Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
TRABANT 601 1072rok
Autor Wiadomość
sfetszak
Gość
Wysłany: 2010-04-26, 20:17   

mam trabanta 601 z wbitym w dowód rokiem produkcji 1972. Trabant miał wymienianą budę. jest z roku około 88. chciałbym jak najbardziej upodobnić mojego trabiego do roku 72. jeżeli ktoś ma może zdjęcia z detalami które różniły te roczniki byłbym bardzo wdzięczny. jeżeli byście mi przesłali. chodzi mi o zmiany wyglądu zewnętrznego, wewnętrznego oraz zmiany w wyglądzie silnika (rury, bak itp.) sumując: chodzi mi o w miarę dokładne zdjęcia trabanta 601 z 1972 roku.

mój mail: sfetszak@interia.pl

pozdrawiam

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-04-26, 20:32   

Pokaż zdjęcia swojego traba, żeby ocenić czy to zmienina buda, czy 88 ze zmienioną tabliczka znamionową.

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-04-26, 21:58   

Najbardziej charakterystycznego wąskiego słupka i tak nie zmienisz. Chyba że to kombi to tam się chyba nic w wyglądzie nie zmieniło.

Dobry rocznik 88 to też fajny egzemplarz.

sfetszak
Gość
Wysłany: 2010-04-26, 22:27   

na pewno to jest zmieniona buda. choć by dlatego że słupek jest szeroki. wiem że tego nie zmienię. ale chciałbym upodobnić trampa do tego rocznika bo już mnie ludzie zaczynają wkurzać. roku produkcji w dowodzie nie zmienię a za każdym razem jak na zlocie powiem że to rocznik 72 to śmieją się ze mnie. a poza tym mam jeszcze parę motorków i z tym całym złomem staram się żeby każdy egzemplarz był jak najbardziej podobny do oryginału. mniej więcej wiem co trzeba zmienić. ale może są takie detale o których nie mam pojęcia.

wiem że mam nowe lusterka, nową deskę rozdzielczą, nowy tylni zderzak, koła i kierownicę. mam te wszystkie klamoty oprócz kierownicy. widziałem jeszcze gdzieś taką nakładkę na wydech. ale nie wiem czy to bajer taki czy faktycznie coś takiego wychodziło. mam zamontowane światła do jazdy dziennej ale one chyba są od poloneza. ale niestety nie mam tych okrągłych chromowanych. albo zlikwiduję albo zdobędę.

jeżeli coś jeszcze przychodzi wam na myśl (oprucz słupka, bo jego nie wymienię) to proszę dać znać.

pozdrawiam

Galant - YuLaS
Gość
Wysłany: 2010-04-26, 22:33   

Słupek to nie problem - dobry blacharz i słupek z kombiaka
72 rok to przede wszystkim instalacja 6V czyli mocowanie regulatora napięcia obok aku., mocowanie zbiornika spryskiwacza bezpośrednio na nadkolu, przełącznik świateł na podłodze, jednoobwodowy układ hamulcowy, resor z tyłu, zderzaku okrągłe, mocowanie pasów, mocowanie uchwytów do zamykania drzwi.

magik
Gość
Wysłany: 2010-04-27, 06:56   

to chyba lepiej prościej zostawić to 88 i zamienic się z kimś glejtem. Bo tak to pół trabanta wymienisz a i tak znawca powie że masz traba z 88

magik
Gość
Wysłany: 2010-04-27, 07:14   

a to zapewne nie była wymiana budy tylko pewnie masz jednego z tych trabików co to niemcy porzucali po 89 roku, takich aut jak Twoje jest b.dużo. Mój kolega ma identyczne auto a w papierach też akurat 72.

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-04-27, 11:49   

Magik dobrze gada (jak zwykle ;) )
Rób dobry rocznik 88 :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-04-27, 13:24   

albo po prostu jak się ktoś ciebie pyta który rocznik to mów że 88 i nie będziesz musiał się wkurzać. Łatwiej zrobić 88 niż 72 w oryginale, tym bardziej, że buda 88 :/ i to nie tylko środkowy słupek a dużo więcej trzeba by pokroić i dospawać, więc szkoda zachodu.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-04-27, 13:52   

To samo koledze napisałem w mailu. Dostał też link do wielu zdjęć, może się rozmyśli jak zobaczy ile trzeba przerobić i zmienić. 72 i 88 to 2 różne auta.

sfetszak
Gość
Wysłany: 2010-04-28, 17:01   

przekonaliście mnie Panowie. w takim razie zrobimy tak: w weekend porobię dokładne zdjęcia mojego trampka i wrzucę link. Ocenicie który to może być rok i czego mu brakuje żeby był oryginalny na 100%. pomożecie?
powinienem dostać odpowiedź: pomożemy :)

pozdrawiam

wnuq
Gość
Wysłany: 2010-04-29, 19:10   

pomorzanin

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi