|
tapicerowanie- pytanko |
| Autor |
Wiadomość |
Shadow
Gość
|
Wysłany: 2010-07-13, 18:41
|
|
|
ja również mam tapicerki z eko skóry.
tylną kanapę, boczki(all oprócz przednich foteli)
byłam zadowolona, ładne estetyczne tapicerki któe zrobił mi Bross,
ale jedna wada, że nagrzewają się od słońca i latem to "trochę" przeszkadza.
ale tak pozatym to polecam ;D |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
Wysłany: 2010-07-21, 09:46
|
|
|
A taka krata na siedzenia by spasowała ?? Materiał tapicerski to jest ile by trzeba było na same siedzenia trabantowe takiego?
[URL=http://iv.pl/viewer.php?file=30829551654035123120.jpg][IMG]http://iv.pl/images/30829551654035123120_thumb.jpg[/IMG][/URL] |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2010-07-21, 16:54
|
|
|
Zacytuję zbuka:
Dopasuj do reszty - pomyśl o całości wnętrza, a nie miejscami, bo Ci choinka wyjdzie - tu przeszycie, tu pikowanie, a gdzie indziej okręgi jak w "Znakach" z Gibsonem.. I wszystko już masz jasne. |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-07-21, 21:21
|
|
|
szkocka krata - paskuda
zrób coś ładnego z czegoś porządnego - polecam mikrofazę
nie ,że reklamuje ale jak co to na allegro nick "tapicerski-sklep"
sam obecnie będę od nich kupował mikrofazę do Trabanta Cost'y bo całość z eko-skóry to nie takie super.
ja już mam dość beżowej tapicerki u mnie w Pomarańczy - przybrudziła mi się i doczyścić nie umiem (4lata to miało prawo)
wybierz
- 1 - alcantra,
- 2 - microfaza,
- 3 - eko-skóra,
- 4 - welur.
innego materiału nie polecam ,z uwagi na to ,że to ma najdłuższą trwałość nie pęka i jest elastyczne nawet po 4 latach a pozostałem wymienione materiały nie płowieją.
przemyśl i powodzenia |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
Wysłany: 2010-07-22, 08:14
|
|
|
Rzeczywiście ta krata to bardziej do jakiś oryginalnych kubełków od golfa mogla by pasować. Siedzenia przednie i tylnią kanapę zrobię w alcantarze albo w alcantaro podobnym czyli większy meszek, a nie zamsz. Resztę dam chyba w eko skórę wszystko będzie kremowy (tak myślę może koncepcje się zmienią), bo chcę pomalować go w ciemny niebieski mat (wiem jakie są tego konsekfencje 1 ryska i po efekcie ale to nie będzie auto na codzień) i dać maskę w kremowy akryl+chrom dodatki i polerka aluminium. Myślę że efekt będzie zacny, o ile kiedyś to zrobię(chce na przyszły rok go zrobić) z estetyki to raczej tyle. Dobra kończę bo jak bym miał mechanikę opisywać to tu bym pamiętnik zrobił :D.
PozDDRo |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-07-25, 00:02
|
|
|
| hihi doczyściłem tapicerke i przyjacielu jak zrobisz z weluru lub alcantry to wiedz ,że to się łatwo czyści. ja nie żałuję ,warto było :D i życzę Ci powodzenia |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
Wysłany: 2010-07-25, 09:51
|
|
|
| No dzięki ale się jeszcze zastanawiam czy wnętrza w oryginał 71' nie zrobić :). Ale wszystko w swoim czasie najpierw trzeba doprowadzić go mechanicznie mam nadzieje na 5. |
|
|
|
 |
Jaco007
Gość
|
Wysłany: 2010-07-25, 11:36
|
|
|
W żadnym wypadku się nie reklamuję, ale możesz pomyśleć nad takim rozwiązaniem:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1159487774
Jeśli chodzi o mocowania siedzeń to mogę wysłać info jak i co zrobiłem na priv :) |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2010-07-25, 12:06
|
|
|
| Jaco, prześlij mi info na temat tych mocowań. Sam mam swifta i mam w nim kubełki, ale z tego co widzę po mocowaniach to nie jest to prosta sprawa. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2010-07-26, 08:23
|
|
|
Mały 601
Widzę że masz taki plan na to auto jak ja 10 lat temu. W ciągu tygodnia 5 różnych koncepcji - odoryginała po kosmiczne techlonogie. Zapewniam Cię: w ten sposób nie zrobisz NIC. Zresztą pytanie czy nadal pozostajesz w sferze marzeń, czy na koncie masz fundusze na całość prac? Bo jeśli funduszy brak to na nic nasze wywody, a z forum technika powinniśmy się przenieś do forum Marzenia Te Duże i Te Maleńkie |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
Wysłany: 2010-07-26, 08:28
|
|
|
| Koncepcji dużo, czasu dużo, kasy BRAK ... |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-07-26, 11:08
|
|
|
| to koszt około 150zł jak się samemu zrobi... i ma jakieś pojęcie o szyciu. |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2010-07-26, 13:04
|
|
|
| Wystarczą rodziciele prowadzący firmę odzieżową :D Chociaż ta tapicerka na fotelach jest prosta jak konstrukcja cepa |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
Wysłany: 2010-07-26, 14:06
|
|
|
| Nie nie, chodzi mi o ogólnie żeby trabanta zrobić muszę mieć dużo zielonych jak każdy z nas wie i 80% się o tym przekonała. |
|
|
|
 |
|
|