Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Lekkie zmulenia
Autor Wiadomość
papieju
Gość
Wysłany: 2010-05-12, 12:30   

W sumie to pojawiło się od niedawna - redukuję na II przed skrzyżowaniem, jadę na hamowaniu silnikiem, dodaję gazu i lekko się poddusza, czuć że na ułamek sekundy traci moc i szarpie, potem załapuje. Objaw na gazie, niezależny od temperatury silnika. Świece w sumie nowe, NGK, przewody też, podobnie kopółka i palec. Poziom oleju w normie, płynu też. Oczywiście nie jest to norma, dzieje się tak od czasu do czasu. Ki czort?

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-05-12, 12:41   

Sprawdź podciśnieniowy regulator obrotów. Często jest luźny, albo pęknięty wężyk.
Może też być uszkodzona membrana. (sprawdzaj w ten sposób: - odłącz wężyk, poczekaj na ustabilizowanie obrotów, a następnie podłącz wężyk. Obroty powinny przyspieszyć.)
Zapłon ustawiaj na lampę z odłączonym podciśnieniowym regulatorem.
Pozdrawiam.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-05-12, 13:51   

Ja tak mam ale na benzynie ;/ tez nie wiem co jest grane

timonxxx
Gość
Wysłany: 2010-05-13, 18:17   

na benzynie to zbyt mało paliwa lub zła regulacja gaźnika bo miałem to samo. Z gazem to jak stary parownik to mogą być już zużyte membrany w nim, albo tak samo regulacja. W każdym razie na gazie to lepiej go zbyt dużo niż zbyt mało bo w tym drugim wypadku wypala zawory. Spróbuj odkręcić o pół obrotu tą śrubkę co jest na wężu idącym od parownika do miksera, jeśli będzie lepiej to regulacja, jak bez różnicy to cofnij spowrotem o pół obrotu i to samo w drugą stronę przykręcając. Gazu nie może być ani za mało ani za dużo bo gaśnie w obydwu wypadkach.

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-05-13, 21:40   

Papieju, kiedy ostatni raz czyściłeś parownik? Ja bym się mu przyjrzał.

papieju
Gość
Wysłany: 2010-05-14, 06:24   

Parownik ma od pełnej regeneracji najechane około 40 tys km - więc niedużo, instalacja co roku przeglądana, regulowana i wymieniam filtry. Ostatnio w sierpniu'09

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi