Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylne koło pochylone do zewnątrz T1.1
Autor Wiadomość
rysy
Gość
Wysłany: 2010-08-29, 16:45   

~monsz, przyglądałem się amortyzatorom po obu stronach i są identyczne i identycznie wstawione, nie widać żadnej różnicy. Wyjaśnij dokładnie co masz na myśli. Zarówno przed wymianą amortyzatora i po, koło nadal jest znacznie wysunięte w strone nadkola (nie chowa się dostatecznie w nadkolu)

pinokio999
Gość
Wysłany: 2010-08-29, 18:19   

A kwestia felgi, bębna itd? Identycznie po obu stronach? Czy przy mocowaniach wahacza do budy nie widać spawów? Sprawdź od góry (wnętrza samochodu) czy śruba jest idealnie w środku otworu.

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-08-29, 19:03   

Jak dla mnie to lewa strona wyglada na prawidłową (szkoda że nie ma fotki gdzie widać oba koła). To prawe koło stoi zbyt prosto.
Proszę nie brać mojej oceny za jednoznaczną - opisałem to co zobaczyłem na fotkach.

pinokio999
Gość
Wysłany: 2010-08-29, 19:39   

Taa, i to prawe jest złe, bo nie ociera na dziurach? Nieee....

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-08-29, 19:59   

Taa, może trzeba zaopatrzyć się w lekturę. Tam jest wyraźnie napisane, a nawet narysowane jak pracuje zawieszenie. Amortyzatory wymienia się parami na jednej osi! Sprężyny też!
Trabant ma tylne wahacze wleczone, podparte w trzech miejscach (brak fotek do prawidłowej oceny). Koła powinny być ustawione tak by przy ugięciu wahacza chowały się w nadkolu. To wszystko.

PS
lewa linka ręcznego hamulca jest źle ułożona.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-08-29, 21:17   

dobrze Jajer zauważył, ;p popraw linkę ręcznego, po zaciągnięciu ręcznego zapewne koło staje niemal w miejscu a przecież nie o to chodzi w ręcznym?

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-08-30, 02:29   

Monszowi zapewne chodziło o ustawienie talerzy podtrzymujących sprężyny na amortyzatorach! No i ja bym jeszcze potwierdził czy aby sprężyny po demontażu stoją tak samo(ustaw obok siebie). Co do punktów podparcia raczej wyglądają ok ale lepsze fotki by się przydały (dokładniejsze bliżej i perspektywa z za samochodu około 5 m da porządną ocenę sytuacji). Rysy masz instalację gazową?

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-08-30, 05:06   

Witam. Szkoda, że nie można edytować postów.
Na moją ocenę fotek pinokio999 napisał:
Taa, i to prawe jest złe, bo nie ociera na dziurach? Nieee....

Życzę Tobie prawidłowego, całkowitego remontu.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-08-30, 11:32   

Fajne tablice :) Nie można zrobić dzwonkiem większego pozytywu, musiałby być wspawany prawie wklęsły :-O

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-30, 11:49   

ja bym zaczął od tego że trabant ma nieoryginalne felgi, druga sprawa to rzeczywiście coś się działo z wewnetrznym mocowaniem lewego wahacza. Pojedź gdzieś na kanał i niech ktoś Ci pomoże porządnie to pomierzyć. Mierzysz np od łap jaskółki po przekątnych do każdego kielicha. Z resztą w książce są wymiary płyty podłogowej. Jeśli kupiłeś auto z wadą ukrytą to ja bym naciskał na odstąpienie od umowy. Jeśli stwierdzisz że coś ewidentnie nie halo to wynajmujesz rzeczoznawcę z PZMotu i on już powie Ci co dalej.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-08-30, 15:27   

Opony też ma nieoryginalne :D

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-02, 12:13   

felgi są z Seja, mam takie z zimówkami ale takich jajec nie mam jak zakładam

klakson
Gość
Wysłany: 2010-09-03, 21:02   

na podstawie tych zdjęć można tylko gdybać i nic więcej ...

rysy
Gość
Wysłany: 2010-09-13, 14:31   

maxxx601

Jakie tablice?Jakie dzwonki i jakie jajca Dymatorek?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-09-13, 15:04   

nie mam tak jak ty z tym kołem po założeniu fel od seja więc to na 1000% nie wina fel

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi