Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1]Centralny zamek
Autor Wiadomość
Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-13, 23:38   

Mowa też była o sile uciągu. Gość chce mi w sklepie wcisnąć siłownik który wytrzyma opór 8 kg. Uciąg 4 kg w zupełności wystarczy na trampkowe zacinające się zamki? I czy opłaca się kupować siłowniki na sprzęgle żeby w razie zacięcia się zamka nie spalić siłownika? No i trzecia sprawa. Bo nie bardzo potrafię sobie wyobrazić jak wkomponować centralny tak aby nie trzeba było wstawiać zaślepionego bębenka? W razie awarii jednak kluczyk się przyda.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-15, 20:37   

Amora już sobie załatwiłem za 40 zł ale paczka idzie! Co do centralnego to ja mam taki z allegro za 130zł z alarmem i 2 kluczykami scyzoryk-owymi. Działa to już rok i nie narzekam ale kluczyki to badziewie. Centralny z alarmem to chyba najlepsze rozwiązanie i zawsze trochę bezpieczniej. Co do montażu to każdy ma jakiś patent. Prawe drzwi to wiadomo a lewe to jak kto lubi! Ja mam dodatkowa zapadkę która jest tylko sterowana siłownikiem a bębenek swoja droga (jest ciągle otwarty) Co do klapy to każdy ma jakiś patent możesz np korzystać z 2 kanału na pilocie i odciągać na chwile zapadkę albo zrobić przesuwna blaszkę w zamku albo rygiel z drutu na zapadkę! Wszystkie siłowniki mają sprzęgiełko i służy ona do wzmocnienia siły otwierania! A poza tym są bezpieczniki a 8kg i 4 kupisz w tej samej cenie na allegro. W centralnym musisz uważać na kable w drzwiach!!! W razie pytań pisz. I przy zakupie alarmu zwróć uwagę na funkcje domykania szyb i uważaj na funkcję anty porwaniową. I jakie czujniki ma w zestawie!

Pozdro

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-19, 17:13   

Czy w zamku centralnym "MUSI" się znaleźć siłownik tzw "master"? do niego przychodzi 5 kabli, w swoj peszel tego nie upchne ;o

Sebastian
Gość
Wysłany: 2010-04-19, 17:35   

jak nie bedziesz uzywal kluczyka do zamykania to chyba nie jest potrzebny master.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-19, 18:43   

Powiedzmy że zaślepie bębenek. Czyli mam rozumieć że siłowniki master i slave obsługuje otwieranie drzwi w przypadku kiedy otwieram kluczykiem bez pilota. Pilota mam to nie powinno być problemu jeśli wstawię te siłowniki gdzie przychodzi sterowanie tylko plusem albo minusem?

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-19, 20:46   

Nie musisz używać funkcji mastera wystarczy że podepniesz do niego tylko 2 przewody a w tedy będzie działa tylko w jedna stronę, wykona polecenie centralki a nie wyśle już sygnału jak będziesz otwierał z kluczyka, żeby działał to podepnij te same kolory co masz w instalacji do siłowników slave.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-19, 20:56   

ok rozumiem to już nie lepiej wcisnąć zwykłe slave'y zamiast masterów z wiązką 5-ciu kabli?

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-19, 21:16   

podałem Ci sposób podłączenia mastera jako slejwa a zrobisz jak chcesz. :)
ja u siebie miałem 2 mastery w drzwiach ale od strony pasażera kable chyba się gdzieś uszkodziły i sterowniae mam odpięte, dział tak jak slave. ;D Nie chce mis ie rozbebeszać osłony w której mam elektryczne lusterka, zasilanie i sterowanie szyb, oświetlenie w drzwiach i centralny. Jak będę dokładał termometr i głośniki to pewnie to uruchomię.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-20, 20:46   

kur**a dzisiaj zacząłem robić centralny i na koniec coś sie spartoliło i w ogóle nie steruje mi siłownikami... ;/ a wszystko było ok podłączone, sterownik dostaje prąd ale zachowuje się tak jakby nie dostawał sygnału z centralnego... ;/

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-20, 21:00   

ale masz alarm czy sam centralny na pilota? sprawdź bezpiecznik i czy na próbę podłącz mastera i spróbuj sterować za pomocą niego.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-20, 21:06   

mam i alarm i centralny w zestawie. sęk w tym że działał działał działał i nagle nie działa... wku****ia mnie takie coś i spędziłem 2 godziny na szukaniu przyczyny...

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-04-20, 21:49   

sprawdź dokładnie połączenie kabli miedzy alarmem a centralny ale zacznij od bezpieczników.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi