|
Wymiana zimeringa na wale. |
| Autor |
Wiadomość |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-09-03, 19:42
|
|
|
Witam.
Jako, że silnik już mam wyjęty mam zamiar wymienić zimering na wale rozrządu bo mu cieknie :) Co mi możecie doradzić? Jak to zrobić?
Rozumiem, że ściągam pasek rozrządu, odkręcam śrubę trzymającą koło zębate i co dalej? Jeśli można mi to rozpisać.
Jaki tam tego jest wymiar zimeringa?
//pozdrawiam pinokio999
PS. Czy wymieniając oring przy aparacie też jest konieczność ściągać pas rozrządu, czy mogę to zrobić później przy włożonym w budę silniku? |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-09-04, 15:45
|
|
|
| No Panowie, nie wiecie jak to zrobić, czy Wam się nie chce napisać? :D |
|
|
|
 |
Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
|
Wysłany: 2010-09-04, 22:09
|
|
|
Raczej się nikomu nie chce pisać...
ściągasz plastiki,koło pasowe i małe koło rozrządu,odkręcasz dekiel aluminiowy/pamiętaj o śrubach od spodu,co jest przykręcona miska olejowa/ w którym siedzi zimmer i składasz w odwrotnej kolejności. Rozmiaru uszczelniacza nie znam ,ale w sklepie pytaj o zimmering wału do polo/golfa I generacji z silnikiem 1,0 1,3 benzyna.
Do aparatu jest super dostęp nawet jak motor siedzi pod maską,więc to można zrobić potem i jest on po drugiej stronie silnika więc nie trzeba ściągać paska.
Przy takiej operacji dobrze od razu wymienić pompę wody i pasek oczywiście.
powodzenia |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-09-04, 22:16
|
|
|
| Pasek wymienię, już kupiony, pompę wody ocenie, bo droga jest. Jest na wałku rozrządu zaznaczony jakiś punkt jak koło pasowe założyć? |
|
|
|
 |
Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
|
Wysłany: 2010-09-04, 22:26
|
|
|
| wałek ma wcięcie,koło rozrządu ma klin, a na kole rozrządu jest znak, który musi się zgodzić ze strzałką na tylnej obudowie , na kole pasowym tez jest znak, ten musi być ustawiony na wcięciu w blaszce znajdującej się powyżej. |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-09-04, 22:29
|
|
|
| Robota na jaki czas doliczając moją niewiedzę, kupę zastanawiania się i myślenia? :D |
|
|
|
 |
TrabiVR6
Gość
|
Wysłany: 2010-09-04, 22:51
|
|
|
| Przy wyjętym silniku max 20min ;] |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-09-04, 22:53
|
|
|
| Uszczelkę na misce olejowej wymieniałem jakieś 2h :D |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 02:59
|
|
|
pinokio999 zadaje pytanie:
Wymiana zimeringa na wale.
i dostaje właściwą odpowiedź. Z treści wynika, że chodzi mu o wymianę uszczelniacza wałka rozrządu.
Polecam jak zwykle zagłębić się w lekturze, nie będzie błędnie sformułowanych pytań i pretensji że nikt nie odpowiada.
Pinokio999 - nie szukaj aluminiowej obudowy uszczelniacza wałka rozrządu bo jej nie ma!
Taką obudowę ma uszelniacz wału.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 10:38
|
|
|
| Możliwe, że coś pomyliłem. Chodzi mi o to, że z górnego koła na którym trzyma się pas rozrządu leci mi olej. I tam podobno jest zimering. I właśnie to chcę wymienić. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 11:10
|
|
|
| i Twoim zdaniem jest to zimering wału tak ? Oj biedny los tego silnika. Rozrząd umiesz poprawnie zmienić ? |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 12:54
|
|
|
| Będzie BUM!!!!!!!!!!! HI HI HI...... |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 15:03
|
|
|
Zimering wałka rozrządu? Jezuu, nie znam się na nazewnictwie, musicie mnie od razu przez to z błotem mieszać?
Problem jest taki, że ani jednej ani drugiej śruby/nakrętki na kołach nie mogę odkręcić. I tyle z wymiany.. |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 17:30
|
|
|
| musisz dobrze ustawić ten rozrząd bo na jeden obrót wałka korbowego przypadają dwa obroty wałka rozrządu, jak będzie kręcił wałek korbowy to on może być na etapie "pracy" a wałek rozrządu będzie ci otwierał zawory na ssanie ;] To tak na wszelki wypadek żebyś się nie zdziwił jakby nie chciał odpalać, albo gówniano pracował ;p |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-09-05, 21:22
|
|
|
| o bożku, nie ruszaj nic bo tylko sp.. Znajdź dobrego mechanika to Ci zrobi. Wydasz trochę kasy , ale jak sam coś sp... to wydasz jeszcze więcej |
|
|
|
 |
|
|