Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pompa Paliwa Trabant 1.1
Autor Wiadomość
Arch Enemy
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 17:05   

witam ponownie , tym razem sprawdziłem i nigdzie nie był poruszony ten temat , ktoś musi w końcu :> , problem tkwi w tym że w końcu pompa się wyrobiła u mnie i czeka na wymiane , gdzie można kupić oprucz sklepów motoryzacyjnych - u mnie nie mają

2. od jakiego bojlida będzie pasować pompa paliwa na 100% ??
3. czy ew jest zestaw naprawczy??
sprawa pilna bo samochód potrzebny

papieju
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 19:09   

Szukaj VW Golf II, Jetta 2 silnik 1.3
Zamiennik magneti marelli - żaden problem, koszt około 60-70 zeta. Zestaw naprawczy tez powinien być dostępny

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 20:25   

A jeszcze ja mam głupie pytanie,orginalnie była pompa rozbieralna czy zagnieciona na stałe bo rózne opinie słyszałem.

Bachur
Gość
Wysłany: 2010-03-19, 21:14   

oryginalnie powinna byc rozbieralna -po to zestaw naprawczy masz zeby ja jak cos ratowac :)
jakby bylo to za 2 tyg mam pompe paliwa albo 2 nawet dobre uzywki-co do kosztow szukaj jak wyzej wymienili golfy jetty takie same byly -na szrocie gora 20 zl

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 07:49   

były dwa rodzaje pomp w polo. Takie i takie. Bachur nie klep jak nie wiesz

wnuq
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 11:26   

napisz do aguska87 ma na sprzedaż

Bachur
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 11:29   

to ze napisalem ze powinna byc rozbieralna oryginalnie nie wyklucza tego ze nie istnieje i nie ma pomp zagniatanych-zabraklo slowa praktyczniejsza-ktora lepsza?nie mnie to oceniac :)
rozbieralna bardziej praktyczna jest bo jak sama nazwa wskazuje mozna ja rozebrac i uratowac ...tej drugiej nie uratujesz (pewnie sie da ale bo wszystko sie da zrobic ale za duzo rzezby i roboty)

nie klep jak nie wiesz
odpowiedz Twoja jak najbardziej moim zdaniem niesympatyczna...no ale kazdy ma prawo wstac lewa noga ...chyba ze jestes mańkutem to prawa :)
moze nie miales zamiaru napisac niesympatycznie ale ...tak to wyglada :)

oczywiscie pozDDRawiam i mam nadzieje ze teraz Ty nie odbierzesz tej malej uwagi zle,bo to nie jest moim i nie bylo i nie bedzie zamiarem pisanie czegos zeby komus bylo niesympatycznie

wystarczylo napisac ze to nie prawda albo ze sie myle itd :)

ps ale sie rozpisalem a tu temat pompy zgubimy :):):)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 12:26   

Ja mam dwa rodzaje pomp, zagniataną i na imbusy

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 12:45   

Kup sobie elektryczną... Jest troszeczkę zabawy ale warto. Gdzieś tu jest nawet dyskusja na ten temat

Arch Enemy
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 16:18   

u mnie jest na 2 imbusy , i jest rozbieralna , taka sama jest u agusi na allegro , zamiast tego dzyndzla w pompie od golfa 2 jest pręt i sprężyna z takową podkładką -gdyby był zestaw naprawczy na allegro to bym już dawno kupił i nie dawał bym tematu , w motirexie też nie mają oprucz pompy,

ad.1 gdybym miał sprawny samochód to bym na szrot pojechał a jak pojadę jak mam niesprawny??? do każdego mam conajmniej po 10-20 km

druga sprawa jedną pompę magneti marelli widziałem i podstawa jest inna od tej od polo a czy otwory i uszczelka pasują tego nie wiem bo nie zakładałem po zatym czop był półokrągły

co do elektrycznej nawet jeśli to co zrobić ze starą?? przecież nie wywale bo olej ją smaruje

Arch Enemy
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 18:04   

ok znalazłem temat z elektryczną xD ej nawet ta wyszukiwarka dobra heh , ale za bardzo z niej się nie dowiedziałem co i jak , ps. mam moją pomarańczę w gazie i przepalam za każdym razem- na krótkie trasy to !@#$%#$ dlatego benzynę molestuję , po za tym gaźnik prosi się o rozebranie ale gubi się jak jadę na 4 biegu i wtedy szarpie , wcześniej przy 80 - potrafi we filtrze paliwa być pusto jak jest przechylony na jałowym biegu- nie wiem czy brać bo zdjęcie lipne i widzę że może nie być ta

JaJer
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 18:19   

ok znalazłem temat z elektryczną xD ej nawet ta wyszukiwarka dobra heh , ale za bardzo z niej się nie dowiedziałem co i jak , ps. mam moją pomarańczę w gazie i przepalam za każdym razem- na krótkie trasy to !@#$%#$ dlatego benzynę molestuję , po za tym gaźnik prosi się o rozebranie ale gubi się jak jadę na 4 biegu i wtedy szarpie , wcześniej przy 80 - potrafi we filtrze paliwa być pusto jak jest przechylony na jałowym biegu- nie wiem czy brać bo zdjęcie lipne i widzę że może nie być ta
Kolego,nadajesz się do wojska jako koder. Pewnie samnie wiesz co napisałeś!

Arch Enemy
Gość
Wysłany: 2010-03-20, 18:38   

spieszyłem się

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-21, 07:27   

doradza się jak się coś wie na temat. A nie klepnie się bo się widziało jak kolega otwierał maskę w 1,1

Wracając do pompy proponuje szukać jej jak do polo czy golfa z pierwszej generacji. Bardzo polularna pompa występowała w wielu starszych silnikach z grupy VW również vw jetta. Myślę że i w oryginale nie zaśpiawają zbyt dużo. jakośc nieporównywalna

Bachur
Gość
Wysłany: 2010-03-21, 12:39   

czyli jednak niektorzy mieli racje ze jestes niesympatyczny :)

no comments :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi