Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylnie pasy help
Autor Wiadomość
XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-26, 22:14   

Witam.
Wiem że już było ale nie mogę znaleźć. Dzisiaj próbowałem założyć pasy z tylu ale nie mam oryginałów naszczepcie śruby znalazłem 11x1.25. Czy ktoś może mnie poratować fotami jak to powinno wyglądać fabrycznie? Sprawa pilna jak będę miał gaz do migomatu w poniedziałek to działam dalej, na razie montuje isofix (trabant samochodem rodzinnym ;).

Pozdrawiam

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-03-26, 23:15   

pisze się tylne, a nie tylnie!

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-03-27, 03:58   

Po co migomat do mocowania pasów?
Masz wszystkie mocowania, które sa potrzebne.

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-27, 09:33   

teściową będzie przypinał :)

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-27, 11:07   

tesciowa to ma swoje miejsce w bagażniku:)

matheock
Gość
Wysłany: 2010-03-27, 11:19   

Ja pasy tylne w moim 1.1 założyłem od żuka (przednie, ręczna regulacja) i śróby wszystkie takie same były. Przy pierwszym mocowaniu-góra, tylko wyjąłem zaślepki i wkręciłe. Więcej pracy było przy zaczepieniu (pod kanapą w dziurce)od dołu bo były za krótkie mocowania. A trzecie mocowanie dodałem do pasów przednich na dole. I działa.
Fotki z tego mogę wysłać w wolnej chwili lub wstawić na forum.

PozDDRawiam

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-27, 13:54   

Witam.
Przy pasach migomat mi nie jest potrzebny przynajmniej do 3 punktów ale do zwijacza pasa nigdzie mocowania za kanapa pod tylna półką nie znalazłem. A teściowa to jeździ pod bagażnikiem miedzy kołem zapasowym a bakiem ;D A migomat jest mi potrzebny do zrobienia od podstaw mocowani do tego systemu ISOFIX. Przykręcam się właśnie pod kanapa z całym 2 stronnym uchwytem. Gdybym miał zwykłe pasy to luzik ale te są ze zwijaczem i chciał bym zobaczyć jak macie coś takiego rozwiązane.

Pozdrawiam

matheock
Gość
Wysłany: 2010-03-27, 18:19   

to trzeba zrobić jedną dodatkową dziurkę. Jak masz sedana to mogę przesłać foto jak to u mnie było założone wcześniej(zmieniłem na zwykłe bo z mechanizmem się nie sprawdzały u mnie).
W sedanie dziurka pod tą oryginalną nakładką co tam jest. Dziurka na wylot i bez problemu z bagażnika mozna się dostać tam przy wkręcaniu z 2 stron.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-28, 00:40   

matheock jak możesz to podeślij fotki będę dzwieczny ;)

matheock
Gość
Wysłany: 2010-03-28, 15:43   

W tym miejscu co na zdjęciu były zaczepione pasy(niestety były to przednie więc był problem z rozciąganiem). Dobry distęp z bagażnika w czasie wkręcania wykręcania śróbki. Trzeba ja w takim miejscu zrobić żeby pasy bez problemu się rozwijały.

fot 1

tak są zamocowane w siedzeniach. Trzeba wyjac kanapę i tam sa 2(jak pamiętam) dziurki i się wkręca.
fot 2

połączenia z pasem z przodu(innego rozwiazania nie wymyśliłem)
fot 3

widok od zewnątrz
fot 4

ten pas po którym dziurka została był dorabiany. Po zmianie na pasy od żuka wszystko jest ok, dla mnie lepiej niż jak jeden był ze zwijaczem.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-28, 23:35   

Ok. Dzięki za fotki! Ale ja chce to zmontować pod tylną półką tak żeby bębnów nie było widać. Nic jutro będę coś sam rzeźbił. Może jakieś foteczki porobię.

Pozdro

P.s. To co przykręciłeś pod przednie pasy powinno byc zamocowane pod kanapą przy samym błotniku pod obudowa teleskopa jest nakrętka. Dopiero taki montaż pasów będzie trzymał pasażera prawidłowo.

matheock
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 10:41   

nie dopatrzyłem się tego że jest jakiś jeszcze zaczep.Muszę to zmienić z tego wynika.
pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi