Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Hamulce tarczowe
Autor Wiadomość
XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 12:22   

o dzięki bogdan! Mam znajomego to może mi sprezentuje tynie hample od fiata, a co do ręcznego w malcu też są do kitu ale jakoś to ogarniałem po małych modyfikacjach i były ok i nie blokowały to ze 125p chyba też sobie poradzę.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 12:49   

Sprawz jeszcze osadzenie tarczy na piaście

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 19:22   

Chłopaki ograniczają się tylko do vw widać, a sensowniej jest coś wyrzeźbić pod rozstaw i sensowny ręczny. Przy okazji heble z Kadetta E również pasują na przód 601 pod te adaptery...

DzorDz601
Gość
Wysłany: 2010-09-12, 16:08   

potrzebuje informacje co dokładnie mam wyciagnac z pompy hamulcowej 2 sekcyjnej z 2t aby moje przedne tarcze z kadeta nie były ciagle ogrzewane przez obcierajce klocki:) i prosze o dokłdne info i instrukcje jak dla debila jak to zrobic bo przeczytałem cały temat i nie zabardzo nabrałem pojecia jak to zrobic :) a nie chce spierniczyc

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-09-12, 17:54   

Odkręcasz czujnik stopu.
Potem śrubę trzymającą trójnik.
Pod nią jest grzybek zaworu - wyciągasz go.
Po złożeniu do kupy i odpowietrzeniu powinno być ok.

DzorDz601
Gość
Wysłany: 2010-09-12, 18:31   

ok wyciagam grzybek idzie on out potem nakrecam trójnik, czujnik odpowietrzam i pompa gotowa pod tarcze :)

Dzieki

Shadow
Gość
Wysłany: 2010-09-12, 19:13   

DzorDz601 daj znać jaki efekt po tym modzie.

Sebastian
Gość
Wysłany: 2010-09-17, 21:04   

To ja mam inne pytanie. Na szwabskiej stronie jest opisz że pasują zaciski od golfa 1.6. Kupiłem nowe 2 szt. Problem tylko w tym, że mam jarzma z zacisków od 1.3. (w 1.6 jarzmo jest integralną częścią zwrotnicy). Różnica jest taka, że zaciski z 1.6 są około 5mm dłuższe. (jest większa przerwa miedzy klockami) Moje pytanie brzmi czy mogę założyć te zaciski do tych jarzm czy muszę koniecznie kupić zaciski do 1.3? Może wystarczy kupić grubsze tarcze, zamiast 10mm dać 12mm ?

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-09-18, 19:40   

Sebastian nowe tarcze maja grubośc 12 mm przynajmniej trabantowe u siebie mam zaciski z VV 2 z jarzmami przykręcanymi do adapterów a tarcze z piastą od trabanta 1.1 i wszytko pasuje.Pompa hamulcowa z 1.1. co do tych zacisków z golfa co kupiłeś to trudno coś powiedzieć ja słyszałem że pasują tylko z VV golf 1 VVgolf 2 do któregoś tam rocznika.Chyba że niemcy coś wymodzili jeszcze jak ktoś potrzebuje fotek jak to wygląda podczas składania moge mu fotki udostepnić.

Sebastian
Gość
Wysłany: 2010-09-18, 22:56   

U mnie o wygląda tak: Pompa z cinquecento, piasty z golfa 1, adaptery wg schematu z niemieckiej strony. Jarzma z golfa II 1.3 zaciski golf II 1.6. Tarcze z golfa 10mm. Stąd moje pytanie :) Fotkami nie pogardzę ;) Reafus17@wp.pl

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-09-21, 17:04   

Jak co to konkretnie się podzielę

kliknij w link i przejdź w dział online downloads gdzie znajdziesz opis + fotorelacje.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi