Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] Pompa hamulcowa do Trabiego
Autor Wiadomość
kooNar
Gość
Wysłany: 2006-11-22, 16:17   

Pompa z WarczyBurga nie pasuje do Trabola :) (bez rozpisywania się -dlaczego) Co nie znaczy że nie da rady jesj włąożyć. wszytko to kwestia włąsnej inwencji twórczej, że tak powiem. Jeżeli nie masz : czasu, miejsca, umiejętności i narzędzi do "rezania" - kombinacji przystosowujących coś do działania w innym aucie - nie podpalaj się i nie kombinuj, tylko szukaj rozwiązań jak najprostszych, czyli kup/napraw i załóż.

Jak zakład regenerujacy pompy hamulcowe uzna, że dadzą radę -to zdecydowanie regenerwoać -wg mnie. Moja pompa miała takie wżery, że nie dało rady i stąd ta cała moja zabawa z pompą od CC :=]

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-22, 16:35   

mi się udało zregenerować pompę w 1,1 bez najmniejszych problemów i działała od razu jak malowanie. Ale zależne jest to chyba od zestawu naprawczego, bo podbudowani efektami regeneracji pompy zakupiliśmy dwa kolejne zestawy żeby zregenerować pompy w innych 1,1 i zaczęły się schody...
Dwa zestawy jakie przyszły były inne i pompa początkowo nie działała wogóle, potem działała jedna sekcja, odpowietrzyć się nie dało...
W końcu zrobiłem partyzancką metodę - wtłoczyłem płyn hamulcowy kompresorem, pod wysokim ciśnieniem do pompy (układu) i w taki sposób odpowietrzyłem układ.
Hamulce działały dobrze, i nie było później z tym żadnych problemów, ale nie wiem co by było gdyby ktoś znów zaingerował w ten układ...

Ramzes
Gość
Wysłany: 2008-09-12, 16:00   

Zestaw naprawczy jest dobrym rozwiązaniem, ale nigdzie nie mogę znaleźć zestawu do 1.1, jeśli wie ktoś gdzie mogę kupić dobry zestaw naprawczy to niech mi napisze, będę wdzięczny.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-09-12, 16:30   

TRABANT 1.1 Zestaw napr. pompy ham. 11,22 zł do koszyka

www.motirex.pl

Ramzes
Gość
Wysłany: 2008-09-12, 17:33   

Wielkie dzięki czegoś takiego szukałem.

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-06-25, 11:18   

wyciągam temat bo pisałem na prv do paru osób ,ale tak na zapas...

poszykuję schematu adaptera pod pompę servo z VW Golf2 + co zmienić, dorobić, wymienić, by pięknie hamowało.

ale tu temat zagmatwany tyle pomp i się zgubiłem. cc, sc, 126p, 125p, i coś o żuku. ojejku pomocy :D

MARSZAL84
Gość
Wysłany: 2010-06-25, 18:40   

ja mam z polo 6n serwo a pompe z passata

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-06-26, 18:29   

a ja pompę i serwo z fiata brav 2.0 hgt ale przerabiałem całą ścianę grodziową i serwo jest 5 cm od nadkola.

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-06-26, 20:01   

kto ma to ma :D dzięki ale jak pisałem chciałem by ktoś się ze mną podzielił schematem rysunkiem technicznym do przejściówki / adaptera pod servo z VW golf 2.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-06-26, 20:49   

jak zakupisz pompę od golfa 2 i ustawisz tak jak powinna być to wystarczy wymierzyć i zrobić adapter, żeby było łatwiej natnij trochę błotnik i wstaw 1 cm blachy to będzie więcej miejsca na serwo a nie będziesz musiał ruszać wentylatora na chłodnicy jeśli mówimy o 1.1

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-06-27, 11:37   

mówimy o trabancie 1,1 z silnikiem golfa 2 .1,3 z LPG (nie wartburg 1,3) jak będę miał już serwo bo kupiłem tylko jeszcze kurier musi dokończyć interes, to będę kombinował z adapterem.

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-09-14, 19:49   

jako ,że niema danych ,a są inni co chętnie by zaczerpnęli wiedzy
więc Adapter pod pompę z serwem z VW golf'a II
wypadało by zrobić z rury (ścianka 2mm)o długości około 16cm
podstawa przy grodzi z Trabanta 4mm
warto wykorzystać oryginalny adapter z golf'a II

podany przykład długość adaptera tyczy się tylko i wyłącznie Trabant'a 1.1

pozDDRawiam Bross'u

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-14, 22:15   

A jakaś fotencja? Jak się sprawuje pompa?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 00:15   

ja zrobiłem tylko mocowanie pod pompę z cc, żadnego klepania i wycinania wnęk w nadkolu, przy trabantowej chłodni na długość było niemalże na styk, zmieniłem chłodnie na golfową z wentylatorem to teraz to już w ogóle miód pod maseczką :D

cizik
Gość
Wysłany: 2010-09-15, 08:49   

Fakt jak ktos chce zmienic pompe najlepsza jest z cc ,szybko tanio i przyjemnie z zainstalowaniem

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi