Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gaz w 601 prawda czy fałsz
Autor Wiadomość
Mały601
Gość
Wysłany: 2010-07-05, 18:34   

http://www.allegro.pl/item1089387644_przewody_lpg_trabant_600_601_0_6_63_90r.html Pytam z ciekawości czy to możliwe żeby założyć gaz w 601 bo przecież jest chłodzony powietrzem na nie cieczą. Ale w tych czasach wszystko jest realne :).

PozDDRo

Barył
Gość
Wysłany: 2010-07-05, 19:02   

Jak by się uparł to może by i zrobił 2-suwa na gaz, tylko po co...
Jak to się zdarza na allegro opis nijak się ma do towaru. Typ przewodów s11 się zgadza są do trabanta 600, 601.
Ale jak dla mnie nie mają nic wspólnego z LPG.

magik
Gość
Wysłany: 2010-07-05, 21:00   

oj chłopcy możliwe, możliwe. jak działa więdzą inżynierowie wynalazcy nie ja. Śmię twierdzić że chyba nawet był na trabiexpo jakiś czech, dawno w każdym razie

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-07-05, 21:45   

Znam gościa co zrobił 601 na gaz,instalacja był prymitywna z butli jedenastki,a żeby silnik nie uległ zatarciu to była podawana miniaturową dyszką mieszanka.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-07-05, 22:02   

Dawno temu w Czersku na zlocie w 2004 roku był warczyburg 353 który miał gaz zamontyowany tylko nie wiem jak to miało działać.Niestety nie mam tej fotki bo gdzieś posiałem ją pod maską był parownik i cała reszta od gazu.Ciekawe jak rozwiązał smarowanie cylindrów i wału?

Lary601
Gość
Wysłany: 2010-07-05, 22:12   

Myślę że smarowanie to jedna sprawa ale druga to zamarzający reduktor od gazu. Są akcie ze kolesie podgrzewają go spalinami ale z doświadczenia wiem ze nic dobrego z tego nie wychodzi , i tak lubi zamarzać.

RAV
Gość
Wysłany: 2010-07-06, 00:46   

Lata świetlne temu jeździł w Krakowie 2suw z butlą na bagażniku.Widac się da ;) A malucha z gazem tankowałem pracując na stacji.Koleś zrobił grzanie parownika przez olej z miski,butla 11 kg za tylnym siedzeniem.Lekka zgroza bo rzeźba totalna robiona chyba na fazie w szopie :D

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-07-06, 12:39   

Instalacja gazowa w garbusach czy skodach duposilnikowych to żadne dziwy;) O trabantach 2T z LPG jedynie czytałem. Generalnie, wszystko można, tylko po co.

Goofy
Gość
Wysłany: 2010-07-06, 13:45   

Ja też miałem do czynienia ze zgazowanym dwusuwem. Parownik zamontowany w kolanku ogrzewania, a olej dozowany oddzielnie bezpośrednio do gaźnika. Dawkowanie oleju sterowane ręcznie z kabiny. I to działało!!! :D

Mały601
Gość
Wysłany: 2010-07-07, 10:31   

Ja specjalnie 2 razy wspomniałem ze pytam z ciekawości żeby nie było głupich komentarzy TYLKO PO CO.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi