Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zamienniki przegubów zewnętrzych
Autor Wiadomość
XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-17, 20:44   

Czy przeguby od strony koła pasują od skody? Nie mam możliwości sprawdzenia w żadnym sklepie. Wiem że kamienia pasują od faworitki ale co z zewnętrznymi?

magik
Gość
Wysłany: 2010-04-17, 21:08   

jakiś fiat diesel ale może ktoś przypomni model

Tycu
Gość
Wysłany: 2010-04-18, 09:43   

http://www.moto.allegro.pl/item973053982_trabant_1_1_przegub_napedowy_zewnetrzny_nowy.html

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-19, 20:36   

to już widziałem! a nic o tym fiacie nie wiadomo?

magik
Gość
Wysłany: 2010-04-20, 12:28   

to co jest jest własnie od fiata więc kupuj bo gdzie indziej nie znajdziesz. Zapewniam

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-20, 20:53   

magik a wiesz od jakiego fita to bym sobie posprawdzał ceny gdzie indziej?

wnuq
Gość
Wysłany: 2010-04-21, 06:35   

normalnie wpisujesz w allegro przegub do fiata i w opisie szukasz "pasuje do trabanta"....
albo idziesz do sklepu i mówisz.Poproszę przegub do trabanta ten od fiata..i man sprzedawca mówi -ależ proszę,bo jak powie:yyyyuuuu co? to mówisz widać się Pan nie znasz ciemniaku i wychodzisz idąc do następnego sklepu.

bardziej na tacy nie można mieć podane...ale ty porównaj ceny....

już mnie poniosło czy jeszcze trochę?

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-04-21, 07:44   

Nie podpuszczajcie pijanego na ślizgawke!!!!! Bo te cymbały ze sklepu nawet jak im przyniesiesz czesc,to i tak nie dojdą bo muszą miec nr katalogowy.A jak usłyszą ze do Trabanta potrzebne to sie za głowe łapią.

Kargul
Gość
Wysłany: 2010-04-21, 08:28   

ja tam w Wieluniu z tym nie mam problemu, zawsze mi dobierają części i sami z siebie szukają, trzeba umieć zagadać:)

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-23, 21:33   

temat dalej aktualny, jest ktoś wstanie się dowiedzieć od czego te przeguby by pasowały?

magik
Gość
Wysłany: 2010-04-25, 07:06   

jak chcesz nowe oryginały to na priv ale ceny też mam oryginalne,

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-04-25, 07:37   

Mam dziwne wrażenie, że ktoś kiedyś wspominał, że mogą podejść od Uno z dieslem. Zlokalizuj sklep z gratami do fiatów. Z przegubem w ręce wybierz się do sklepu i porównaj je. Poszukiwania czasem zabierają trochę czasu, niestety.

magik
Gość
Wysłany: 2010-04-25, 08:11   

i znajdziesz to samo co na allegro za te same albo większe pieniądze...

Trabanciarz DDR
Gość
Wysłany: 2010-05-13, 13:49   

ja mam pytanko co do przegubów w zasadzie chcę się poradzić przed robotą. Mam popękane przeguby w 601 od strony skrzyni i te przy napędzie, chcę je wymienić bo mam nowe oryginalne, jak się za to zabrać żeby powymieniać i co w jakiej kolejności rozbierać bo jeszcze się za to nie zabierałem. Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2010-05-13, 15:28   

najpierw wsadzasz kogoś za kółko i niech wciska pedał hamulca, zakładasz jakiś klucz nasadowy na centralną nakrętkę koła i luzujesz, odpinasz końcówkę drążka od zwrotnicy, Póżniej odkręcasz wahacz od sanek, wyjmujesz tylko tą dużą zawleczkę z widełek zwrotnicy i wtedy możesz odchylić zwrotnicę żeby wyjąc półoś. Zakładając że nie masz przegubów starego typu, bo inaczej to brudna robota. Trzeba wybić trochę czop z łożysk do tyłu zdjąć manszetę i porozpinać zawleczki przy przegubie. wyciągając półoś ze skrzyni koniecznie trzeba pilnować żeby nic nie pogubić , szczególnie w nowym typie bo tam są igiełki. Jak pogubisz to będziesz miał duży problem. Najlepiej podłożyć coś pod auto przed robotą. Należy sprawdzić palcami czy masz szklanki niepowybijane bo inaczej to niewiele pomoże naprawa. Smarujemy wszystko smarem typu STP np orlenu na pełno wszystkie 4 manszety

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi