Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Do mechanizatorów z mazowsza - świece601
Autor Wiadomość
misza
Gość
Wysłany: 2010-03-18, 16:40   

Hej.
Gdzie kupić swiece /nie bosha- te sa na Nowolipkach/
I pyt 2: czy zapchana dysza "wolnych" może byc przyczyną przerywanej pracy na swiecach? Silnik "tupie" nawet przy bardziej otwartej przepustnicy. jak mniemam jak jest jedna dysza "wolnych" to przerywały by obydwa gary.( a przerywa jeden) A na swiecach w/w firmy przejechałem ok 300km /po przepisowym wygrzaniu ich :)

Dajcie znak.
M

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-03-18, 20:00   

Kup świece NGK są do kupienia w zasadzie wszędzie, nawet na stacjach benzynowych.
Zacznij od świec i przewodów WN, następnie ustaw prawidłowo zapłon, a potem bierz się za gaźnik.
Pozdrawiam.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 00:05   

Misza ja pomykam na zwykłych Iskrach ciepłota 95 i nigdy nie miałem z nimi problemu jak kupujesz jakieś cuda to zaczynają się problemy.Kiedyś kupiłem zestaw championów to swiece wysypywały się jedna po drugiej po 1000km.Tak jak mówi Jajer potem sprawdzaj wszystko od kabli po gaźnik

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 07:33   

nigdy w życiu ISKIER , przynajmniej nie współczesnych

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 07:47   

Też jestem zdania że ISKRY są zawodne. Z pełną odpowiedzialnością polecam świece NGK. (wiele osób zastosowało i sobie chwalą)
Zalety świec NGK:
- niska cena!
- niezawodność!

Nie polecam żadnych wynalazków typu - cztery elektrody itp.
Żadne (współczesne)BOSCHE, CHAMPIONY itp.

Pozdrawiam.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 09:33   

Ja tylko chciałem potwierdzić.ISKRY (ta nowsza produkcja) są bardzo kiepskie. Nawet jeżeli działąją dobrze to tylko kilka dni po założeniu. Po przejechaniu kilkusekt kilometrów zaczynają się problemy. Potwierdzam równiez bardzo dobrą opinię o NGK. Polecił mi je kiedyś Jajer. Kupiłem i są cały czas OK. Jeżeli założysz NGK i coś będzie ci się działo z zapłonem, jednego możesz być pewny, to nie świece. Jeszcze raz polecam.Tanie i dobre.

Kulka
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 11:54   

powiem tak. Jeździłem cały czas na Iskrach "zalecanych" do malucha, współczesnej produkcji.

Po wymianie świec w pierwszym kombi jakie miałem na te właśnie Iskry, nie zawiodły mnie.

Podobnie w szczurze - na początku dostał świeczki Iskry i przelatał cały rok bez najmniejszego problemu z iskrą (raz go zalałem i to jedyny powód czemu mi nie działał na 2 gary)

Być może NGK są lepsze, postaram się je przetestować jak będę miał okazję.

DDR

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 21:26   

Witam nie mogę nic złego powiedzieć o świecach iskra ciepłota świecy 95 bo na takich cały czas śmigam i nie mam z nimi problemu.Jeśli ktoś trafił na wadliwą serię to miał problem kupuje takie świece odkąd mam traba a było ich kilka od 98 roku po dzień dzisiejszy.Gdyby te świece były aż takie złe to wysiadły by mi po drodze do Zawozu,Krakowa i podczas innych wypadów a jest na nich zrobione kilkanaście tysiecy km i nie ma problemu.Więc nie wiem czemu macie aż tak negatywne podejście do tych świec jeszcze jedno w nowych świecach trzeba ustawić przerwę na 0,6 mm by to działało jak potrzeba.

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 21:36   

nie wiem ale chyba trafiłeś na dobrą serie albo jeździsz na czarnych iskrach ze starej produkcji które były niezawodne.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 21:41   

Magik pomykam na terazniejszych tych ze srebrną obudowa a nie z czarną być może trafiłem na dobrą partię tych świec trudno to ocenić kiedy były wyprodukowane.

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 21:49   

za każdym razem jak miałem do czynienia z tymi świecami to było coś nie tak, była nawet sytuacja że swiece były nowe i niejeżdżone z tym że były w aucie i stały z 1,5 roku i też była kupa

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-03-23, 22:50   

Nie mam tego problemu trabant odpoczywał sobie od października w garażu był 2 razy przepalony od tego czasu.Kilka dni temu normalnie odpalił bez problemu po takim odpoczynku i nie było problemu ze świecami.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-03-25, 19:07   

Ja mam świeczki iskry (nowa produkcja trabik 1,1) dobrane z katalogu do polo i tylko zmniejszałem przerwę i wszystko ok od 5 tyś. km. Polecam.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-05-09, 08:50   

Polecam wymieniać świece co 10000km. Rzeczywiście NGK z rowkiem są ok. Co do srebrnych "japońskich" iskier są do dupy - raz po 1500km razem z kablem WN wyszedł nawet metalowy trzpień ze świecy. Na szczęście mam czarne iskry i isolatory w zapasie :)

magik
Gość
Wysłany: 2010-05-09, 09:01   

polecam BERU 14-6 BU lub BOSCH SUPER W6BC. Najwyższa jakość

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi