Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[(S)] pompa hamulcowa
Autor Wiadomość
Hajs
Gość
Wysłany: 2010-03-18, 22:50   

Twoja pompa ma 4 wyjscia. Moja ma 3. Jedna sekcja podłączona do trójnika, skąd wychodzi na prawy przód i lewy tył a druga sekcja lewy przód i prawy tył. Obojętnie które koło do której sekcji, ważne żeby przednie koła nie były zasilane z jednej.
Czujnik STOPu albo wkręć w pompę, albo zamontuj przy pedale włącznik. Mam tak u siebie. Zaleta jest to, że światła STOP zapalają się jeszcze przed rozpoczęciem hamowania :)

wnuq
Gość
Wysłany: 2010-03-18, 23:02   

a to zrobiłem tak:

kolektor zaadoptowany od vw tak jak i pompa z serwem.żadnego druciarstwa silikonu i spawania do grodzi itd.To co ważne to wąż podciśnienia musi być oryginalny i nie wolno go skracać itd.jest to ważne.
i nie piszcie że macie to dobrze bo coś tam... gdyż to są hamulce i diagnosta oglądając auto ma obowiązek wręcz nie dopuścić auta do ruchu.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-18, 23:28   

wnuqu a od jakiego wagena ten k. dolotowy? bo wole kupić jak wiercić otwory ;)

wnuq
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 10:11   

np golf II

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 09:06   

po podłączeniu wspomagania serwa po krótkiej trasie moje szczeki i klocki hamulcowe świecą się na czerwono! Co robić? Może to być wina zbyt wysokiego podciśnienia w serwie?

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 14:39   

Jak masz rozwiązany trzpien? Moze masz zabardzo odkrecony i cały czas masz cisnienie w układzie hamulcowym i dociskaja klocki do tarcz.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 16:33   

nie miałem tak dopóki nie podłączyłem serwa ;p

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 19:33   

cylinderki w szczękach hamulcowych z przodu ani drgną ;/ widzę też że przeguby półosi też są w nienajlepszym stanie, jakieś zamienniki są?

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 19:57   

Z Skody są,temat wałkowany jakis czas temu przez Magika.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 20:46   

ale co z Skody? cylinderki w zaciskach?

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 20:51   

przegłuby.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 20:51   

Tzn szklanki połosi

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 23:19   

Dymatorek i co z tym serwem? Już nie blokuje? Ja mam zamiar jeszcze w tym tygodniu zakładać od cc pompę. I chciał bym wiedzieć czego mogę się spodziewać!

Pozdro

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 23:54   

wiesz co , nie mam pojęcia co mogło się stać a stało się to na przodzie tylko, tył jest w porządku wiec wykluczam winę serwa... nie wiem czy przypadkiem się nie zapiekły jak testowałem, ciul wie a z resztą chyba wymienię całą kolumnę McPhersona razem ze zwrotnicą i zaciskami na osprzęt z opla korasa tylko jeszcze muszę pomiary zrobić czy nie zakładając tego do siebie nie zrobię sobie terenówki a na gwintowany mnie nie stać specjalnie

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-31, 19:54   

A ja właśnie ci powiem że to wina serwa no może nie samego serwa ale zaworów serwa. Tyłu ci nie przyblokowało bo albo masz wyjechane bębny albo reduktory dobrze działają. Co do serwa jest bardzo ważne żeby zawór na wężyku podciśnienia był odpowiednio ustawiany albo samo serwo na membranie ma zablokowany zaworek odpuszczając. Ja dzisiaj chciałem założyć pąpe a na razie utknąłem a montażu pompy hydraulicznego wysprzęglika.
A jak podłączaliście przewody hamulcowe, na krzyż czy przód i tył?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi