Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Cieknące łączenie uszcz. przedniej szyby
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2010-08-07, 11:18   

Ciesz się że tyle i że są. Dobre buty teraz kosztują więcej.

Qba Pe.
Gość
Wysłany: 2010-08-07, 11:50   

To prawda. Ale chciałem się upewnić, czy to jest normalna cena, pomny tego co zobaczyłem na allegro(typu silnik za 4000 albo boczki za 600).
Pozdrawiam

Qba Pe.
Gość
Wysłany: 2010-08-07, 12:15   

Dobre buty teraz kosztują więcej.

Doszedłem do wniosku, że to jest bardzo względne stwierdzenie.
Moja gitara kosztowała więcej niż cały samochód :P

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-07, 12:56   

zdrowego masz trabanta więc dbaj, nie żałuj. Odwdzięczy się

Bachur
Gość
Wysłany: 2010-08-07, 22:04   

hej-podlacze sie -wlasnie jestem po wymianie uszczelki szyby przedniej-zamienilem oryginał na uszczelke z vw golfa cieta z metra-jestem w fazie testow-jest minimalnie wezsza-jak przetestuje dam znac co i jak pozddro

ps dowiedzialem sie tez jednej ciekawej rzeczy a mianowicie koles mi powiedzial ze w "normalnych" samochodach laczenia uszczelki sa na dole a nie na gorze szyby :)-i tez to w fazie testow jest bo prosilem zeby zalozyli tak zeby laczenie bylo na dole szyby zobaczymy jak spadnie deszcz albo pojade na Karchera :)

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 08:38   

Po co tak rzeźbić?, później nikt nie będzie chciał na to patrzeć na allegro

Qba Pe.
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 10:43   

Ode mnie ciekawostka przyrodnicza - co się dzieje, gdy ciekną uszczelki:
Rudy 102 foto

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 10:49   

Rób to szybko ! i nie zaniedbuj

Qba Pe.
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 10:53   

Toć go po to wsadziłem znowu do garażu i będę działać. Przy okazji mam pytanie: czy jak mam zatkaną dziurę w podłodze, to powyjmować te zaślepki, czy tak zostawić? Bo u mnie to ktoś wybiórczo to zrobił. Z tego co pamiętam obok fotela kierowcy obie są zatkane, ta pośrodku kabiny nie, zaś już ta po prawej(co widać na zdjęciu) jest zaślepiona. Dziury z tyłu nie są zatkane.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 10:58   

zaślepki nie zaszkodzą, na pewno powinny byc tam gdzie widać przez nie ziemię. Reszta też wskazana żeby się nie lało do profili od środka jak cieknie. Róg dolnej i puławskiej masz dobry stary sklep z art gumowymi. Coś tam dobierzesz. tylko weź wzory.

Qba Pe.
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 11:05   

Dzięki. Po co są te otwory w takim razie?
Sądziłem, że do odprowadzania wody, bo na przykład ta spod nóg pasażerów świetnie dała radę i po ulewach było sucho. Ale z drugiej strony jak już będę miał uszczelki to będzie sucho tak czy inaczej.
Rozumiem, że w rurę doprowadzającą powietrze od filtra i te od dmuchaw takoż się tam będę mógł wyposażyć przy okazji?

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 11:33   

lepiej znaleźć z demontażu, kupisz na nowolipkach ale podróbę

Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 11:40   

to nie off-road, aby producent zostawił dziury w podłodze do odprowadzania wody ze środka :-) Pisałem o tym kiedyś, że to są otwory technologiczne, potrzebne w procesie spawania poszczególnych wytłoczek w całość karoserii. Należy je zostawić OTWARTE, aby mogła nimi odparowywać woda, która się wykrapla wewnątrz profili i na wewnętrznych ścianach duroplastów na skutek zmian temperatur chociażby. Te otwory zostały celowo odkryte.
A tak na marginesie: jakby to świadczyło o producencie, gdyby w podłodze robił otwory, którymi ma się wylewać woda z cieknących uszczelek? To po co te uszczelki?
Zgadzam się, że stary trabant potrafi przeciekać tu i ówdzie, ale idzie się z tym łatwo uporać. Póki co wszystkie uszczelki można kupić nowe. I to nie stare zleżałe nieużywane, lecz z bieżącej produkcji.
Pozdro :-)
Kuchar

Qba Pe.
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 11:44   

Dzięki za info:)
Co do tych rur to mówiełm o sklepie gumowym, a nie o nowolipkach.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-09, 09:15   

jeśli mają w ogóle to raczej na 100% będą takie same, dają radę więc się nie martw jak nie znajdziesz nic innego. Na all jest trochę trabantów na cześci

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi