Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Aerograf, airbrush - jest ktoś?
Autor Wiadomość
Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2006-03-28, 12:26   

Plastyka, malowanie i rysunek nie są mi obce więc może nie będzie tak źle. Wiem że od razu nie będę malował takich dzieł, w dodatku tanim sprzętem, chodzi mi tylko o to żeby to nie wyglądało badziewnie.

Teraz trzeba tylko jakoś kasę wygospodarować.

Co sądzicie o czymś takim?

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2006-03-28, 12:36   

Jeśli chcesz zacząć zabawę polecam np PseudoIwattę kosztuje w granicach 150 złotych
Po czym oprócz ceny rozpoznać tą "pseudoiwattę"?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-03-29, 13:10   

a np to:

http://www.allegro.pl/ite...regulacja_.html

co sądzicie ?

Chodzi mi o pistolecik do robienia zaprawek lakierniczych i niwelowania rys.
Generalnie "specjalizuję się" w malowaniu pistoletami, ale jak wiadomo nawet małym pistolecikiem robi się zbyt szeroką ścieżkę jeśli chodzi o zniwelowanie rys.
Jak się domyślam - gęstość farby do takiego aerografu winna być mniejsza jak do pistoletu, a co za tym idzie będzie słabsze "krycie" czyli będzie trzeba nanosić kilka razy farbę.

generalnie ten zestawik z linku powyżej mi się podoba i nie jest drogi. A gdzie tam jest "spust" ?? ten przycisk na górze ?? czy może - nie daj boże - maluje toto bez przerwy :) ??

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-29, 13:12   

to jest ten przycisk chyba bo trzymasz to jak dlugopis i pokazujesz co potrafisz

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-03-29, 14:56   

no właśnie, jak długpois... czyli malowanie powierzchni pionowych będzie dość niewygodne...

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-29, 15:09   

przy trabim nie widze problemu sciagasz duroplast i masz juz powierzchnie pozioma hehe

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-03-29, 17:32   

To co wartborgini pokazał, to jest odrobinę zmodernizowana pseudoiwatta z plastikową końcówką i wykręcanym bocznym zbiornikiem. Do malowanioa zaprawek polecałbym wersję z dyszą 0,3. Spust to ten przycisk na górze. Naciskając go otwierasz zawór z powietrzem a przesuwając do tyłu dawkujesz farbę poprzez przesuwanie iglicy. Zapewniam was, że nie ma znaczenia czy maluje się pionową czy poziomą powierzchnie. Aerograf trzeba trzymać pod kątem inaczej będą jaja z dopływem farby. Ten a tę przewagę że można sobie ustawić zbiorniczek w odpowiednim położeniu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi