Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Siłownik pneumatyczny maski?
Autor Wiadomość
mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 01:09   

blaz co do zawias klapy to zerknij czy te gumki na oskach zawiasy nie popekaly bo one rozpieraja blaszki zeby zawias sie utrzymal otwarty i moze starczy je poprawic. u mnie klapa spadala bo gdzies poginely wiec nalozylem przeciety kawalek gumowego weza i scisnalem opaska typu norma i juz klapa nie opada.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 08:39   

oki zobacze a jak te zawiasy "rozebrać" żeby sie dobrać do tycz gumek?

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 23:05   

gumki widac golym okiem a rozebrac zawiasow nie ma jak za bardzo bo sworznie sa zacisniete.gumki da sie zdjac tylko w kawalkach.zerknij moze w trabie w ktorym sie samo nie zamyka jak wyglada zawias i porownaj ze swoim.gumka rozpycha obie czesci zawiasu ktore maja wyciecia zazebiajace sie ze soba w polozeniu otwartym i to trzyma klape.jak gumka stara to nie rozpycha no i klapa spada na dol. jak sie przyjrzysz to bedziesz wiedzial o co ni chodzi.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 21:21   

hehe :D temat wiekowy ale pozwolę sobie go odświeżyć. Ostatnio często dość otwierałem i zamykałem maskę, trzask stopki rozbudził we mnie nieodparte wyobrażenie jakby się właśnie sprawowały siłowniczki w odróżnieniu od tandetnej stopki, przez którą maska walczy z grawitacją i wygina się jak na "ku**sie... Wiem wiem... Potrzebne mi to jak piździe drzwiczki ale może już ktoś oprócz przytoczonego tutaj Pana Józefa zrobił taki mod i chciałby się podzielić patentem? :>

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 19:14   

Siłownik tylnej klapy od fiata uno daje rade ale mocowania trzeba dorobić

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 21:41   

to tylnej klapy a maski? ;)

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 21:58   

Uno nie ma siłownika maski.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 23:06   

ja nie mówię że z uno , VR6 podał siłownik do klapy za co mu bardzo dziękuję, a jaki siłownik do maski? :> niektóre są kuresko twarde więc nie każdy będzie podejdzie chociaż by pasował, od poloneza już np odpadają siłowniki z klapy...

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 23:09   

VR6 podał Ci z czego przypasić siłownik do maski!! Przeszkadza Ci że to z tyłu było w Uno?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 23:17   

aaa sory :D coś mi się popieprzyło, i tu czytanie ze zrozumieniem... czasem kiepsko z tym u mnie :D

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 23:21   

Siłownik maski (pokrywa silnika) od tylnych zawiasów vectry b (krótkie) jedna sztuka ale trzeba mieć dobre zawiasy i przyspawać na środku i mieć nie zgniotą maskę wkoło zawiasów (tylko i wyłącznie wersja stalowa od polo). Trzeba dorobić mocowania albo od zawiasów odciąć.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 23:22   

Wypowiedź VR6 zrozumiałem tak że do tylnej klapy w trabie podchodzą siłowniki z uno a nie że siłowniki tylnej klapy z uno podchodzą do maski w trabie ;) jeszcze raz sorki ;)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 23:39   

no ja mam dykte akurat :D

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-09-16, 23:58   

Pytanie jest "Siłownik pneumatyczny maski?"
Odpowiedz dalem wyzej :P

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-17, 01:13