|
[1,1] Tuning silnika |
| Autor |
Wiadomość |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-04-04, 13:41
|
|
|
| Ameryki nie odkryłes pisałem tez o tym.....i jak pamietam Dominik tez tak miał. |
|
|
|
 |
TrabiVR6
Gość
|
Wysłany: 2010-04-04, 20:12
|
|
|
| Zgadza się :) Ja mialem z 3f wszystko w bloku trabanta |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-04-04, 21:14
|
|
|
| A powiedz mi po czym odróznic 3F od zwykłego NZ? |
|
|
|
 |
TrabiVR6
Gość
|
Wysłany: 2010-04-05, 13:22
|
|
|
| Wizualnie sa identyczne 3F ma inny komputer walek reszta raczej identyczna choc nie mialem w rekach NZta rozebranego |
|
|
|
 |
Zdunsky
Gość
|
Wysłany: 2010-04-07, 08:29
|
|
|
| 3F ma troche większe kanały kolektora ssącego. |
|
|
|
 |
Crazy Mechatronik
Gość
|
Wysłany: 2010-04-09, 18:11
|
|
|
Myślałem o wstawieniu całej góry z innego samochodu ale pojawia się problem bo przy dopasowywaniu głowicy trzeba uwzględnić położenie zaworów (tak aby były nad cylindrami) oraz kanały chłodzące.
Bo rozmyślałem nad założeniem jakiejś głowicy 16 zaworowej (wtedy trzeba przerobić pasek) wraz z całym dolotem z wtryskiem wielopunktowym (gdzie trzeba by się jeszcze pobawić z częściami brakującymi takimi jak czujniki, komputer itp). No ale czy uda się dopasować taka głowicę i czy nie taniej wyjdzie zrobić swap jakiejś innej jednostki??? |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-04-09, 22:47
|
|
|
| Ja też jak byłem młody i głupi(teraz jestem stary i głupi)też myslałem nad włożeniem 16v(od 1.4 lub 1.6) do małego bloka ify................ale jak to ma grac z kanałami wodno olejowymi i jak to zasilić? |
|
|
|
 |
Crazy Mechatronik
Gość
|
Wysłany: 2010-04-10, 08:05
|
|
|
No ja nadal jestem młody i głupi. Tak jak widać w innym temacie marzy mi się Trabant Pick up i najchętniej gdyby jakaś rama pasowała to bym wrzucił całą ramę z silnikiem, skrzynią i napędem na tył. No ale trudno jest znaleźć ramę która by idealnie pasowała na rozstaw kół i osi a do tego żeby jeszcze silnik się zmieścił. Dlatego postanowiłem dać sobie spokój z takim rozwiązaniem i pomyśleć nad tym jak ulepszyć standardowy silnik. Wiem że nowsza technologie taka jak wtrysk i głowice 16 zaworowe dadzą większą moc i mniejsze spalanie niż jakiekolwiek inne przeróbki z seryjnym gaźnikiem.
Myślałem nad założeniem głowicy (no i całego dolotu z wtryskiwaczami i innymi pierdołami) od SC Sporting MPI, ale okazało się że ma 8 zaworową głowicę (no ale przynajmniej już byłby wtrysk). Niemniej jednak taka przeróbka też jest właśnie niemożliwa ze względu na właśnie te kanały. Trzeba by wymienić cały silnik lub pozostał przy seryjnym i dopasować wtrysk (pytanie tylko czy da się założyć czujnik położenia wału - ktoś mi może napisać czy ten czujnik zna dokładne położenie wału czy tylko jeden wyznaczony punkt???). |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-04-10, 15:06
|
|
|
| Jak przekładac bebecy to z tej samej marki i rodziny silników a nie szukac szczescia. |
|
|
|
 |
Zdunsky
Gość
|
Wysłany: 2010-04-15, 00:07
|
|
|
| Nie ma, że nie ma. Jeśli w VW da się wstawić głowicę 20v do 8v 1.8 G60 to jak sie postarać to i 16v podejdzie do 1.1 trabantowego. Pytanie tylko czy się opłaca... |
|
|
|
 |
|
|