Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana zimeringa na wale.
Autor Wiadomość
pinokio999
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 21:30   

Wolę sam spierdolić. Wiem o tych obrotach. Problem mam po prostu z nazewnictwem. I z odkręceniem śrub..

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 21:36   

Wystarczy dwa ząbki pomylić i będzie silnik na złomie,Magik dobrze radzi lepiej mechanik(ale dobry,bo koledze paprok tak zrobiła audice że tamten był 800zł w plecy).

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 21:47   

Generalnie wymiana rozrzadu bez blokady jest mało atrakcyjna. W sumie to prosty silnik, ale mimo wsystko koło rozrządu będzie się z tobą siłować:D A na pewno musisz zdobyć literaturę z opisanym prawidłowym ustawieniem, by móc 100 razy się upewnić czy wszstko jest ustawione jak przykazano:) Nasza troska wynika z tego, że 1.1 i 1.3 maja rozrząd kolizyjny:]

magik
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 22:14   

mechanika to nie klocki lego że wszystko do siebie pasuje niezależnie od pozycji, trzeba czuć respekt, ja polówkę robiłem ale z własnej niewiedzy wziąłem sobie naprawdę doświadczonego mechnika. Na szczęście w rodzinie mam najlepszego mechanika z ASO Audi/VW z 25 letnim doświadczeniem. Z tąd wiem jak ważna jest wiedza. Z takim człowiekiem sam doświadczam jak mało wiem jeszcze.

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-09-06, 13:11   

Sprzedam silnik 1.1 z uwaloną głowicą. Głowica ma pokrzywione zawory po wymianie paska rozrządu ( nie ja ten pasek wymieniałem!!!)

A teraz opis jak to było po wymianie paska:

Po wymianie paska rozrusznik zakręcił tylko troszkę i dalej nie chciał kręcić. Wzielim auto na hol i też nie chciał zapalić, a ciągalim go z dobre dwie godziny.

Pozdrawiam.

PS
głowica jest do uratowania, trzeba wymienić prowadnice zaworów, uszczelniacze i zawory.

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-09-06, 15:46   

Czarne wizje :)
Pinokio zrób i nie daj się. Tylko z głową i nic na siłę. Książka w tym przypadku rzeczywiście może okazać się dość przydatna.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-09-06, 17:06   

Książka to zawsze podstawa, kiedyś nie było internetu i ludzie nie robili tak często głupich błędów ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi