|
Wycieraczki |
| Autor |
Wiadomość |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2009-07-06, 22:34
|
|
|
| Jak zdjąc ramiona wycieraczek czy potrzebny jest sciagacz czy da rade jakims sposobem?????? |
|
|
|
 |
cizik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-06, 23:00
|
|
|
Zaczynasz od browara , nastepnie dużo WD-40 na gwinty ,pózniej podłóż jakąs szmate na szybe i maske ,dwa śruboktęty duże i podważasz .Jeśli nikt tego wcześniej nie robił to się nameczysz i pewnie złamiesz jedna nasadke (ta z gwintem bo jest wbijana)
Powodzenia |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-07, 08:18
|
|
|
| tak a później prostujesz podszybie....... |
|
|
|
 |
Kosiek (Rafał Kośka)
Gość
|
Wysłany: 2009-07-07, 08:55
|
|
|
| Ściągacz nawet od łożysk czy końcówek drążków jeśli podejdą. Cokolwiek by nie zorać podszybia. Wycieraczki to nieduży przeciwnik (wielkością) lecz go nie lekceważ bo można uszkodzić sporo elementów:P |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2009-07-07, 09:27
|
|
|
Znam 3 sposoby mocowania ramion wycieraczek (chyba chodzi o ramiona?)
Każdy z nich wymaga innego podejścia do sprawy.
Żaden z nich nie jest na wcisk!
Napisz jaki masz rodzaj mocowania, wtedy będzie łatwiej pomóc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2009-07-07, 12:29
|
|
|
| Tak co widze bo mam trampolo z 1990 sa to takie czarne ze sroba nakrecona od zewnątrz przykryte kapturkiem |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-07, 12:32
|
|
|
ściągacz
Pełno tego na allegro |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2009-07-07, 16:47
|
|
|
| o jakie fajne :D |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2009-07-07, 16:57
|
|
|
| Widzisz Bogdan to tak jak Ci mówilem z tym ściągaczem:) |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2009-07-12, 06:39
|
|
|
- zobacz że nakrętka pod kapturkiem służy do zaciskania tulejki. Czyli odkręcasz nakrętkę - uderzasz w to co wystaje, zaciskowa tulejka powinna się poluzować (wcześniej warto nasączyć wszystko naftą)i ramiona zdejmujesz bez najmniejszego wysiłku. Odradzam ściąganie na siłę, zazwyczaj kończy się to pogniecionym podszybiem, a w skrajnym przypadku urwaną oską ramienia wycieraczki.
Powodzenia. |
|
|
|
 |
Chany
Gość
|
Wysłany: 2010-04-13, 17:59
|
|
|
Jaka jest różnica między ramionami od 601, a tymi od Polo?
czy od 601 można zamontować w Polo bez najmniejszych przeróbek? |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2010-04-13, 19:03
|
|
|
a masz polówkowe te oryginalne?
takie jak byly tez w deluksach montowane :] ?
chetnie przyjme :P
ps
da sie :)
ja w polo mialem z lat 60 wycieraczki i pozniej zmienilem na te powszechniejsze chromowane :) |
|
|
|
 |
Arek Mikuła (Miki)
Gość
|
Wysłany: 2010-04-13, 22:11
|
|
|
Mam 601 z 90r i sa takie same jak w 1,1. Mój sposób na ściaganie ramion:
1. Ściagnąć kapturek, poluzować nakrętkę odkrecając ja do połowy.
2. Bieżemy kleszcze samozaciskowe, takie jak używa się do zaciśnięcia np blach przy spawaniu.
3.Łapiemy jedną szczęką pod ramię, a drógą na nakrętkę i zaciskamy mocno zacisk, aż tuleja zostaje wyciśnięta w dół z ramienia rozluzowując się i można swobodnie ściągnać ręką.
Oczywiście ten sam efekt będzie przy pomocy ściągacza, chociażby dwuramiennego. Pamiętać trzeba, żeby ramiona ściągacza złapały ramię od dołu, a ośka gwintowana wyciskała tulejkę stożkową zakończoną gwintem fi 8, a nie ośkę, na której osadza się ramie wycieraczki.
No i jak koledzy podpowiadają, warto spryskać czy to WD40, nafta, czy penetrująco-odrdzewiające co kolwiek. |
|
|
|
 |
Chany
Gość
|
Wysłany: 2010-04-15, 15:38
|
|
|
| J.J. mam oryginalne ale póki co zamontowane jeszcze, jakbym dokonał wymiany to się ugadamy gdzieś;D |
|
|
|
 |
|
|