Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozrusznik kręci ale nie odpala(601S)
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2010-08-18, 12:46   

kranik pasuje tylko od trabanta ew można go zastąpić kranik elektrozaworem jeśli nie zależy Ci na oryginale. Proponuję zdjąć swój kranik przejrzeć i dopiero wydać decyzję co z nim zrobić. Sam kranik się nie psuje, zużywają się tylko uszczelki. no i ew się zapycha spolimeryzowaną benzyną. Wtedy pomaga wspomniana cola

paticha
Gość
Wysłany: 2010-08-18, 15:17   

Problem w tym ,że ja w swoim trabancie wcale niemam ani kranika ani elektrozaworu i dlatego chce go założyć żeby mi nie uciekała benzyna

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-18, 15:31   

ot ciekawostka. To ja już sobie wyobrażam ile tam jest do zrobienia w tym aucie jak tam takie suprajsy

paticha
Gość
Wysłany: 2010-08-18, 17:11   

Nie jest tak źle.Znalazłem u siebie w garażu elektrozawór tylko niewiem czy chodzi wrzuciłem go do coli i rano pójdę go podłączyć tylko mam problem jak go podłączyć bo wychodzą od niego 2 kabelki(zapewne + i -)tylko pod co to podłączyć pod akumulator czy pod cewkę?
Jeżeli to nie zadziała będę musiał kupić kranik.

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-08-18, 20:15   

(-) minus podłączasz do masy, a (+) podłączasz za stacyjką. np. pod cewki WN. Inaczej mówiąc napiecie na elektrozaworze powinno pojawić sie po przekreceniuj stacyjki. Można też inaczej:
Napiecie zasilajace elektrozawór pojawia sie po włączeniu ukrytego wyłącznika, lecz w takim przypadku musisz pamiętać go wyłączyć.
PODSTAWY ELEKTROTECHNIKI kłaniają się bardzo nisko.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-18, 20:39   

postaraj się o oryginalny kranik, nie jest tak trudno z tym. Na pewno ciężko z nowym ale zawsze coś znajdziesz.

paticha
Gość
Wysłany: 2010-08-18, 21:14   

Dzwoniłem do tych co rozbierają trabanty i do paru osób z forum i niestety nikt nie ma,będę szukał dalej ale narazie wsadzę ten elektrozawór i podłącze go pod cewki o ile będzie chodził bo jest teraz na noc w coli.Mam jeszcze jeden problem na tym elektrozaworze nie pisze gdzie jest + i - i którą stroną ma być wsadzony i niewiem czy to obojętne jak go podłączyć.

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 06:07   

Jakie masz kolory wyprowadzonych przewodów z elektrozaworu?

paticha
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 09:36   

Właśnie obydwa czarne myślałem ,że na jednym będzie czerwony czy coś ale nic

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 12:06   

Przyłóż napięcie i dmuchnij (ustami, pompką).
Jeżeli prawidłowo podłączysz, a zawór jest sprawny, powietrze wyleci z drugiej strony.

paticha
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 13:21   

Dzięki dziś idę to zamontować ale przed zamontowaniem podłącze pod akumulator i sprawdzę czy chodzi

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-08-19, 16:59   

Omomierz w rączkę i jeden koniec podłączyć do obudowy elektrozaworu (jesli jest metalowa), a drugi do jednego przewodu i kolejno do drugiego. Jeśli przyrząd coś pokarze to oznacza że masa jest podłączona z jednym biegunem cewki elektrozaworu (ale niekoniecznie).
Jesli przyrząd nic nie pokarze na obu przewodach to podłączasz obojętnie jak - ma działać.
Pozdrawiam.

PS.
zamiast omomierza mozna zastosowac źrudło prądu i zaróweczkę.

paticha
Gość
Wysłany: 2010-08-20, 17:27   

Dzisiaj zamontowałem mój elektrozawór pod cewki i okazało się,że chodzi,wyczyściłem przewody itp.Jutro pojadę kupić benzynę tylko mam pytanie jak ją rozrobić z mixolem bo czytałem ,że najlepiej jest 1:50.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi