|
Jakie uszczelki drzwi do 601 |
| Autor |
Wiadomość |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2010-05-02, 20:56
|
|
|
Witam,
Muszę wymienić uszczelki w drzwiach. Te są bardzo sfatygowane zewnętrznie jak i ich metalowe wzmocnienia wewnątrz. Niektórzy polecają uszczelki od drzwi Fiata 126 p, niektórzy tylko te z Allegro niby dedykowane do Trabanta (obecnie nie ma ich w sprzedaży). Co radzicie (szczególnie Ci, którzy już przerabiali ten temat) |
|
|
|
 |
Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
|
Wysłany: 2010-05-02, 22:36
|
|
|
| te z alle..... "dedykowane" to też od 126 i jest to najlepsza opcja dla trabanta. I w zasadzie jedyna w tym momencie tu i teraz |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2010-05-03, 07:40
|
|
|
| zgadzam sie z profesoem K. :) |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-05-03, 08:46
|
|
|
Witam.
To ja też wtrącę swoje trzy grosze:
- tak, właśnie te uszczelki!
- kupując na "metry" wychodzi taniej,a na dodatek płacisz tylko za długość potrzebnj uszczelki.
- F126 ma dłuższy obwód drzwi.
Pozdrawiam.
PS.
jak ktoś montuje uchylne szybki to też może zastosować taką uszczelkę od drzwi F126.
Zapewniam, że śię sprawdza. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-05-03, 09:10
|
|
|
| czy jest możliwe że takie uszczelki to standardowe uszczelki do polskich aut typu np żuk, z tego co słyszałem pasuje np uszczelka szyby opuszczanej od lublina ? Bo być może w jakimś sklepie z takimi częściami będzie taniej ? Rzucam pytanie może ktoś spróbuje |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2010-05-03, 11:35
|
|
|
Dziękuje bardzo za pomoc.O zamiennikach z Żuka czy Lublina nie słyszałem. Chociaż widziałem w jednym z warsztatów uszczelki od Żuka. Nie wiem na ile pasowały by do Trabanta ale ich wykonanie nie było najlepsze.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-05-03, 12:08
|
|
|
| polskie teraz to wszystko i to samo raczej |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-05-03, 12:33
|
|
|
Powiem krótko:
Uszczelka drzwi - maluch/drzwi
Uszczelka szyby uchylnej - maluch/drzwi
Uszczelka szyby opuszczanej flokowana - maluch, lublin po odcięciu bocznych klinów bocznych (łatwo obcina się ostrymi nożyczkami)
SPRAWDZONE!!! Kto widział u mnie niech potwierdzi.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2010-05-03, 14:15
|
|
|
| Na dodatek obcięte kliny z uszczelki od lublina idealnie pasują w miejsce piór zgarniajacych szyby. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-05-03, 17:28
|
|
|
Na dodatek obcięte kliny z uszczelki od lublina idealnie pasują w miejsce piór zgarniajacych szyby.
U mnie obcięte kliny miały postać trójkątnego sznurka o boku około 2mm. Obciąć trzeba bo inaczej szyba nie chce "chodzić" Widocznie miałem inne uszczelki flokowane.
Jak zrobię fotkę to postaram się zamieścić.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Kamil Pawłowski (harnaś)
Gość
|
Wysłany: 2010-05-06, 18:25
|
|
|