Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
hycomat
Autor Wiadomość
Marcin Sady
Gość
Wysłany: 2010-06-06, 10:36   

wszystko jest olej tez wykreciłem pompke i krece reka i pompka jest sprawna nie wiem czy nie wina tego wałka napedzajacego pompke

Marcin Sady
Gość
Wysłany: 2010-06-06, 13:47   

no nie wiem czy cos nie brakuje w pompce nie ma nic takiego co by łaczyło pompke z tym pretem napedzajacym . w precie jest wyciecie z obu stron jedna to wiadomo do wału a druga do pompki tylko w pompce nie ma nic takiego bolca czy cos zeby z tym wycieciem pracowało. co zrobić?????????

magik
Gość
Wysłany: 2010-06-06, 14:15   

może byc brak ciśnienia, lub źle wyregulowany. Styk(wyłącznik krańcowy) przy masce tez musi byc sprawny, jest sporo zależności, proponuję przeczytać cały rozdział z książki, tam są opisane wszystkie usterki. sprawdź przekaźnik( pod klaksonem jest)
styk w dźwigni też się czyści i reguluje. Lepiej robić z literaturą, łatwo spaprać

Marcin Sady
Gość
Wysłany: 2010-06-06, 14:40   

to przeglądnołem i jest dobrze tylko ta pompka wogule nie pompuje noze to wina tego preta ?????????

magik
Gość
Wysłany: 2010-06-06, 16:40   

otwórz maskę odpal silnik, przytrzymaj ręką wyłącznik krańcowy przy zbiorniku oleju. dodaj gazu linką i zobacz. Wyreguluj sprężynę sprzegła na 3,6 cm na zablokowanym pedale i szukaj dalej

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-06-06, 21:57   

Najpierw trzeba zrobić sprawny napęd pompki. Powinien tam być jakiś klinik, który blokuje wałek napędzający z pompą. Nie pamiętam jak klinik wygląda, czy jest to cienki pręcik czy klin w kształcie półksiężyca. W każdym razie pamiętam że jak rozbierałem to to jakiś klinik wypadł mi na ziemię podczas wyjmowania wałka z pompy.

Marcin Sady
Gość
Wysłany: 2010-06-06, 22:28   

spróbuje przełożyć pompke od drógiego trabanta i zobaczymy bo w tej pompce co mam to zadnego tam klinika czy coś nie ma nic takiego moze w grógiej bedzie

magik
Gość
Wysłany: 2010-06-07, 11:01   

a nie jest to tak że jak sie pompkę odkręci to można wyciągnąć z wałka cały ten pręt napędzający ? Od razu można by sprawdzić czy prawidłowo blokuje się na wale i na pompce. Zapewne podczas przykręcania pompki do skrzyni należy zwrócić uwagę na właściwe położenie tego pręcika.

Marcin Sady
Gość
Wysłany: 2010-06-07, 15:00   

na wale wszystko sie blokuje ale na pompce nie nie ma tego klina . wyciagałem ten pret juz i dawałem go odwrotnie
i nic

magik
Gość
Wysłany: 2010-06-07, 15:30   

no to coś posiałeś w takim razie, a wcześniej działało czy dopiero to uruchamiasz ?

Marcin Sady
Gość
Wysłany: 2010-06-07, 22:45   

kupiłem go nie dawno niby chodziło jak sie goscia pytałem ale jak wykreciłem pompke to tego klinika w pompce nie było. jutro dalszy ciąg zabawy z trabam gdzie taki klinik mozna dostac do pompki :)

magik
Gość
Wysłany: 2010-06-08, 07:17   

już nie zwalaj, działało to był klin :] Tak się właśnie psuje trabanty jak się nie wie. Nie wkurzaj się to tylko przykład :) no chyba że klin z zapałki był tak do sprzedaży tylko :)

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-06-08, 08:38   

Musiał wypaść. To małe cholerstwo jest. Magik podaj wymiary klina, to na pewno da się dorobić :)

Marcin Sady
Gość
Wysłany: 2010-06-08, 15:55   

mam druga pompke klinik jest :) z drugiego traba . klinika napewno nie było jak juz go kupiłem
traba kupiłem który stał dwa lata jacys młodzi nim jesdzili przez te dwa lata po ogrodzie u tego goscia moze oni cos grzebali tam . najwyzej wyciagne klinika z tej pompy i dorobie i bede miał droga pompke w zapasie zawsze sie moze przydac ale to dopiero jak odpale hycomata :)
a tak na marginesie mam problem z pierwszym trabem nie moge go odpalic kable nowe swiece tez iskra jest konia by zabił:P jak by nie dostawał paliwa bo świece sa suche ale paliwo z nadmiaru kapie z wezyka przedmucham gaznik i zobacze ide działać

Marcin Sady
Gość
Wysłany: 2010-06-08, 18:34   

działa hycomacik jazda próbna :):):):):):):)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi