Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[KRAKÓW] SMAROWANIE TRABANTA
Autor Wiadomość
MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2010-05-29, 16:19   

Potwierdzam poprzedników. mam podobną smarownicę tylko trochę mniejszą.Tam pakuje się smar bez tuby. To pewne na 100 %.
pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2010-05-30, 09:24   

trzeba jeszcze pamiętać że smarownica potrafi się zapowietrzać. Najczęściej przy ładowaniu smaru zostają wolne przestrzenie z powietrzem. Należy wtedy pouderzać rączką tłoczyska o ziemię (w pionie) i spompować rączką aż zacznie działać.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2010-05-30, 12:26   

Ta smarownica (jak i większość) ma zaworek odpowierzający - jednka odpowietrzanie nic to nie dawało - naładuję ją smarem ręcznie i zobaczymy.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-06-02, 23:35   

To prawie taki sam model jak Yato i niestety niema tak dobrze trzeba się ubabrać albo smar lekko podgrzać aż się roztopi i wtedy wlać go do smarownicy na odciągniętym tłoczysku. A moja rada naładuj smaru do środka na cofniętym na maksa popychaczu, zwolnij popychacz i odpowietrz ile się da używając zaworka po drugiej stronie przy wężyku. Najlepiej smar połóż na grzejniku żeby był bardziej płynny. Ta smarownica jest na smar luzem!

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-06-02, 23:43   

Dla mnie nie ma lepszego narzędzia do nakładania smaru niż ręka. Zakładam lateksowe rękawiczki i jazda;) Naciągam sprężynę i wpycham tłoczysko do środka. Smar nakładam warstwami odciągając tłoczysko. Kawałek po kawałku, podbijając o podłogę jak mówił Magik. Jak jest załadowana na full to zakręcam i nie mam jakiegokolwiek kłopotu z powietrzem:)

magik
Gość
Wysłany: 2010-06-03, 06:35   

zrób jak napisałem...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2010-06-04, 18:59   

Sprawa się wyjaśniła - smarownicę wsadziłem do pojemnika ze smarem i "naciągnąłem". Odpowietrzyłem i działa :) Dzięki za info.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi