Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czym przykleić duroplast, pilne w miarę
Autor Wiadomość
kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 22:14   

W końcu wiosna i w końcu mogę dłubać przy trampku. Proszę o nazwę lub link do specyfiku na który najlepiej połączy duroplasty z szkieletem.
Czym połączyć/uszczelnić duroplast z nadkolem jeśli rant jest spiłowany bo mam szerokie laćki? Na co to przykleić skoro nie można tam żadnej śruby wkręcić z powodu braku rantu.
Wiem że było, sory... Spoiwo potrzebne na pojutrze bo ostro i szybko działam.

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 22:47   

Masa ma oznaczenie: APP - PU 50
Jest trwale elastyczna znakomicie uszczelnia i klei.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 07:38   

A poxipol ktoś sprawdzał...?

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 07:41   

Potwierdzam, masa "APP - PU 50" jest znakomita!
Skleja, uszczelnia i jest trwale elastyczna. Można ją malować. Spoina o grubości około 2 cm też znakomicie się trzyma.
Nie oznacza to że inne masy są gorsze. ja stosowałem "APP" - wynik był zaskakujący więc nie szukałem innej, nie było takiej potrzeby.
Pozdrawiam.

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 07:42   

A poxipol ktoś sprawdzał...?

Bogdan - poxipolem to sklejaj pękniętą filiżankę.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 08:04   

Poszukaj na forum. Ostatnio to było wałkowane. Temat się chyba zwał nacinanie i pasowanie duroplastów.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 08:28   

Pytam się bo musze przykleic cos na juz do czasu jak znajde odpowiednie duro i do czasu jak bedzie mnie stac na poprawki blachy bo jakis h@# pożyczył sobie auto bez pytania i rozbił mi bok.

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 08:51   

"sobie pożyczył" czy mu pożyczyłeś?.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 08:58   

Pożyczył sam.....W częstochowie zaczyna się dziadostwo robic ,sąsiadowi miesiac wczesniej fure zdemolowali....Strach sie bać!!!

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 09:17   

niech płaci za szkody, a jak nie to na policję dziada albo ręce odrąbać

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 09:22   

Policja to ma takie sprawy w d...,najwyżej by człowieka po pijaku zabił a ja bym się musiał z tego spowiadać gdzie by byłem.

Kamil Pawłowski (harnaś)
Gość
Wysłany: 2010-03-24, 09:49   

polecam klej do montażu szyb samochodowych , właśnie wczoraj scinałem ranty i skleiłem takim klejem i trzyma elegancko.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-03-25, 14:17   

Zgadza się kelj do szyb jest zajebisty kiedyś wklejałem wszystkie błotniki na taki klej i nie ma mowy by coś puściło.Choć może być i poksipol tylko na cały samochód sporo kasy wtedy wyskakuje by to wszystko z czepić do kupy.Co do kleju do szyb to podczas klejenia nie upaćkajcie błotników bo wtedy trzeba szybciutko benzyną to wycierać.Rękawiczek gumowych używać bo słabo się potem to cudo z dłoni zmywa i jeszcze jedno streszczać się podczas klejenia bo w miare szybciutko ten klej zasycha tworząć taką gumową powłokę.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-25, 14:49   

Yogi powiem Ci że klej do szyb nie nadaje się do klejenia duro na drzwiach po pół roku lekkiego zamykania drzwi od strony zawiasów klej puścił, drzwi opadły i za każdym razem musze je lekko unosić do góry by bez większego zgrzytu je zamknąć, po maturze bede musial zrobic obie strony ;/

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-25, 15:27   

no dobra, ale masa poliuretanowa trzyma gorzej niż klej do szyb. Dostałeś do kleju taki polimer w buteleczce ?. Najpierw nakłada się pędzelkiem na powierzchnię klejenia a później nanosi się klej. słyszałeś żeby się komuś szyba odkleiła ? Najwidoczniej coś spaprałeś. Może klej źle usunięty albo duro źle przygotowane. Najlepiej zażywicować duro przed klejeniem

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi