|
Aerograf, airbrush - jest ktoś? |
| Autor |
Wiadomość |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2006-03-28, 12:26
|
|
|
Plastyka, malowanie i rysunek nie są mi obce więc może nie będzie tak źle. Wiem że od razu nie będę malował takich dzieł, w dodatku tanim sprzętem, chodzi mi tylko o to żeby to nie wyglądało badziewnie.
Teraz trzeba tylko jakoś kasę wygospodarować.
Co sądzicie o czymś takim? |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2006-03-28, 12:36
|
|
|
Jeśli chcesz zacząć zabawę polecam np PseudoIwattę kosztuje w granicach 150 złotych
Po czym oprócz ceny rozpoznać tą "pseudoiwattę"? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-03-29, 13:10
|
|
|
a np to:
http://www.allegro.pl/ite...regulacja_.html
co sądzicie ?
Chodzi mi o pistolecik do robienia zaprawek lakierniczych i niwelowania rys.
Generalnie "specjalizuję się" w malowaniu pistoletami, ale jak wiadomo nawet małym pistolecikiem robi się zbyt szeroką ścieżkę jeśli chodzi o zniwelowanie rys.
Jak się domyślam - gęstość farby do takiego aerografu winna być mniejsza jak do pistoletu, a co za tym idzie będzie słabsze "krycie" czyli będzie trzeba nanosić kilka razy farbę.
generalnie ten zestawik z linku powyżej mi się podoba i nie jest drogi. A gdzie tam jest "spust" ?? ten przycisk na górze ?? czy może - nie daj boże - maluje toto bez przerwy :) ?? |
|
|
|
 |
Nikita
Gość
|
Wysłany: 2006-03-29, 13:12
|
|
|
| to jest ten przycisk chyba bo trzymasz to jak dlugopis i pokazujesz co potrafisz |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-03-29, 14:56
|
|
|
| no właśnie, jak długpois... czyli malowanie powierzchni pionowych będzie dość niewygodne... |
|
|
|
 |
Nikita
Gość
|
Wysłany: 2006-03-29, 15:09
|
|
|
| przy trabim nie widze problemu sciagasz duroplast i masz juz powierzchnie pozioma hehe |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2006-03-29, 17:32
|
|
|
| To co wartborgini pokazał, to jest odrobinę zmodernizowana pseudoiwatta z plastikową końcówką i wykręcanym bocznym zbiornikiem. Do malowanioa zaprawek polecałbym wersję z dyszą 0,3. Spust to ten przycisk na górze. Naciskając go otwierasz zawór z powietrzem a przesuwając do tyłu dawkujesz farbę poprzez przesuwanie iglicy. Zapewniam was, że nie ma znaczenia czy maluje się pionową czy poziomą powierzchnie. Aerograf trzeba trzymać pod kątem inaczej będą jaja z dopływem farby. Ten a tę przewagę że można sobie ustawić zbiorniczek w odpowiednim położeniu. |
|
|
|
 |
|
|