Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Remont skrzyni biegów 1.1 Gdzie dostać częsci?
Autor Wiadomość
sandacz
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 09:02   

Witam wszystkich, tak jak w temacie szukam części do skrzyni biegów 1.1. W motirex nic nie znalazłem. Czy można dostać gdzieś jakiekolwiek części do skrzyni?
Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 09:31   

Napisz co potrzebujesz, zrób listę. Jeśli takową dostanę na pewno coś będę mógł załatwić. Na pewno tryby jakiś biegów co więcej nie wiem. Musze przedstawić spis żeby coś znaleźć.

Groszek
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 10:54   

Spróbuj na allegro pod warb555 wystawia części sklep ostatnio były aukcje części do skrzyni tel 501 065 130..

sandacz
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 07:13   

Hm, rzeczywiście są na allegro tryby i wałek sprzęgłowy. Czy ktoś się orientuje co potrzeba żeby zrobić remont? Ogólnie olej wycieka przy półosiach a w skrzyni synchronizatory chyba już skończone zwłaszcza 2 bieg.
Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 07:25   

rozbierasz na części pierwsze i składasz od nowa eliminując zużyte elementy. Proste ?

Ptak
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 10:28   

Jesli olej wycieka przy polosiach to kwestia zuzytych simmeringow, w ktorych siedza szklanki przegubow. bralem z motirexu chyba po 7 zl przy wymianie przegubow wewnetrznych i od tej pory stamtad akurat nie cieknie:) trzeba wyjac polosie zeby to zrobic, simmering mozna wyciagnac szczypcami - i tak jest do wyrzucenia a nowy wystarczy wcisnac palcami. satysfakcja-bezcenne. powodzenia
p.s. gdybys wymienial od razu przeguby wewnetrzne to polecam skoda favorit/felicia 58zl za komplet na 1 strone

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 11:28   

58zł= made in china 100 %

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 13:05   

no co... zamiennik :D akurat przeguby łatwo się demontuje ;p dlatego można to robić co 10 tys km :>

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 20:01   

Przeguby tak ale zwrotnicy od wahacza nie lubię odkręcać ;)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-08-20, 01:00   

my lubimy bezcześcić temat bzdurami albo kompletną dygresją :D to jedyne co wyniosłem z tego forum ale i duzo cennych informacji... To tak dla przekory... Troche offtopu :> Panie G niech Pan zapanuje nad forum!

sandacz
Gość
Wysłany: 2010-08-20, 07:46   

Magik: Rozbierasz na części pierwsze i składasz od nowa eliminując zużyte elementy. Proste ?

Tyle to ja wiem, ale chodzi mi o te zużyte elementy, na allegro są tryby 1,2,3 biegu i wałek sprzęgłowy, ale coś tam jeszcze jest na pewno innego, np. synchronizatory? A może się mylę? Chodziło mi o spis potrzebnych części bo nie będę rozbierał skrzyni żeby wymienić zużyty jeden trybek tylko wszystko co się da i trzeba wymienić.

Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-20, 09:29   

no tak i co ? Mam wywróżyć co masz popsute w skrzyni ? nie znam takiego magika

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-08-20, 22:06   

Sandacz się pyta o rzeczy w stylu uszczelki, wodziki, łożyska, takie które podlegają normalnemu zużyciu i trzeba je wymienić (a nie zawsze widać) przy remoncie skrzyni żeby wszystko działało. Ja się nie wypowiadam bo nic z tym nie robiłem i też mi olej leci! ;)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-08-21, 11:04   

remont trabantowej skrzyni wyniesie Cię tyle co kupno dobrej skrzyni od skody i jej swap ;] Delikatnie bieżki wchodzą i zgrzytów zero :D Ale to taka porada z mojej strony bo naprawdę warto :> i z częściami żaden kłopot :)

sandacz
Gość
Wysłany: 2010-08-24, 05:34   

Dymatorek a czy ta skrzynie wchodzi bez przeróbek czy trzeba dużo kombinować?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi