoxem (2 warstwy). Co Waszym zdaniem najlepiej dać na tą warstwę?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-21, 08:38   

mi się wydaję że jak na polskie preparaty zabezpieczające to minia to jest mistrz nad mistrzami, przyczepę mam tym pomalowaną, ma już 15 lat a dopiero teraz pojawiły się małe plamki nadżerek

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-09-21, 15:24   

Mateusz, ta podłoga to w srodku czy od spodu auta;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi