Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
patencik na złodzieja
Autor Wiadomość
michał
Gość
Wysłany: 2004-11-27, 00:35   

był taki patent na koła w filmie coyote ugly, klient posiadał blokadę na koła, taką jak straż miejska zakłada. z takim cudem mozecie stawiać auta w miejscach zakazu i nawet policja tego nie ruszy

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-28, 22:26   

Odgrzewam kotleta..... Jedno co mnie dziwi to jakość zamków w kartonie otwarli mi kartona odpalili,bez zadnych sladów włamu i sobie skur...jezdzili jakby mieli klucze.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-28, 22:57   

bogdan jakbym pokazał bżdącowi co z 10 lat ma które kable ze stacyjki odpiąć i połączyć ze sobą to też by niezły kradziej z niego był a mechanizm zapadkowy w zamkach jest prosty jak budowa cepa, nie wiem czy trampek na centralnym bez klamek byłby bezpieczniejszy chociaż troche

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 07:18   

Kiedyś w jakimś filmie czy gdzieś widziałem palniki gazowe w progach BMW. Jak toś się chciał włamywać to mógł sobie nogi opalić;) Do Trampków z LPG jak znalazł :P

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 08:15   

Ja mam plan zrobić coś takiego jak chyba Bross ma..
Mianowicie polega to na tym, że zamki są zaślepione- nie ma jak włożyć kluczyka a wszystkim steruje centralny zamek..
Mówcie co chcecie, ale na zlotach też bywają akcje, że ktoś komuś Traba otwiera... a mi się to nie podoba, żeby ktoś otwierał moje auto bez mojej wiedzy...

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 09:42   

-----
warto czasem się zastanowić czy to mądre co się pisze i przeczytać regulamin
adminQ

misza
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 21:24   

Bogdan, to nie jakość zamków tylko ich zanieczyszczenie - poprostu zapadki stoja w pozycji "otwarte" i wtedy nawet patykiem po lodzie przekrecisz.. wyjac, umyć, wydmuchać- przesmarowac
M

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 23:03   

Dobry patent na złodzieja poduszka z wyprostowanymi haczykami na ryby bądź naszpikowana igłami od strzykawek na siedzeniu kierowcy.Gwarantuje że gośc który wsiądzie do Traba o własnych siłach nie wyjdzie z samochodu.Z takim patentem spotkał się kiedyś złodziej który ukradł samochód W Siedlcach nie wiem jakim cudem dojechał do szpitala w Sokołowie Podlaskim a jest to 30km tam właśnie znalazła go Policja gdy z dupy wyciagali mu haczyki.Tylko musismy pamietac o takim patencie w swoim samochodzie bo sami możemy paść ofiarą swojego wynalzku.

szkielu
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 23:11   

najprostszy patent - zamontowany w fotelu kierowcy paralizator zasilany z akumulatora. jak siądziesz nie wyłączywszy go to dostajesz na klejnoty rodzinne 40000 volt. i żaden alarm nie jest wtedy głośniejszy niż ty .... Pierwszy patent to było zamontowanie w oparciu - ale ponoć tak blisko serca może zabić.
nie polecam naśladowania.a nawet odradzam. można skończyć z wyrokiem za nieumyślne spowodowanie śmierci.
słyszałem o gościu, który ma przełącznik odpowiedzialny za podanie prądu na rozrusznik lub bezpośrednio do baku...
znajomy rozkładał na fotelu kierowcy narzutkę ze skalpelami.
był jeszcze nóż pod ręcznym - jak nie wiesz to się potniesz.
blokada oświetlenia samochodu - samochód zamieniał się w dyskotekę na drodze migał wszystkim co się dało.
blokada pedału hamulca.
blokada sprzęgła
Prawda jest taka -na każde zabezpieczenie jest metoda. w przypadku mojego śp. dużego fiata najlepszym zabezpieczeniem okazał się zacinający się rozrusznik.
najbezpieczniejszym i nie konfliktującym z prawem rozwiązaniem jest porządne odcięcie paliwa i/lub prądu
można też zrobić alarm, który włącza światła awaryjne nie informując o tym kontrolką- każdy patrol będzie chciał sprawdzić co za pijany jedzie. i tak jak pisze misza - dbać o zamki.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-31, 20:19   

Ja proponuje odcięcie zapłonu i rozrusznika dla zdrowia naszego akumulatora. Podpięte pod alarm lub centralny. Mi alarm co prawda rozładował aku (stary) ale samochód rano stał bez rysek i z lusterkami. :D

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-31, 22:57   

Prawda jest taka ze nawet wyciągnięcie głupiego kabla WN skutecznie unieruchamia auto...ale najtrudniej jest sie ustrzec przed wandalami.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-04-02, 14:08   

Odgrzewam kotleta..... Jedno co mnie dziwi to jakość zamków w kartonie otwarli mi kartona odpalili,bez zadnych sladów włamu i sobie skur...jezdzili jakby mieli klucze.

niejaki michał d. z krakowa miał taki zestaw kluczy od Trabanta, że wszystkie co spotkaliśmy (za zgodą właściciela) otwierał i odpalał bez niszczenia czegokolwiek.

RAV
Gość
Wysłany: 2010-04-02, 19:56   

Mojego nie otwarł ;P

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-04-02, 21:58   

boś mu nie pozwolił!

RAV
Gość
Wysłany: 2010-04-03, 16:08   

To też,ale próbował chwilę i nie dał rady :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi