|
Wymiana zimeringa na wale. |
| Autor |
Wiadomość |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 21:30
|
|
|
| Wolę sam spierdolić. Wiem o tych obrotach. Problem mam po prostu z nazewnictwem. I z odkręceniem śrub.. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 21:36
|
|
|
| Wystarczy dwa ząbki pomylić i będzie silnik na złomie,Magik dobrze radzi lepiej mechanik(ale dobry,bo koledze paprok tak zrobiła audice że tamten był 800zł w plecy). |
|
|
|
 |
Kosiek
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 21:47
|
|
|
| Generalnie wymiana rozrzadu bez blokady jest mało atrakcyjna. W sumie to prosty silnik, ale mimo wsystko koło rozrządu będzie się z tobą siłować:D A na pewno musisz zdobyć literaturę z opisanym prawidłowym ustawieniem, by móc 100 razy się upewnić czy wszstko jest ustawione jak przykazano:) Nasza troska wynika z tego, że 1.1 i 1.3 maja rozrząd kolizyjny:] |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 22:14
|
|
|
| mechanika to nie klocki lego że wszystko do siebie pasuje niezależnie od pozycji, trzeba czuć respekt, ja polówkę robiłem ale z własnej niewiedzy wziąłem sobie naprawdę doświadczonego mechnika. Na szczęście w rodzinie mam najlepszego mechanika z ASO Audi/VW z 25 letnim doświadczeniem. Z tąd wiem jak ważna jest wiedza. Z takim człowiekiem sam doświadczam jak mało wiem jeszcze. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-09-06, 13:11
|
|
|
Sprzedam silnik 1.1 z uwaloną głowicą. Głowica ma pokrzywione zawory po wymianie paska rozrządu ( nie ja ten pasek wymieniałem!!!)
A teraz opis jak to było po wymianie paska:
Po wymianie paska rozrusznik zakręcił tylko troszkę i dalej nie chciał kręcić. Wzielim auto na hol i też nie chciał zapalić, a ciągalim go z dobre dwie godziny.
Pozdrawiam.
PS
głowica jest do uratowania, trzeba wymienić prowadnice zaworów, uszczelniacze i zawory. |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-09-06, 15:46
|
|
|
Czarne wizje :)
Pinokio zrób i nie daj się. Tylko z głową i nic na siłę. Książka w tym przypadku rzeczywiście może okazać się dość przydatna. |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2010-09-06, 17:06
|
|
|
Książka to zawsze podstawa, kiedyś nie było internetu i ludzie nie robili tak często głupich błędów |
|
|
|
 |
|
|