|
Remont skrzyni biegów 1.1 Gdzie dostać częsci? |
| Autor |
Wiadomość |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-08-24, 20:39
|
|
|
dwa mocowania poduch do przerobienia i skodowe cięgno zmiany biegów musisz wkomponować w podłogę, ja się zmieściłem w 5 stówach ale to drogą poszukiwań, jeden Ci za flansze zawoła 150 a drugi dwie dyszki, u mnie to wyglądało tak:
- Skrzynia 150 zł
- Flansza 20 zł
- Rozrusznik 100 zł
- Cięgło 50 zł
- Kompletne sprzęgło (koło zamachowe, docisk i tarcza sprzęgłowa) 100 zł
- Linka sprzęgła 30 zł
- Rachunek telefoniczny i paliwo 50 zł.
U mnie był problem ze względu na ubogi powiat w autoszroty a te z kolei ubogie w Skody Felicje 1.6 :P Jak masz dobry dostęp to jesteś w domu ;] ale to była tylko moja sugestia ;p nie chcę Cię wprowadzać w dodatkowe koszty ;] |
|
|
|
 |
Ptak
Gość
|
Wysłany: 2010-08-24, 20:51
|
|
|
| przepraszam ta OT ale dlaczego akurat od felicii 1.6 skrzynia? Skrzynie 1.6 i 1.3 roznia sie tylko glownym przelozeniem a tak to mozna pakowac zamiennie. Silnik zostal trabantowy? |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-08-25, 19:59
|
|
|
| części od 1.6 oprócz samej skrzyni ;] skrzynia 1.3 ofc i oczywiście silnik 1.3 musi być o czym kompletnie zapomniałem wspomnieć :D |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-08-27, 21:47
|
|
|
| A jeszcze się Ciebie spytam jak jest z doborem przełożeń czy jesteś zadowolony tzn,czy biegi nie są za długie czy za krótkie? |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-08-28, 13:24
|
|
|
| nie zauważyłem różnicy w biegach od 1-3 między trabową a skodową skrzynią, to są krótkie bieżki tylko 4-ka już lekko mozolna a piątka to już w ogóle się cienko buja, z resztą jak w każdym samochodzie :) Ale jedziesz średnio 90km/h i masz cichutko w środku :) Ale chyba lepsze krótkie przełożenia jak długie? szybciej się rozpędza ;) Polecam komuś kto ma pieniążki, wolny czas, pomysły i lubi czerpać przyjemność z komfortu jazdy ;) |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-08-30, 02:32
|
|
|
| Ja, ja wybierz mnie :P |