|
silnik nienormaline wyje |
| Autor |
Wiadomość |
Mietek
Gość
|
Wysłany: 2010-04-01, 22:04
|
|
|
| Teraz to już za bardzo nie pamiętam jakie tam było uszczelnienie ale napewno było dołączone do tego wału co kupiłem bo nic starego nie montowałem do tego silnika, raczej był to ten uszczelniacz labiryntowy bo nie kojarzę gumowego uszczeniacza. |
|
|
|
 |
Mietek
Gość
|
Wysłany: 2010-04-05, 20:46
|
|
|
| wyjąłem silnik i zauważyłem że jest przedmuch na połówce obudowy nad gaźnikiem wystarczy poruszyć kołem zamachowym i widać jak wszystko bokiem wyłazi więc myślę że będzie to powodem moich problemów. Mam wiec pytanie na co łączyć połówki silnika? Gdy go składałem dałem hermetyk widać nie na wiele się zdał wypłukało go i tyle, w książce pisze że na lakier nitro czy to dobry pomysł? Ponoć silikon też można dać. Co będzie najlepsze? |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-04-05, 21:27
|
|
|
Możesz dać obojętnie co uszczelni obie połówki.
Zawsze stosuję hermetyk, widocznie zbyt słabo skręciłeś karter.
Może masz pozrywane gwinty?
Jak będziesz kładł sylikon, nie nakładaj go zbyt wiele bo wylezie bokami i zapaćka wszystko.
Przed montażem sprawdź czy połówki dokładnie pasują do siebie (po oczyszczeniu).
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2010-04-05, 22:22
|
|
|
| Ja składałem na farbę Nitro.Trochę niewygodna bo trzeba się śpieszyć ze skręcaniem połówek. Ale obecnie składam skrzynie od Fiata i szukałem czegoś dobrego do uszczelniania. Według instrukcji powinien to byc Lockite 573. To cudo kosztuje jednak ok. 400 zł. za 250 g.Znalazłem zamiennik (podobno rewelacyjny) stosowany w Volkswagenie podczas produkcji i w swerwisie. To coś to DIRKO.Jest to pasta. 100 g kosztuje 20 zł.Przetestowana, sprawdzona. |
|
|
|
 |
TrabiVR6
Gość
|
Wysłany: 2010-04-05, 23:07
|
|
|
| Ja polecam mase uszczelniającą do aluminiowych misek olejowych firmy VICTOR REINZ - REINZOILS zlozylem silnik w 2T i jest rewelacja koszt okolo 30pln tubka 70ml |
|
|
|
 |
Arek Mikuła (Miki)
Gość
|
Wysłany: 2010-04-07, 10:34
|
|
|
| Potwierdzam, stosować DIRCO i nie babrać się farbami nitro, czy hermetykiem. |
|
|
|
 |
Mietek
Gość
|
Wysłany: 2010-04-16, 07:27
|
|
|
| Złożyłem w końcu ten silnik, to wycie ustało ale teraz znowu wydaje on odgłosy jak bym mu garść gwoździ do środka wsypał. Łożyska jak sprawdzałem są raczej ok. Starałem się składać wszystko dokładnie. Wygląda na to że będę musiał jeździć na czymś takim, bo już nie mam pojęcia co tam może być nie tak w tym silniku |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-04-16, 10:01
|
|
|
| weź za wiatrak i pomerdaj wałem. Wyczujesz a raczej usłyszysz luzy. A może Ty masz tak że kartery nie do tego wału?. Masz zdjęcia rozłożonego silnika ? |
|
|
|
 |
|
|