|
[1.1] grzeje się silnik |
| Autor |
Wiadomość |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-10, 23:49
|
|
|
| jeżeli są przedmuchy to dlaczego masła nie robi? jeżeli byłby przedmuch między cylindrami to nie było by kompresji i przebierał robiąc wrażenie jakby nie palił na jeden lub dwa cylindry, chodzi równo a pod pokrywą klawiatury jaki olej był wlany taki również ma kolor, nawet nie zmleczniał jeżeli brałby płyn bo generalnie płyn z olejem miesza się szybciej jak woda z tego względu że oba są tłuste. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 02:20
|
|
|
Zanim zdejmiesz głowicę, zmierz poziom CO2 w układzie chłodzenia.
Przed pomiarem dokładnie układ musi być odpowietrzony. |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 09:54
|
|
|
| mam rozumieć że układ chłodzenia w trampku jest "ciśnieniowy" patrząc pod kątem korka w zbiorniku i kierunku w jakim przepuszcza nagromadzone powietrze. I teraz pytanie, jeśli układ jest źle odpowietrzony to czy występują objawy zagotowania? |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 10:06
|
|
|
| jeszcze jedno. Nie wiem czy są inne sposoby ale wyczytałem że do pomiaru CO2 w układnie służy specjalny korek, który przykręca się do zbiornika jak seryjny trabantowy i robiąc przygazówki zmienia on swoją barwę pod wpływem nagromadoznych spalin. No i kolejna rzecz to parownik który posiadam. Przeczytałem że nieszczelność membrany może powodować uwalnianie się gazu do układu. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek. Ostatnio jak poszła uszczelka to było czarne na białym, od ponownego odpalenia minęło trochę czasu, gdy zakręciłem silnikiem tłok aż zaczął "uderzać" pod wpływem nagromadzonego w nim płynu. Gdy ściągnąłem głowice ten jeden był zalany. |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 15:41
|
|
|
| A sprawdzałeś drożność chłodnicy? Ja swoja po wyciągnięciu płukałem 2 dni i to jeszcze nie fabryka!!! A rozbierałem już totalnie zabita. Co do gazu to raczej mało prawdopodobne bo np. w moim BRC woda przepływa tylko i wyłącznie w metalowej części obudowy i kontakt z gazem ma poprzez metal. Ale dla pewności po prostu zdejmij mu węże i połącz jakąś rurką. A kiedy ostatnio wymieniałeś membrany i czy odpalasz go zimą na gaźie? |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 16:22
|
|
|
| Jak dolny wąż gorący to jest odpowietrzone. |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 19:16
|
|
|
| no jest gorąca dolna rura. JaJer a do kogo uderzać o pomiar, analize spalin w płynie? Taki pierdolnik można nabyć w sklepie czy fachowcy posługują się specjalnym sprzętem? Droga taka usługa? |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 19:28
|
|
|
| możliwe że mam mylne wyobrażenie tego zabiegu, nie wiem kto to robi, czym robi i za ile. Na dzień dobry okazało się że chłodnica do wymiany, podcieka gdzieś gdzie nie jestem w stanie dotrzeć z lutownicą ;( same wydatki ajjjjj... Nikt nie mówił że będzie łatwo ale jeśli chodzi o trampka jestem niezłomny... Nie ma bata ten dziad musi zacząć jeździć i to jeszcze w tym miesiącu. Bez traba jak bez ręki ;p |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 21:38
|
|
|
| chłodnice mozesz podpasować z golfa 2 |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-11, 21:59
|
|
|
| ooo właśnie. szkielu dzięki za podpowiedź, widzę że nowe chłodnice do G2 są stosunkowo tanie. |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-12, 16:41
|
|
|
| jeżeli nie leci plyn na przelew do zbiornika to znaczy że pompa wody w pizdu?? |
|
|
|
 |
TrabiVR6
Gość
|
Wysłany: 2010-07-12, 16:50
|
|
|
| Albo zapowietrzony uklad |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-12, 16:58
|
|
|
| zapowietrzony układ... a gdy opuszczę wąż na przelew poniżej poziomu chłodnicy to się leje płyn. to grawitacyjnie ale gdyby było powietrze to przecież powietrze w dół nie poleci. |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2010-07-12, 21:16
|
|
|
| spróbuj jeszcze odpowietrzyć nagrzewnice - o tym się często zapomina |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-12, 21:20
|
|
|
| mam odkręconą tą śrubke, pluje z niej tylko jak zaczyna sie gotować a tak to nic z niej nie leci. W tej pompie co może się zepsuć jak tam nic nie ma prawie? ... |
|
|
|
 |
|
|